Makaleler
13
Selam,

Chrome üzerinden bir şey indiriyorum, örneğin Windows 11 ISO dosyası olsun. Her şey gayet normal şekilde ilerliyor, indirme bitmişken tekrar başa sarıyor ve baştan indiriyor. Bu sırada Google Chrome acayip kasmaya başlıyor. Masaüstünde vs. hiçbir sorun yok, sadece Chrome acayip derecede kasmaya başlıyor.

Windows 11'de de aynı sorun vardı, Windows 10'da da aynı sorun var. OS kaynaklı değil sorun. Çok garip yani, çözemiyorum. Donanımsal bir sorun olması da çok saçma geliyor. Niye böyle oluyor anlamıyorum. SSD'de de sorun yok, eski SSD'de de aynısı oluyordu.

İndirme tamamlanınca da direkt kasma düzeliyor.

Bende de aynı sorun mevcut; bende bazen Chrome kendiliğinden 2 3 dakika donuyor sonra gene düzeliyor, tarayıcı üzerinden bir şey indirmek istediğimde kendi kendine donuyor; yani kısacası bayağı sapıtıyor. Birkaç kere sildim tekrar yükledim sorun düzelmişti ama 2 3 gün sonra tekrar yapmıştı aynısını.

Bende de aynı sorun mevcut; bende bazen Chrome kendiliğinden 2 3 dakika donuyor sonra gene düzeliyor, tarayıcı üzerinden bir şey indirmek istediğimde kendi kendine donuyor; yani kısacası bayağı sapıtıyor. Birkaç kere sildim tekrar yükledim sorun düzelmişti ama 2 3 gün sonra tekrar yapmıştı aynısını.
Bende kendi kendine donma olmuyor ama şu sorun çok saçma ya. Her zaman da olmuyor bu arada, bazen böyle aynı dosyayı başa sarıp indiriyor ve acayip kasmaya başlıyor.

Güvenli modda denedin mi bir eklenti buna sebep oluyor olabilir mi? Bir de indirme tamamlanınca virüs taraması olur. Antivirüs programın ne?
Herhangi bir eklenti kurulu değil şu an abi. Bilgisayarda da sadece Windows Defender mevcut.

Her zaman olmadığı için güvenli modda deneyemedim. Bu sorunu az önce Techolay'dan Windows 11 ISO indirirken yaşadım ancak daha önce farklı dosyalarda da aynı şey olmuştu, dosyayla da ilgili değil.

Flags ayarlarından özellikle parallel down. ayarını ve bunları enable yapıp dener misin? Chrome'da isimleri farklı olabilir, tam emin değilim.

1785780186367.webp

Donanım hızlandırma açıksa kapatıp, o şekilde dener misiniz?
Açık ancak onu kapatınca ciddi performans düşüşü oluyor. O yüzden açık tutuyorum. Resmen kasıyor onu kapatınca.

Flags ayarlarından özellikle parallel down. ayarını ve bunları enable yapıp dener misin? Chrome'da isimleri farklı olabilir, tam emin değilim.

Eki Görüntüle 270968
İlki açıktı, diğerlerini de açayım ancak bu paralel indirme dediği şey 2 farklı dosya indirirken ikisinin de indirme hızını paralel yapması değil mi? Bende tek dosya inerken bu sorun oluyor.