Makaleler
5
1781238476_You-are-a-Turkish-tech-news-editor-Task-Rewrite-the.jpg

Chromium’un bir sonraki büyük sürümüyle birlikte Manifest V2 uzantılarının fişi çekiliyor. Bu da Chrome, Edge ve diğer Chromium tabanlı tarayıcılarda “tam” uBlock Origin’in artık çalışmayacağı anlamına geliyor. Google’ın takvimi Chrome 150/151 civarına, yani Haziran sonu–Temmuz 2026 aralığına işaret ediyor. PCWorld’ün son raporu da “haftalar kaldı” vurgusunu güçlendiriyor. Ne değişiyor? uBlock Origin’in güçlü filtreleme yetenekleri Manifest…

Devamını Oku: Chrome’da uBlock Origin Desteğinde Sona Haftalar Kaldı
Kaynak: Techolay

MV2 desteğini sürdürecek Chromium tarayıcılar var. Ayrıca 2026 yılındayız hâlâ Chrome kullanıyorsanız diyecek bir şey yok.
Nedenmiş? Uzun bir süre Brave, Opera ve Firefox kullandım. Brave'de video sorunları yaşıyordum, Opera fazla RAM tüketiyordu, Firefox ise zaman zaman kasıyordu. Sonra Chrome'a geçtim ve resmen rahatladım. Her şey daha hızlı çalışıyordu, ayrıca telefonumla senkronizasyonu da sorunsuzdu. Kısacası benim için oldukça iyi bir deneyim oldu. Yıl olmuş 2026, hâlâ tarayıcı kavgası yapıyoruz.

Nedenmiş? Uzun bir süre Brave, Opera ve Firefox kullandım. Brave'de video sorunları yaşıyordum, Opera fazla RAM tüketiyordu, Firefox ise zaman zaman kasıyordu. Sonra Chrome'a geçtim ve resmen rahatladım. Her şey daha hızlı çalışıyordu, ayrıca telefonumla senkronizasyonu da sorunsuzdu. Kısacası benim için oldukça iyi bir deneyim oldu. Yıl olmuş 2026, hâlâ tarayıcı kavgası yapıyoruz.
Kavga değil. Mesele tarayıcıların veri mahremiyetini ne kadar önemsedikleri. Chrome, Edge ve Opera bu konuda en kötüleri.

Tarayici konusunda herkesin kisisel tercihi oldugunu dusunuyorum. Kimi gizliligi sever kimi islevselligi. Chrome Google'a ait oldugu icin istedigini engelliyor, asil sorun burada aslinda.