Rehber ChromeOS Flex incelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EsatKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    chromeos

Ben kurmadan deneme sürümüne baktım sorun yoktu her şey kusursuz ve hızlı çalışıyordu.

Şimdi baktım ChromeOS Flex 2022'de duyurulmuş ve sonrasında çıkmış. O yüzden daha yeni olduğu için 2025'e kadar bayağı gelişirse Windows 10 ve Microsoft kullanıcıları ChromeOS Flex'e kayabilir.

İleride daha iyi bir işletim sistemi olursa o zaman tamamen kullanmak için geçerim belki. Şimdilik ChromeOS kurmaya çalışıyorum, bir tane ekranda booting the kernel diyor. Olmadı başka bir Windows PC sayesinde tekrar Windows 10'a geçeceğim.

İnceleme için elinize sağlık hocam. Chrome fena iş yapmamış.

BIOS'ta ki sanallaştırmayı diyorsanız açık. Evet ancak yine de bir Görev Yöneticisi bile olmaması garip geliyor Windows kullanıcısına.

ChromeOS kurulamıyor diye biliyorum ama araştırmak lazım. Şu an dediğiniz gibi eksiklikleri var yoksa direk geçerdim.

Hazır madem ChromeOS Flex'e atladım, kurabilirsem kurayım diyorum. Can sıkıntısı biraz da.

Kurabilirseniz onun hakkında da rehber açarsınız. Araştırdım ama pek bir bilgi bulamadım.

Düz Chrome OS daha iyi bence. ARM mimarili bir laptopla çok güzel çalışıyor. Android uygulama desteği sayesinde uygulama desteği ihtiyacını da kapatabiliyorsunuz. Lenovo Chromebook Duet kullanmıştım çok memnun olduğum bir cihazdı. Ama işte Flex'de Android yok. Arkadaş Steam falan yüklenmiyor demiş ama yükleniyor. Linux özelliğiniz aktif ederseniz Düz Chromebook kadar uygulama konusunda tatmin etmeyecek olsa da en azından Linux uygulamalarına erişirsiniz. Bu da uygulama ihtiyacınızı bir nebze rahatlatır.

Hocam ellerinize sağlık amam kimse bunu kullanmaz ki ben böyle bir bilgesayara Linux kursam daha çok şey yaparım ve cidden hala çok hata ve eklentisi az(ChromeOS Flex uygulama = eklenti ile yüklenir) normal eklentileri geliştirip ChromeOS Flex uyumlu etmek istemezler çünkü kitle az ve bir yere bağlı yaşamak ta mantıksız.
ChromeOS Flex içindeki gelen uygulamalar:
Google Chrome.
Driver.
Gmail vb.
hocam chromos ile chromos Flex fark nedir?
Ve Türkiye'de chrom book satılmıyor satılıyorsada alınmaz bence.
Ve onun yerine tablet al dokunmatik ve işlevsel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…