2242

Üstün

Bu videoyu izledim. Arkadaşlar, USB ile çalışan işletim sistemi diyorlar. Windows kurulu bir bilgisayara takıp seçsem USB ne olur? Yani USB ile kursam sonra Windows dönmek istesem ne olur? Kayıp yaşar mıyım yoksa her şey kaldı gibi mi olur? Windows'a dönünce ChromeOS sistemde kalan şeyler gider mi? Eğer gitmiyorsa bir ChromeOS bir de Windows kullanmak isterdim. Ama olmuyorsa sanal makine kurulumu istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani USB ile kursam sonra Windows dönmek istesem ne olur? Kayıp yaşar mıyım yoksa her şey kaldı gibi mi olur? Windows'a dönünce ChromeOS sistemde kalan şeyler gider mi? Eğer gitmiyorsa bir ChromeOS bir de Windows kullanmak isterdim. Ama olmuyorsa sanal makine kurulumu istiyorum.
https://dl.google.com/chromeos-flex/images/latest.bin.zip İlk önce bunu indirin, ardından dosyayı çıkartın ve içindeki dosyanın sonunu .img olarak değiştirin. Sonra da USB belleğe yazdırın, böylece deneyebilirsiniz. Ayrıca verileri kaydetmez USB'den çalıştırır iseniz.

https://dl.google.com/chromeos-flex/images/latest.bin.zip ilk önce bunu indirin, ardından dosyayı çıkartın ve içindeki dosyanın sonunu. İmg olarak değiştirin. Sonra da USB belleğe yazdırın, böylece deneyebilirsiniz. Ayrıca verileri kaydetmez USB'den çalıştırır iseniz.

Ben deneme yapmak için USB ile yapacağım. Ama bir korkum var. Windows kullandığım Bilgisayar'a bir şey olur mu? SSD ile kurulum yapmıştım.

Bu eklentiyle Chrome OS Flex'i USB belleğe yazabilirsiniz. Daha sonra USB ile başlattığınzda, isterseniz misafir olarak test etmenizi ya da kurulum için menü seçmenize izin veriyor.

Selam. Yardımın için teşekkür ederim. BIOS'a girmek için del tuşuna basmam gerekiyor. Ama ben önceden Fast boot MSI Fast Boot'u açmıştım deneyince girmiyordu. Eğer yine girmezse BIOS'a ne yapmalıyım?

Selam. Yardımın için teşekkür ederim. BIOS'a girmek için del tuşuna basmam gerekiyor. Ama ben önceden Fast boot MSI Fast Boot'u açmıştım deneyince girmiyordu. Eğer yine girmezse BIOS'a ne yapmalıyım?

BIOS UEFI ise Windows açıldıktan sonra yeniden başlatın, fakat yeniden başlatmadan hemen önce Shift tuşuna baslı tutun. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız basılı tutarken yeniden başlata bastıktan sonra mavi bir ekran gelecek. Windows 11 ise aynı işlem sistem yeniden başlatıldıktan sonra olacak. Eğer flash belleği seçecekseniz aygıt kullan diyebilirsiniz. Yoksa sorun gider > gelişmiş seçenekler > UEFI donanım deyip yeniden başaltıp BIOS menüsüne girebilirsiniz.