Gerçekten bu kıyası mı yapıyorsunuz? Sizce amaçları aynı mı? Adamın ne kadar bilgili olduğu yaptıklarından ve evsiz olduğu sırada bile ilgili konu açılınca takipçileri ile olan sohbetlerinden belli. Psikolojik hastalıkları olduğu halde bu kadar şeyi tek başına yapabilen bir adam için mahalle delisinden bahsedermiş gibi yorum yapmamalısınız bence.
Kim olduğunun benim için pek bir önemi yok. Ürüne bakarım ben, ürün kullanılacak gibi değil. Ürünün neden kötü olup olmadığı veya hangi şartlarda üretildiği beni ilgilendirmez. TempleOS neymiş diye bakarım, bir daha da bakmam işime yaramayacaksa. İnsanların gerçekleştiremedikleri potansiyelleri kendi problemleri.

Kim olduğunun benim için pek bir önemi yok. Ürüne bakarım ben, ürün kullanılacak gibi değil. Ürünün neden kötü olup olmadığı veya hangi şartlarda üretildiği beni ilgilendirmez. TempleOS neymiş diye bakarım, bir daha da bakmam işime yaramayacaksa. İnsanların gerçekleştiremedikleri potansiyelleri kendi problemleri.
Ne amaçla indirdiğinize göre değişir. Günlük işleri halletmek için TempleOS indirmek denizde gitmek için araba almakla aynı şey. Bazı şeyler size göre değilse bu gereksiz olmuyor. Size uygun olmuyor.

Aynı şekilde ürünün neden kötü olup olmadığı veya şartları ilgilendirmiyorsa ürünle ilgilenmiyorsunuzdur zaten.

Ne amaçla indirdiğinize göre değişir. Günlük işleri halletmek için TempleOS indirmek denizde gitmek için araba almakla aynı şey. Bazı şeyler size göre değilse bu gereksiz olmuyor. Size uygun olmuyor.

Aynı şekilde ürünün neden kötü olup olmadığı veya şartları ilgilendirmiyorsa ürünle ilgilenmiyorsunuzdur zaten.
Benim görüşüm genel görüşe uygundur. Saçma bir proje ve kullanan da pratik olarak kimse yok. "Lamer projesi" deyip geçiyoruz, övenlere de aynısını söylüyoruz. Zaten bakıp geçen bir miktar genel kanısı olan herkes aynı şeyi diyecektir.

Terry Davis'in TempleOS'i, tek bir insanın yazdığı en kompleks yazılım olarak bilinir. Kendisi şizofreni tanısından önce dahi eğitim seviyesi yüksek bir insandı. Üst düzeyde Assembly bilgisi, lisans eğitiminden sonra bu merakını elektrik-elektronik mühendisliğinde master yaparak ilerletmesi, yani şizofreni tanısından önceki bilgi birikimi ve matematiğe olan merakı ile tüm bunları yapabilmiştir. Herkes şizofren olduğunu falan bilir ama aldığı eğitimin kalitesini bilmez.

Terry Davis şizofren olmasaydı TempleOS gibi bir eseri elbette çıkmazdı. Çünkü OS için gerekçe ortadan kalkmış olurdu. Yani eser çıkacaksa bile adı TempleOS olmazdı ve bu kadar kompleks olur muydu bilinmez. Yüksek ihtimalle ortalama bir insan gibi bambaşka bir yerde yine uzmanlık alanı ile ilgileniyor olurdu. Ya bir şirkette çalışırdı, ya da kendi şirketini kurardı gibi gibi.

Bu rehber de iyi olmuş. İnsanı farklı hikayeler dinlemeye iten, deneyimlere vakıf olmasını sağlayan, her bir köşesi muazzam bir matematikle bezenmiş, "burası niye böyle?" diye sorular sorduran, bilgisayar tarihinin en benzersiz sanat eserlerinden birisi TempleOS. Kendisi Tanrı'nın ona bahşettiği görevi bitirdi ve o'nun katına yükseldi. Huzur içinde yatsın.