bilalkilic

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığında belirttiğim gibi, cihazım direkt açılınca Android işletim sistemi ile açılsın istiyorum. Bu deneyimi yaşamak istiyorum, bunun için yapmam gerekenler nedir? Şimdiden yardımcı olan her arkadaşıma teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığında belirttiğim gibi, cihazım direkt açılınca Android işletim sistemi ile açılsın istiyorum. Bu deneyimi yaşamak istiyorum, bunun için yapmam gerekenler nedir? Şimdiden yardımcı olan her arkadaşıma teşekkür ederim.
Lenovo LOQ 15IAX9 laptopa Android işletim sistemini kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Gereksinimleri Kontrol Edin​

• Cihazınızın BIOS sürümünü güncelleyin.
  • Uygun bir Android sürümü indirin (örn. Android-x86).

2. Android ISO Dosyasını İndirin​

- Android x86 veya benzeri bir Android işletim sistemi sürümünü buradan indirin.

3. Önyüklenebilir USB Oluşturma​

• Bir USB bellek (en az 8 GB) hazırlayın.
  • Rufus ya da balenaEtcher gibi bir yazılım kullanarak indirdiğiniz Android ISO dosyasını USB belleğe yazdırın.

4. BIOS Ayarlarına Girin​

- Laptopu kapatın. Açarken F2 veya DEL tuşuna basarak BIOS menüsüne girin.

5. Önyükleme Sırasını Ayarlayın​

• "Boot" sekmesine gidin.
  • USB belleklerin ilk sırada yer almasını sağlayın.
  • Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

6. Android'i Kurun​

• Laptopu USB bellek ile başlatın.
  • Android yükleyicisi açıldığında, "Run Android-x86" seçeneğini seçin.

7. Disk Bölümleme​

• İsterseniz Android'i USB belleğe veya sabit diske kurabilirsiniz.
  • Sabit diske kurulum yapacaksanız, disk bölümleme işlemini dikkatlice gerçekleştirin.

8. Kurulumu Tamamlayın​

- Kurulum işlemini takip edin. Android işletim sistemi kurulum işlemi tamamlandığında cihazı yeniden başlatın.

9. Düzenlemeleri Yapın​

- Gerekli ayarları yaparak Android'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu adımlarla Lenovo LOQ 15IAX9 laptopunuza Android işletim sistemini kurabilirsiniz. Başarılar!