Sybicort

Çalışkan
Herkese iyi forumlar.

Yeni bir monitör aldım ve laptopumu şu anda iki monitörle birlikte kullanıyorum. Ancak her iki monitörün de kenarlarında siyah boşluklar oluşuyor ve bu durum görüntüyü tam ekran kullanmamı engelliyor.

Monitörlerimin özellikleri şu şekilde:
  • 27 inç: 2560×1440 çözünürlük, 185 Hz
  • 24 inç: 1920×1080 çözünürlük, 75 Hz
Her iki monitörü de kendi doğal çözünürlüklerinde kullandım. Ayrıca ikisini de 1920×1080 çözünürlüğe ayarlamayı denedim ancak sorun devam etti. Bu sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi bilen veya benzer bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi forumlar.

mon1.webp

mon2.webp

mon3.webp

Monitörlerin arka ışıklandırması ile alakalıymış gibi geldi bana. Monitörlerin modelleri nedir?
Başka bir bilgisayarda, başka bir kabloyla denediniz mi?

Monitörlerin arka ışıklandırması ile alakalıymış gibi geldi bana. Monitörlerin modelleri nedir?
Başka bir bilgisayarda, başka bir kabloyla denediniz mi?
Denemedim hocam imkanım olmadı.

Kullandığım Laptop:
https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5/pdp/NH.QLZEY.006#pdpSpecs

1. Monitör (27inç 2560x1440) AOC Q27G42XNE
AGON by AOC Q27G42XNE 27" Gaming Monitor | QHD, 180Hz, 1ms, HDR10

2. Monitör (24inç 1920x1080) ASUS VA24EHE
VA24EHE|Monitör|ASUS Türkiye

İki monitörün farklı marka, model olup aynı sorun olması muhtemelen yazılımsal bir sorun.

NVIDIA App üzerinden Sistem > Ekran Ayarları > Ölçeklendirme kısmından Mod'u Tam Ekran, Ölçekleme Aygıtı'nı da GPU yapıp dener misiniz.
Olmazsa Intel yazılımından da aynı şeyi deneyin, onun ayarı nerede tam bilmiyorum ama.

İki monitörün farklı marka, model olup aynı sorun olması muhtemelen yazılımsal bir sorun.

NVIDIA App üzerinden Sistem > Ekran Ayarları > Ölçeklendirme kısmından Mod'u Tam Ekran, Ölçekleme Aygıtı'nı da GPU yapıp dener misiniz.
Olmazsa Intel yazılımından da aynı şeyi deneyin, onun ayarı nerede tam bilmiyorum ama.
Hocam şu an fark ettim orada sadece HDMI ile bağladığım 24inç olan monitör gözüküyor diğeri gözükmüyor.

Hocam şu an fark ettim orada sadece HDMI ile bağladığım 24inç olan monitör gözüküyor diğeri gözükmüyor.
Fotoğraflardan seçmesi zor, sadece birinde varsa monitör kaynaklı olma ihtimali daha yüksek. Arka aydınlatması homojen bir şekilde aydınlatamıyorsa böyle sorunlar olabiliyor.