skirmit

Üyecik
Merhaba, bilgisayarım düne kadar sorunsuz çalışırken artık abandonware olan Lord of the Rings - Return of the King oyununu indirip çalıştırdığımda iki ekranım birden siyaha döndü ve tamamen bilgisayar dondu kaldı. Bilgisayara hard reset attığımda ise iki monitör birden tamamen siyah ekranda kaldı. Bugün format atıp bilgisayarı çalıştırmaya çalıştığımda ise hiçbir sıkıntı yokken driver kurulumlarında reset atıldığı an yine aynı problem başıma geldi sorunun kaynağı veya çözümü ile ilgili yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler iyi Sosyaller.

Ekstra olarak:
-Bilgisayar BIOS kısmını açıyor ve orada DisplayPort'la bağlı olan monitörüme de görüntü geliyor monitör ile alakalı sıkıntı olmadığını düşünüyorum.
-Bilgisayar tek monitör olarak HDMI portundan 9 10 resette 1 düzgünce çalışıyor ve ekrana kilit ekranı ve sonrasını veriyor geri kalanlarda ise BIOS'tan sonra Windows kilit ekranında sadece işaretçi görünüyor orada takılıyor.
-Anakart HDMI portundan da denedim yine aynı şekilde üstte belirttiğim 9 10 kereden birinde görüntü alabiliyorum.

Yazmayı unuttuğum bir şey varsa sorularınızla birlikte cevaplayabilirim, tekrardan teşekkürler.

Ekran kartı sürücümü güncellemediğimde, ikinci monitörümden görüntü alamıyorum. Belki sürücünü DDU ile silip yüklemek işe yarar.

GPU Riser kullandığım için PCI-E 4 bazen dediğiniz gibi görüntü vermediği oluyordu. Belki reset sırasında BIOS tarafında birkaç ayarınız resetlenmiştir, PCI-E 3-4-5 bunları deneyin. Ek olarak arkadaşın dediği gibi DDU ile tamamen silip, tekrar sürücüyü kurun.

BIOS sıfırlamadıysanız pili çıkararak ya da anakartınızda destek var ise anakartın arkasından sıfırlayın.

Ekran kartı sürücümü güncellemediğimde, ikinci monitörümden görüntü alamıyorum. Belki sürücünü DDU ile silip yüklemek işe yarar.

Ekran kartı sürücüsüyle alakalı bir problem olduğunu düşünmüyordum çünkü formatı atıp driverları kuralı 1 saat oldu dediğiniz yöntemi denediğimde de yine aynı sıkıntıyı yaşadım. Problemin kaynağının Windows'la alakalı olduğunu düşünüyorum ama formatı yeni attığım Windows nasıl yine dünkü hatayı verebilir onu anlamıyorum. Dediğim gibi görüntü geliyor BIOS ekranını geçiyor Windows'un boot sesini duyuyorum fakat tamamen siyah ekran ve cursor yükleme halinde kalıyor Cursor'u istediğim yere hareket ettirip gezdirebiliyorum.

GPU riser kullandığım için PCI-e 4 bazen dediğiniz gibi görüntü vermediği oluyordu. Belki reset sırasında BIOS tarafında birkaç ayarınız resetlenmiştir, PCI-e 3-4-5 bunları deneyin. Ek olarak arkadaşın dediği gibi DDU ile tamamen silip, tekrar sürücüyü kurun.

BIOS sıfırlamadıysanız pili çıkararak ya da anakartınızda destek var ise anakartın arkasından sıfırlayın.

BIOS sıfırlamaya hiç girmedim o kısımı çok anlamadığım için ama son çare olarak onu da yapacağım sanırım bir çözümünü bulamazsam.

Ekran kartı sürücüsüyle alakalı bir problem olduğunu düşünmüyordum çünkü formatı atıp driverları kuralı 1 saat oldu dediğiniz yöntemi denediğimde de yine aynı sıkıntıyı yaşadım. Problemin kaynağının Windows'la alakalı olduğunu düşünüyorum ama formatı yeni attığım Windows nasıl yine dünkü hatayı verebilir onu anlamıyorum. Dediğim gibi görüntü geliyor BIOS ekranını geçiyor Windows'un boot sesini duyuyorum fakat tamamen siyah ekran ve cursor yükleme halinde kalıyor Cursor'u istediğim yere hareket ettirip gezdirebiliyorum.

BIOS sıfırlamaya hiç girmedim o kısımı çok anlamadığım için ama son çare olarak onu da yapacağım sanırım bir çözümünü bulamazsam.
Spesifik bir ayar yapmadığınızı varsayıyorum, anlamadığınızı belirttiğiniz için o yüzden anakart pili çıkarmak ve 3-5 dakika beklemek sizin için en kolay ve anlaşılır yol olacaktır. Elektrikten tamamen çıkarıp, pili söküp bekleyin dediğim gibi. Eğer olmaz ise RAM'lerini tek tek, soket soket deneyin.

BIOS sıfırlama ve RAM testleri başarısız olursa farklı testler deneriz.

Spesifik bir ayar yapmadığınızı varsayıyorum, anlamadığınızı belirttiğiniz için o yüzden anakart pili çıkarmak ve 3-5 dakika beklemek sizin için en kolay ve anlaşılır yol olacaktır. Elektrikten tamamen çıkarıp, pili söküp bekleyin dediğim gibi. Eğer olmaz ise RAM'lerini tek tek, soket soket deneyin.

BIOS sıfırlama ve RAM testleri başarısız olursa farklı testler deneriz.

BIOS sıfırlama ve dediğiniz gibi RAM'leri teker teker takarak çalıştırmayı denedim yine aynı problem devam ediyor sadece HDMI ile bağlarsam ekrana görüntü geliyor hatta diğer ekranımı taktığım anda DisplayPort'a Windows'un o masaüstünü bir küçültme büyütme animasyonu vardır onu bile yapmadan kilitleniyor sonrası malum siyah ekran.
Format belleğim uzun süredir aynı onu yeni bir şekilde yeniden yazıp deneyeceğim sanırım tabii yine bir görüşünüz varsa veyahut şunu da dene derseniz bekliyorum teşekkürler yardımlarınız için tekrardan.