mr.esat 67

Üstün
Böyle bir şey mümkün mü? Otomasyona çevirme işi mümkün mü yani? Windows 11 için soruyorum.

Son düzenleme:
Şunu deneyelim, iki ayrı not defterine
Disable.bat
Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
Enable.bat
Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f
olacak şekilde bunları bi kaydedelim, görev zamanlayıcıya bu bat dosyalarımızı çalıştırtacağız.
Görev zamanlayıcıyı açıp(arama yerine yazınca direkt olarak çıkar) sağ tarafta görev oluştur sekmesine geçiş yapacağız ve tetikleyiciler kısmına gireceğiz. Sol altta yeni düğmesi var, ona tıklayacağız, yukarda Görevi başlat kısmı "iş istasyonu kilitlendiğinde" olacak ve tamam diyeceğiz. Yukarda bulunan eylemler kısmına geleceğiz ve yine altta bulunan yeni düğmesine tıklayacağız. Programı başlat kısmı kalacak ve gözat sekmesinden daha önce yaptığımız disable.bat'ı seçeceğiz. Bu görev bu kadardı aynı şekilde tekrar görev zamanlayıcıya gireceğiz bu sefer iş istasyonu kilidi açıldığında kısmı seçili olacak ve enable.bat'ı seçeceğiz.

Bu yazdıklarımı bi deneyip bana geri dönüş yapar mısın?

Şunu deneyelim, iki ayrı not defterine
Disable.bat
Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
Enable.bat
Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f
olacak şekilde bunları bi kaydedelim, görev zamanlayıcıya bu bat dosyalarımızı çalıştırtacağız.
Görev zamanlayıcıyı açıp(arama yerine yazınca direkt olarak çıkar) sağ tarafta görev oluştur sekmesine geçiş yapacağız ve tetikleyiciler kısmına gireceğiz. Sol altta yeni düğmesi var, ona tıklayacağız, yukarda Görevi başlat kısmı "iş istasyonu kilitlendiğinde" olacak ve tamam diyeceğiz. Yukarda bulunan eylemler kısmına geleceğiz ve yine altta bulunan yeni düğmesine tıklayacağız. Programı başlat kısmı kalacak ve gözat sekmesinden daha önce yaptığımız disable.bat'ı seçeceğiz. Bu görev bu kadardı aynı şekilde tekrar görev zamanlayıcıya gireceğiz bu sefer iş istasyonu kilidi açıldığında kısmı seçili olacak ve enable.bat'ı seçeceğiz.

Bu yazdıklarımı bi deneyip bana geri dönüş yapar mısın?
Tüm adımları yaptım, cihazı kilitleyip deneyeceğim.

@Domoroko, Ustam her şeyi harfiyen yerine getirdim fakat olmadı, bat dosyalarını kendim çalıştırsam bile devre dışı olmuyor. Sanırsam komutlarda sorun var.

Tüm adımları yaptım, cihazı kilitleyip deneyeceğim.

@Domoroko, Ustam her şeyi harfiyen yerine getirdim fakat olmadı, bat dosyalarını kendim çalıştırsam bile devre dışı olmuyor. Sanırsam komutlarda sorun var.
Tekrar bi araştırma yapayım sana geri dönüş yaparım olumlu ya da olumsuz olarak o zaman.
Bu arada sadece depolama donanımlarını mı yoksa bütün usb bağlantılarını mı engellemek istiyorsun?

Tüm USB bağlantıları tabii ki de.

Tamam şimdi şöyle bir şey buldum fakat harici bir klavye kullanıyorsan o gidebilir bilgin olsun denerken dikkatli ol.

Sana gönderdiğim BAT dosyaları yerine, PowerShell üzerinden gideceğiz. Ben oyunlara bot yazarken PowerShell üzerinden güzel bir kontrol mekanizması üretiyorum, işe yarıyor bayağı. Sana gönderdiğim görev zamanlayıcının aynısını kullanacağız yine, tek fark dosyaları değiştirmek olacak.
  1. Yeni bir not defterinde şu komutları dosya uzantısı .ps1 olacak şekilde kaydetmelisin.
    Kod:
    Get-WmiObject -Query "SELECT * FROM Win32_USBHub" | ForEach-Object { $_.Disable() }
  2. Etkinleştirmek için de farklı bir .ps1 dosyasını kaydedeceksin, tercihen dosyaların ikisi de aynı lokasyonda olsun kolaylık olur.
    Kod:
    Get-WmiObject -Query "SELECT * FROM Win32_USBHub" | ForEach-Object { $_.Enable() }
Bunları sistem yedeklemesi aldıktan sonra denemeni tavsiye ederim, ne olur ne olmaz. Bir dene bana haber ver tekrar bakarız.