@Hans süper güç olmak böyle bir şey değil, ayrıca Amerika'daki otomobil lobisi inanılmaz kuvvetli.

Biraz daha elle tutulabilir bir karşılaştırma olsun diye aşağıya 1990'da açılan LA metrosundan bir fotoğraf bıraktım.
Eki Görüntüle 79725

Amerika'da doğru düzgün bir hızlı tren ağı bile yok. :)
Tamam da bunlar güncel kalmadıktan sonra ne anlamı var? Bu New York'taki görsel Türkiye'de olsa kıyamet kopar, normal olarak. Ama şu an bu Amerika'da. Ayrıca o tren hattı değil, metro hattı ve Amerika'da gayet de metro kültürü ve hatları var, o kadar da az değil.

Amerika halkının %90'ı hiç toplu taşıma kullanmamıştır, okul gezisi ile belediye otobüs'ü tanıtımı filan vardı Nevada da sadece büyük şehirlerde mecburen kullanılıyor park sorunundan dolayı.

Dosya Ekleri

• Public_transport_system_map_of_the_USA.webp
    Public_transport_system_map_of_the_USA.webp
    107,6 KB · Görüntüleme: 99
ABD kapitalist bir ülke, yerel yönetimlerin renovasyona ayıracak paraları olmayacak.
Yenilenecek filan demişler ama sonra kapanmış sanırım. Bir haber okudum aynen senin dediğin olmuş. Büyük bir kısıtlama var bütçede. Adamlara verilen bütçe 15M ama istasyonu revize etmek 16.5M filan mı neymiş ondan dolayı süresiz ertelemişler. Başka istasyonları revize edeceklermiş.

Modern New York metrosu, 1904 yılında faaliyete geçti. Daha eskiye gitmek istiyorsanız ilk transit operasyonu 1868'de gerçekleşti.

Şangay metrosu, 1993'te açıldı.
Koca bir cahil olmak lazım böyle bir yorum yapmak için. Çin uzun yıllar sömürüldü. Ufacık bir Çin tarihi bilgisi yeterli bu yorumu yapmak için: Çin'in geç sanayileşmesinin sebebi emperyalizm.

Yenilenecek filan demişler ama sonra kapanmış sanırım. Bir haber okudum aynen senin dediğin olmuş. Büyük bir kısıtlama var bütçede. Adamlara verilen bütçe 15m ama istasyonu revize etmek 16.5m filan mı neymiş ondan dolayı süresiz ertelemişler. Başka istasyonları revize edeceklermiş.

Yolsuzluk fazlaymış.

Tamam da bunlar güncel kalmadıktan sonra ne anlamı var? Bu New York'taki görsel Türkiye'de olsa kıyamet kopar, normal olarak. Ama şu an bu Amerika'da. Ayrıca o tren hattı değil, metro hattı ve Amerika'da gayet de metro kültürü ve hatları var, o kadar da az değil.
Yenilenecek filan demişler ama sonra kapanmış sanırım. Bir haber okudum aynen senin dediğin olmuş. Büyük bir kısıtlama var bütçede. Adamlara verilen bütçe 15M ama istasyonu revize etmek 16.5M filan mı neymiş ondan dolayı süresiz ertelemişler. Başka istasyonları revize edeceklermiş.
1915'te açılan metro durağının KULLANIM DIŞI hattının fotoğrafını, ne zaman açıldığı belli olmayan fakat en kötü ihtimalde bile YETMİŞ BEŞ yıl daha yeni olan bir durakla kıyaslamak, ancak Çin gibi bir propaganda makinesinin yapacağı bir şey olabilirdi.
Eğer gerçekten yeni açılmış ve faaliyette olan bir platformla kıyaslayacak olursanız da buyurun, Grand Central Madison durağı. 1725213650985.webp

Dünya genelinde siyasetçilerin zeka seviyesinin örneğini görüyoruz. Bir istasyon 100 yıllık falan, diğerinin yaşı benim kadar bile değil. Ayrıca Manhattan'ın güney kısmındaki metroların ciddi su basma ve rutubet sorunu olduğunu duymuştum, bunlar da çok yıpratıcı oluyorlar.

Edit: Üstelik bahsi geçen istasyon terk edilmiş, yani yıllardır aktif değil ve hiç bakım görmemiş.