Doğrudur, Londra metro hattının her yıl kendi kendine ısınması da örneğin hatalı mimari örneği.

Metro yapmak da işletmek de kolay bir iş değil, temelden sorunlu bir hattın sorunlarını gidermek, yeni bir hat yaratmaktan daha pahalıya bile mal olabilir.

Tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum, sıfır şaka gerçekten Amerika'da rezalet metrolar ve istasyonlar mevcut. Gördüklerimi görseniz yok artık dersiniz. Ayrıca otobüs altyapısı da iyi değil, fakat express mantıkları çok güzel işliyor özellikle metrolarda. Yalnız tek sorun kirlilik değil, metroya binen insanlar cidden sorun, evsiz problemi baya ileri düzeyde diyebilirim.

Ama bu demek değil ki tüm metroların aynısı böyle, hayır arkadaşlar öyle güzel istasyonlar var ki keşke Çin onları da paylaşsaydı. Old City Hall Station, Vermont/Sunset station, Metro Center Station gibi birkaç tane daha harika metrolar var.

Ayrıca tek sorun maalesef kirli veya düzensiz metro istasyonları değil, istasyonlarda yaşanan olaylar. Özellikle New York'ta şöhreti kötü olan duraklar ve istasyonlar mevcut ki öyle bir seviyede ki bu istasyonların suç istatistiği var...

Son düzenleme:
@10031, bu çok hoş bir soru değil fakat gerçekten vagonda tuvalet yapma olayları ne kadar yaygın? Kısa bir süreliğine turizm amaçlı gitmiştim fakat siz orada yaşayan biri gibi yazıyorsunuz, öğrenmek isterim.

@10031, bu çok hoş bir soru değil fakat gerçekten vagonda tuvalet yapma olayları ne kadar yaygın? Kısa bir süreliğine turizm amaçlı gitmiştim fakat siz orada yaşayan biri gibi yazıyorsunuz, öğrenmek isterim.

Times square-42nd sokak istasyonunda burnumu tişörtümle kapatmıştım, genel temizlik yapılıyor ama tamamen şansına, en az 10 - 15 kez istasyonlara işeyenleri görmüştüm... Fakat bu tür istasyonlar cidden kalabalık, aylık yolcu sayıları da fazla, temizlik elbette zor ve bence yapıyorlar da ama dediğim gibi sorun binen insanlarda.

Ama bu tür istasyonlar bir elin parmağını geçmez, bu gözler Union Station'da gördü, cidden harika yerler fakat zaman zaman merkezi ulaşım yerlerinde bile kirlilik olabiliyor, bu açıkçası Union Station gibi merkezi yerler için normal. Kaldı ki bu tür merkezi istasyonlarda otobüs, tren ve diğer ulaşım hizmetleri de var.