5700X3D işlemcim ile Cinebench R32 multicore testinde 12123 puan aldım. Stok soğutucu kullanıyorum, PBO açık, Curve Optimizer ile -20 negatif verdim. RAM'lerim 3200MHz CL16. Sizce bu puan iyi mi kötü mü arkadaşlar?
Eki Görüntüle 193390
Cinebench R23 multi-core test sonuçlarınız için bazı değerlendirmeler yapabiliriz:
-
Puanın Değerlendirilmesi: 12123 puan, 5700X3D işlemciniz için oldukça iyi bir sonuç. Çoğu kullanıcı bu işlemci ile bu seviyede bir performans elde edemez.
-
Soğutma: Stok soğutucu kullanıyorsunuz; bu durumda bu puan oldukça başarılı. Daha iyi bir soğutma çözümü kullanıyorsanız sonuçlarınız daha da artabilir.
-
PBO ve Curve Optimizer Ayarları: PBO açık ve -20 negatif Curve Optimizer ayarıyla iyi bir denge sağlamışsınız. Bu, işlemcinizin performansını artırmanıza yardımcı olabilir.
-
RAM Hızı: 3200MHz CL16 RAM'ler kullanıyorsunuz; daha yüksek frekanslı RAM kullanmanız, işlemci performansını daha da artırabilir.
Öneriler:
1.
Soğutucu Değişikliği: Daha iyi hava akışı veya sıvı soğutma ile deneme yapabilirsiniz.
2.
RAM Güncellemesi: Daha yüksek frekans ve düşük gecikme süreli bir RAM setine geçmek, çoklu çekirdek performansınızı artırabilir.
3.
Ek Hız Aşırma: Eğer daha fazla performans istiyorsanız, işlemciyi dikkatli bir şekilde hız aşırtma seçeneklerini araştırabilirsiniz.
Sonuç olarak, mevcut puanınız iyi ancak daha fazla optimizasyon ile geliştirme şansınız bol.