Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
5700X3D işlemcim ile Cinebench R32 multicore testinde 12123 puan aldım. Stok soğutucu kullanıyorum, PBO açık, Curve Optimizer ile -20 negatif verdim. RAM'lerim 3200MHz CL16. Sizce bu puan iyi mi kötü mü arkadaşlar?

1760713276872.webp

5700X3D işlemcim ile Cinebench R32 multicore testinde 12123 puan aldım. Stok soğutucu kullanıyorum, PBO açık, Curve Optimizer ile -20 negatif verdim. RAM'lerim 3200MHz CL16. Sizce bu puan iyi mi kötü mü arkadaşlar?

Eki Görüntüle 193390
Cinebench R23 multi-core test sonuçlarınız için bazı değerlendirmeler yapabiliriz:

- Puanın Değerlendirilmesi: 12123 puan, 5700X3D işlemciniz için oldukça iyi bir sonuç. Çoğu kullanıcı bu işlemci ile bu seviyede bir performans elde edemez.

- Soğutma: Stok soğutucu kullanıyorsunuz; bu durumda bu puan oldukça başarılı. Daha iyi bir soğutma çözümü kullanıyorsanız sonuçlarınız daha da artabilir.

- PBO ve Curve Optimizer Ayarları: PBO açık ve -20 negatif Curve Optimizer ayarıyla iyi bir denge sağlamışsınız. Bu, işlemcinizin performansını artırmanıza yardımcı olabilir.

- RAM Hızı: 3200MHz CL16 RAM'ler kullanıyorsunuz; daha yüksek frekanslı RAM kullanmanız, işlemci performansını daha da artırabilir.

Öneriler:​

1. Soğutucu Değişikliği: Daha iyi hava akışı veya sıvı soğutma ile deneme yapabilirsiniz.
2. RAM Güncellemesi: Daha yüksek frekans ve düşük gecikme süreli bir RAM setine geçmek, çoklu çekirdek performansınızı artırabilir.
3. Ek Hız Aşırma: Eğer daha fazla performans istiyorsanız, işlemciyi dikkatli bir şekilde hız aşırtma seçeneklerini araştırabilirsiniz.

Sonuç olarak, mevcut puanınız iyi ancak daha fazla optimizasyon ile geliştirme şansınız bol.