tth

Becerikli
Cinebench testini 2 defa yaptım ve farklı sonuçlar aldım. Bu fark normal mi? Ayrıca diğer testleri yorumlamanızı rica ediyorum.

Memtest86 sonuçlarında hata çıkmadı. (BIOS EXPO seçili olarak yapıldı.)
Undervolt ve O.C yapılmadı.

mc1.webp

mc2.webp

sc1.webp

sc2.webp

furmark4.webp

occtcpu+ram1.webp

occtcpu2.webp

9700X ve 7800X3D arasında kalmıştım. 7800X3D 9 taksit diye onu tercih ettim önceki gün test yaptım 17.500 çıktı. Senin testleri görünce 9700X alınır mış dedim hocam...

Son düzenleyen: Moderatör:
9700X ve 7800X3D arasında kalmıştım. 7800X3D 9 taksit diye onu tercih ettim önceki gün test yaptım 17.500 çıktı. Senin testleri görünce 9700X alınır mış dedim hocam...
Cinebench testine göre seçim yapılmaz ki hocam. Konu 1080p oyunculuksa zaten 7800x3d daha mantıklı. 7500F ile 15K puan alabildim ama senin işlemcinin yanına yaklaşamaz, 7800x3d ve 9700x arasında da ortalama aynı ölçüde puan farkı var ama 9700x her konuda daha iyi diyemeyiz mesela.

Cinebench testine göre seçim yapılmaz ki hocam. Konu 1080p oyunculuksa zaten 7800X3D daha mantıklı. 7500F ile 15K puan alabildim ama senin işlemcinin yanına yaklaşamaz, 7800X3D ve 9700X arasında da ortalama aynı ölçüde puan farkı var ama 9700X her konuda daha iyi diyemeyiz mesela.

Aslında 2K monitörüm var. Bayağı arasında kalmıştım da 9 taksit diye 7800X3D seçtim memnunum da anca Cinebench testleri şaşırttı.

@tth, arka planda bulunan uygulamaları kapatın. Düşük skor aldığınız testte arka planda daha fazla uygulama açık. Kapattığınızda almanız gereken skorları alırsınız.

Hocam dediğinizi yaptım ve skor değişmedi.

Aslında 2K monitörüm var. Bayağı arasında kalmıştım da 9 taksit diye 7800X3D seçtim memnunum da anca Cinebench testleri şaşırttı.

Ben de satın almadan önce onlarca karşılaştırma videosu izledim. 4K oyun için aralarında fark olmadığı görünce 9700X aldım. İzlediğim videolara göre rekabetçi oyunlarda geride kalıyor 9700X.

BIOS ayarlarında yaptığım değişikler ve yaptıktan sonra testlerden aldığım sonuçlar:

-Config tdp> Auto.
Yeni: 95w(128/100A/160A)

-Precision Boost overdrive> Auto.
Yeni: Advanced>max CPU Boost clock override+ 150MHz.

-Curve optimizer> disable.
Yeni: All cores>negatif>30

@michaelscofield @Styxrage @ltcolbaron41

@SHERLOCKED

MHz değeri anlık olarak çok fazla değişiyor, normal bir şey mi?

uvMC.webp

uvSC.webp

uvocctcpu.webp

uvOCCTcpuram.webp

hwinfo.webp

hwinfo2.webp

Bana normal gibi geldi.

Ne kadar değiştiğine bağlı. Birden çakılıyorsa sorundur. Boost Clock'tan çok uzaklaşmıyorsa dert edilecek bir şey değil.

Bana normal gibi geldi.

Ne kadar değiştiğine bağlı. Birden çakılıyorsa sorundur. Boost Clock'tan çok uzaklaşmıyorsa dert edilecek bir şey değil.

Hocam anlık olarak 2000 değer düşüyor hemen ardından tek seferde 2000 değer yükseliyor. BIOS işlemci ayarlarını eski haline getireceğim artık.

HWiNFO'dan bakın, HWMonitor tam doğru gösteremiyor genelde.

Tamam hocam orayı da deneyeceğim ama soğutucu üstünde ekrana bakınca da HWMonitor aynı değerler teyit ediliyor.

Hocam anlık olarak 2000 değer düşüyor hemen ardından tek seferde 2000 değer yükseliyor. BIOS işlemci ayarlarını eski haline getireceğim artık.

Tamam hocam orayı da deneyeceğim ama soğutucu üstünde ekrana bakınca da HWMonitor aynı değerler teyit ediliyor.

BIOS ayarlarından sonra OCCT testinde 5GHz üstüne çıkmışsın eğer stabilsen BIOS ayarlarını bozma bu arada C23 testinde 500 700'lik fark olması çok önemli değil 1dakikalık şekilde arka arkaya 2 test yap o zaman bile tam aynı değeri vermiyor.