Cinsellik Neden Bu Kadar Güçlü Bir Dürtü?

Kadınların erkek kalçasını çekici bulması, erkeklerin ise bir yağ bütünü olan kalçaları ve memeleri çekici bulması gerçekten ilginç bir olgu. Evrimle ne ilgisi var merak konusu.

Cinselliğin bırakılabilir bir şey olduğunu düşünmemiştim, cinsellik için konuşuyordum belirtmeyi unutmuşum, kusura bakmayın.
Ben tetikleyicileri azaltmanın yetmeyeceğini, en azından bir süre komple kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. İrade sonsuz bir şey değil, bağımlılık da hafife alınacak bir şey değil.
Rehber için teşekkürler.

Kadınların erkek kalçasını çekici bulması, erkeklerin ise bir yağ bütünü olan kalçaları ve memeleri çekici bulması gerçekten ilginç bir olgu. Evrimle ne ilgisi var merak konusu.
Bunlarin %100 kesin bir cevabi olmasa da; beynin fiziksel ozelliklere verdigi tepkinin bir kismi: Saglik, dogurganlik, hormon profili ve genetik uygunluk gibi ipuclariyla iliskilendiriliyor.

Mesela bir kadin vucudunda kalca-bel orani ve meme gelisimi; ostrojen duzeyleri, yag dagilimi ve dogurganlikla dolayli baglantilar tasiyor olabilir. Erkek beyninin bazi fiziksel ozelliklere daha duyarli hale gelmesinin evrimsel surecte secilim baskilariyla iliskili olabilecegi dusunuluyor.

Kadinlarla alakali bazi calismalarda da kadinlarin erkeklerde omuz genisligi, kas yapisi, boy, ses tonu, kalca, yuz yapisi gibi ozellikleri testosteron, fiziksel guc ve saglik gostergeleriyle iliskili olabilecegi gorulmustu.

Ayrica bir diger unutmamaniz gereken nokta; insan cinselliginin ve cekiciliginin biyolojiden ibaret olmadigi. Kultur, kisilik, deneyimler, toplum, bireysel tercihler ve psikoloji burada buyuk rol oynuyor. Zaten bu sebeple herkes ayni seyleri cekici bulmuyor. Zira kimi insanlarin ayak fetisi olabilirken bir baska insan boyle bir uzvun fetisize edilmesinden igrenebilir.

Biyolojik tarafi da reddetmemek ve unutmamak lazim, ama her sey evrimdir diyemeyiz.

Haklisiniz, daha onceki bir rehberimde de irade mevzusundan bahsetmistim. Dilerseniz onu da okuyabilirsiniz.

Irade gercekten de sanildigi gibi bir sey degil, hassas ve kirilgan bir yapi.

Cinselliğin bırakılabilir bir şey olduğunu düşünmemiştim, cinsellik için konuşuyordum belirtmeyi unutmuşum, kusura bakmayın.

P**no için konuşuyordum diyecektim yanlış yazmışım.

Yeni rehberlerinizi okuyorum ama, eskilere bakmamıştım onlara da bakayım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlarin %100 kesin bir cevabi olmasa da; beynin fiziksel ozelliklere verdigi tepkinin bir kismi: Saglik, dogurganlik, hormon profili ve genetik uygunluk gibi ipuclariyla iliskilendiriliyor.
Elinize sağlık hocam.
Şimdi asıl bombayı patlatıyorum. Cinsellik mevzusunun bir de konuşulmayan öbür tarafı var; penis ve vajinanın şekli, boyu ve genişliği bireye göre farklılık gösteriyor acaba bu direkt genetikle ilgili bir mevzu mu yoksa yetişkinliğe erişine kadar değişim yaşayan bir olgu mu?
Bu organların uzunluğuna ve genişliğine bağli olarak bir de "cinsel uyum" kısmı var, çiftlerin çiftleşme esnasında dâhâ çok haz almasını sağlayacak pozisyonlar ve açılar değişkinlik gôsterebiliyor, tâbi işin içine fetişler girerse çıkılmıyor.

@ZCPS21, penis boyutu, vajinal yapi, pelvis anatomisi ve vucut proporsiyonlari gibi ozelliklerin buyuk olcude etkilendigi faktorler;
  • genetik,
  • hormonlar,
  • ergenlik gelisimi,
  • genel vucut yapisi.
Yani tek bir sebebe indirgeyemeyiz. Bu yanlis olur. Genetik evet, cok guclu bir etken ama genetik temel uzerine gelisimsel sureclerin de etkisi var. Ergenlik doneminde hormon seviyeleri degistikce bu bolgelerde de gelisim yasaniyor.

Fiziksel anatomi cinsel uyumu etkileyebiliyor, evet ama her seyi belirleyen bir kader degil. Cinsellik parcalarin birbirine uyumu gibi calisan bir sistem degil. Psikolojik rahatlik, iletisim, duygular, stres duzeyi, ozguven gibi durumlar deneyimi asil ciddi degistiren faktorler. Her seye dediginiz acidan bakmamak lazim.

Mesela erkekler arasinda 18 cm penis tarzi muhabbetler yapilir ama bu alici tarafin daha iyi tatmin edilecegi anlamina gelmez. Daha iyi sartlar altinda 14 cm penise sahip birisi bile cok daha iyi tatmin edebilir partneri.

İşin işine cinsellik girdi mi beynimiz bizden isteksiz hareket ediyor bu çok saçma.
Cunku beyin tamamen mantik odakli calismiyor. Cinsellik, beynin odul ve durtu sistemleriyle cok guclu baglantili. Bu anlik ve kisa vadeli calisan durtu ve odul sistemleri; mantik, planlama, uzun vadeli dusunme ve oz denetimin yani prefrontal korteksin onune gecip onu baskilayabiliyor. Bu da bir insanin normalde yapmayacagi bir seyi yapmasina, normalde vermeyecegi kararlar vermesine sebep olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…