Bruhistan

Başarılı
Merhaba,

İnternette ve çevremde de fark ettiğim üzere, bazı insanlar yemek yiyip vs. çabucak kilo alabilirken, bazısı ise alamıyor ve çoğu insan kilo aldıran ilaçlar vs. alıyorlar. (Bu ilaç da bazılarında işe yaramıyor.) Mesela bende de bu durum var, ne yersem yiyeyim kilo pek alamıyorum. Neden böyle?

Cevap basit aslında. Yemiyorsunuz. Diğer insanlar dahil, siz de aslında yemiyorsunuz. Sadece yediğinizi sanıyorsunuz.

Mesele çok basit. Günlük kalori ihtiyacınızdan fazla kalori alırsanız kilo alırsınız, günlük kalori ihtiyacınızdan daha az kalori alırsanız kilo verirsiniz. Kas kazanımı, kaybı, yağ kazanımı veya kaybı gibi konulardan bağımsız konuşuyorum ve temel prensibi açıklıyorum.

Yapacağınız şey günlük kalori ihtiyacınızı doğru şekilde hesaplamak ve yediğiniz besinlerin de kalorisini doğru hesaplayıp günlük kalori ihtiyacınızdan fazlasını yemek. Günlük kalori ihtiyacından ne kadar çok fazla yerseniz o kadar hızlı kilo alırsınız.

Buna rağmen sonuç alınmıyor mu? O halde günlük kalori ihtiyacınızı veya yediğiniz besinlerin kalorisini doğru hesaplayamamışsınız demektir. Aksi durum bilime ve/veya matematiğe aykırıdır.

Son düzenleme:
Yemiyor olup yediklerini zannetmeleridir. Ben de yediğimi ve kilo alamadığımı zannederdim. Sonra bunun ne kadar saçma olduğunu farkettim ve yemeye başlayınca 5-6 ayda 22 kilo aldım. Sağlıklı değildi tabii ki.

Tabiri caizse öküz gibi yemedikleri için. Kendimden örnek vereyim, lise 1'de 79kg'ydum. Lise 2'den itibaren arkadaşlarla öğlen yemeğinde dozu bayağı bir arttırmıştık, yarım ekmek döner yetmemiş gibi patsos veya tombik döner falan söylüyorduk, yetmiyor yolun üstündeki bakkala uğrayıp, tatlı bir şeyler alıyorduk, sene sonunda kilom 89-90 falandı. Kimilerine, hatta genele göre sağlıksız olabilir ancak bu kadar da abartmadan ama yine öküz gibi yemek lazım ki kilo al.

Vücut değerlerini ölçüp günlük alman gereken kaloriyi hesaplamalı, gün içinde aldığın kaloriyi kaydetmeli ve aldığın kalorinin ihtiyacın olan değerden fazla olmasını sağlamalısın. Kilo almanın mantığı basit olsa da kaliteli şekilde kütle kazanmak istiyorsan bu süreci kas hasarı ile desteklemeli ve kas kütleni artırmalısın.

Hayvani düzeyde yiyenlerin metabolizma o denli hızlı ki. Zaten tuvalete çıkmalarından anlaşılıyor. Günde 2-3 kere tuvalete çıkan adamın kilo alması imkansıza yakın gözüküyor.

Merhaba,

İnternette ve çevremde de fark ettiğim üzere, bazı insanlar yemek yiyip vs. çabucak kilo alabilirken, bazısı ise alamıyor ve çoğu insan kilo aldıran ilaçlar vs. alıyorlar. (Bu ilaç da bazılarında işe yaramıyor.) Mesela bende de bu durum var, ne yersem yiyeyim kilo pek alamıyorum. Neden böyle?

Metabolizmam hızlı falan diye kolpa sıkıyorlar. Benimle 1 ay aynı öğünleri aynı yemekleri yesinler alayını 120 kg yaparım.