Bütçe
Birikim

dolarlaVSatmak

Çalışkan
Arkadaşlar normalde çok fazla araba seven biri değildim. Eski bir Doblomuz vardı. Sattık ve Citroën C-elysee aldık. Yani ilk defa böyle bir araba aldığımız için beni resmen içine çekti. 2016 model olması bana eski gibi gelmişti ilk başta. Ama zamanla araba resmen beni büyüledi. Arabaya yapmak istediğim bazı şeyler var. Ama gerçekten yapmaya değer mi bilmiyorum.

Yapmayı planladıklarım:
  • Areon.
  • Dekor paspas.
  • Torpido havlusu.
  • Plakalık.
  • Plaka pulu.
  • Yarasa ayna kapak.
  • Arkaya spoiler.
  • Ön tampon eki.
  • Kırmızı TR.

Bunun gibi şeyler yapmak istiyorum. Yaptıklarımı işaretledim. Ses sistemi konusunda bana biraz abartı gibi geliyor. Okul tatilinde köyle gideceğim. Okul açılana kadar köyde olacağım. Normalde araba sürmeyi de öğrenmek istiyorum. Ama biraz korkum var. Yapmam gereken şeyleri biliyorum ama İstanbul'da cesaret yok. Köy yolları boş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses sistemi için arabanın multimedyası bozuk değilse önemli değil.

Areon, Paspas, torpido havlusu yapılabilir, çok pahalı değil zaten. Diğerini de mantıklı bulmuyorum. Spoiler ve dış dekor sportif araçlara yapılan bir şey. Citroen'e komik kaçar. Bir de böyle şeylerin yapımı sonrası aracı satarken de bir değer eklemesi olmuyor. Plakalığa da ihtiyaç yok. Babam gitmiş almış, adını yazdırmış şakalaşıyorum arada sadrazam mısın da adını yazdırdın filan diye. Tabii zevkini de kaçırmak istemem. Ben olsam yapmam yani.

Zevk işi. Harcanabilir neden harcanmasın tabii ki ama eğer arabanı güzelleştirmek istiyorsan bunlara para harcayacağına iyi bir takım lastik al, aracının bakımlarını tam ve düzgün yaptır, sonra bu tip şeylere para harca.
Ayna kapağı ses yapar, alacağın dekor spoiler de küçük bir şey olmayacaksa aerodinamiye zarar verir. Ayrıca çok meraklandıysan bence yine bunlar yerine aracı donanım anlamında doldurabilirsin. Mesela illa apaçi tipi bir ses sistemine gerek yok, kaliteli müzik dinlemek için yapacağın efendi bir sistem aracın kaderini değiştirir.

BENCE yapmamanız gerekenler.
Arkadaşlar normalde çok fazla araba seven biri değildim. Eski bir Doblomuz vardı. Sattık ve Citroën C-elysee aldık. Yani ilk defa böyle bir araba aldığımız için beni resmen içine çekti. 2016 model olması bana eski gibi gelmişti ilk başta. Ama zamanla araba resmen beni büyüledi. Arabaya yapmak istediğim bazı şeyler var. Ama gerçekten yapmaya değer mi bilmiyorum.

Yapmayı planladıklarım:
  • Areon.
  • Dekor paspas.
  • Torpido havlusu.
  • Plakalık.
  • Plaka pulu.
  • Yarasa ayna kapak.
  • Arkaya spoiler.
  • Ön tampon eki.
  • Kırmızı TR.

Bunun gibi şeyler yapmak istiyorum. Yaptıklarımı işaretledim. Ses sistemi konusunda bana biraz abartı gibi geliyor. Okul tatilinde köyle gideceğim. Okul açılana kadar köyde olacağım. Normalde araba sürmeyi de öğrenmek istiyorum. Ama biraz korkum var. Yapmam gereken şeyleri biliyorum ama İstanbul'da cesaret yok. Köy yolları boş.
1- Plakalık.
2-Plaka pulu.
3-Yarasa ayna kesinlikle önermem yakışmıyor.
4- Spoiler arabayı tasarlayan mühendislerden iyi mi biliyoruz da arabanın aerodinamiği ile oynuyoruz.
5- Kırmızı TR boşa ceza parası.
6- Biraz daha öznel ama liplere gerek yok bence.
Sonuç olarak SİZİN BİLECEĞİNİZ şeyler.

Arabanın değerini kesinlikle yükseltmez. 50 bin liralık aksesuar aldığım 23 bin Km'de ki arabamı satarken çok zorluk yaşamıştım. Abi aksesuarları sök al istersen, fiyatını düşür demişlerdi. Aksesuar fiyatlarını da, araca eklememiştim. Piyasa fiyatıyla satışa koymuştum.
Aşırı aksesuara boğarsan da, bu sefer ya bu araba çoluk çocuğun eline düşmüş kurcalanmış kardeşim derler. İnsanlar çok acayip.
Citroën C-elysee yarasa ayna olur, çizilmelere dayanıklı oluyor. Arkaya spoiler de ince çıta gibi olanlardan takman yeterli olur. Başka da bir şey yaptırmana gerek yok.

Dosya Ekleri

• 1_org_zoom (1).webp
    1_org_zoom (1).webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 1_org_zoom.webp
    1_org_zoom.webp
    56,3 KB · Görüntüleme: 44