Çizgi film yapma geliri ve gideri ne kadar olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HayattYordu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 305
  • Etiketler Etiketler
    film

HayattYordu

Uzman
Arkadaşlar 3D animasyon ile uğraşıyorum. Konuşma sahneleri olmayan 20 dakikalık bir çizgi film yapsam bunun maliyeti ne kadar olur ( karakterlerin modellemesi ve animasyonunu kendim yapacağım). Ve bu projeyi diyelim ki TRT çocukta yayınlasam ne kadar kazanabilirim? Bu konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Karakterlerin modellemesi ve animasyonu dışında çevrenin dizaynını da sen yaparsan yapıma zaten bir para harcamış olmayacaksın, sadece zamanını vermiş olacaksın.

Ayrıca TRT çocukta yayınlaman için bayağı prosedürden geçeceksin, değişmediyse TRT'nin resmi sitesinden prodüksiyon teklifinde bulunacaksın, buraya vereceğin bilgilerde zaten yapımın içeriği, senaryosu, yapımın RTÜK ve TRT çocuk yayın kurallarının içine girip girmediği falan bayağı bir süreç burada gerçekleşiyor değişmediyse eğer.

Ayrıca çocuk içeriğine uygun olduğunu gösteren belgeler de alman gerekiyor diye biliyorum.

Ne kadar kazanabileceğin konusu da kimse sana kesin veya tahmini bir rakam veremez, iyi bir iş çıkarmışsındır, yayıncı ekip tarafından sevilir, ona göre bir sözleşme yapılır, reytinglerde baz alınır.

Ayrıca amatör ve bu sektörde çevresi olmayan birisi için bunu yapmak o kadar zor bir işlem ki, ben senin yerinde olsam Youtube tarafına dijital bir seri başlatırdım, ki ben de şu an onun için hazırlık yapıyorum kendi adult swim tarzı animasyon serilerimi yapacağım, fakat sen daha çocuklara yönelik bir iş yapacağın için youtube kids tarafına yönelebilirsin.

Ne bu prosedürlerle uğraşırsın (ki inan kısa süreler yok.) ne de yayıncı kafanı ağrıtır.

Son düzenleme:
Daha önce TRT Çocuk'da yayım yapmış olan ve Pepee gibi yapımların da çıktığı Düşyeri'ne mail ile ulaşabilirsin diye düşünüyorum. Indie bir işin TRT Çocuk'da yer alabileceğini düşünmesem de Düşyeri'nden bir öneri alabilirsin belki onların bünyesinde de yayınlayabilirsin Ama maalesef amatör bir iş için bu çok kolay değil.

Uzun ve detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında işleyişin nasıl sürdüğünü merak ettiğim için bu konuyu açmıştım. Zaten sizin de dediğiniz gibi çok fazla prosedürün prosedürü olduğu için TV kanallarına bulaşmayı çok istemiyorum. Zaten şu anki seviyemde buna izin vermez. İleri ki zamanlarda sizin de dediğiniz gibi YouTube'dan bir şeyler üretebilirim. Zaten şu anki dönemde çoğu çocuk veya yetişkin kişi telefonlardan bir şeyler izlemeyi tercih ediyor. Genel olarak aydınlattığınız için teşekkür ederim.

İleride daha detaylı ve profesyonelce bilgi almak istersem mail atabilirim teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek, TV kanalları gerçekten uzun ve yorucu bir süreç, kabul edilirsen kazanç konusunda tabii ki YouTube'dan daha stabil ama o sürece gelene kadar geçen zamanda kaliteli bir iş çıkarmışsan YouTube Kids'de de iyi bir kazanç elde edebilirsin, dijital platformlar candır.

İleride bir kanal açar ve istediklerini yaparsan mutlaka bizlerle paylaş. Kanalını görmeyi isteriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…