Günaydın herkese. Elimde şu anda T-Force 32 GB DDR4 3200 MHz CL16 (8x4) RAM bellek mevcut. Ancak RAM’lerden biri arızalı olduğu için değiştirmek istiyorum. Alacağım RAM, PNY XLR8 16 GB 4000 MHz CL18 (8x2). Yani 32 GB’tan 16 GB’a düşeceğim. Sizce 4000 MHz için buna değer mi? Genellikle PUBG Steam oynuyorum, oyun zaten optimizasyon açısından zayıf. Bazı videolarda FPS farkının oldukça fazla olduğunu gördüm. Siz ne düşünüyorsunuz, gecikme değeri çok artar mı?
4 slot ile denediyseniz olmaması normal. Şu an iki slot kullanmayı hedefliyorsunuz o yüzden tekrar denemekten zarar gelmez. RAM'leri anakartın içinden çıkan kılavuzun gösterdiği slotlara takın. Ardından ayrı olarak RAM OC konusu açın. O konuya tecrübesi olan arkadaşları etiketleyelim. İşlemcinizin SoC'u ve RAM çipinizin kalitesine göre daha düşük gecikme ve yüksek frekanslara çıkmak mümkün olabilir.
Hayır kesinlikle değmez. F/P 3600 MHz CL18 gayet işinizi görür. Hatta 16 GB kullanacaksanız RAM almanıza bile gerek yok. Mevcut RAM'lerinizi 2x8 şeklinde düzgün bir voltaj ile 3600 MHz CL18 yapmak mümkün olabilir. Zaten 4000 MHz'yi stabil alaman pek mümkün değil.
Yanlış hatırlamıyorsam DDR4 3733 ya da 3800 MHz üstünde performans artışı yerine düşüklük gösteriyor. 4000 MHz için 32 GB RAM'dan 16'ya düşeceksen değmez. Arkadaşın dediği gibi OC yapılabilir ya da temiz güzel 2x16 3600MHz işinizi görür.
Hayır kesinlikle değmez. F/P 3600 MHz CL18 gayet işinizi görür. Hatta 16 GB kullanacaksanız RAM almanıza bile gerek yok. Mevcut RAM'lerinizi 2x8 şeklinde düzgün bir voltaj ile 3600 MHz CL18 yapmak mümkün olabilir. Zaten 4000 MHz'yi stabil alaman pek mümkün değil.
Yanlış hatırlamıyorsam DDR4 3733 ya da 3800 MHz üstünde performans artışı yerine düşüklük gösteriyor. 4000 MHz için 32 GB RAM'dan 16'ya düşeceksen değmez. Arkadaşın dediği gibi OC yapılabilir ya da temiz güzel 2x16 3600MHz işinizi görür.
Anliyorum hocam ama dediğim gibi bir ara o.c denemistim fakat ayarlari sifirlayip sistemi yeniden baslatiyordu onerebileceginiz rehber videosu mevcut mu?
4 slot ile denediyseniz olmaması normal. Şu an iki slot kullanmayı hedefliyorsunuz o yüzden tekrar denemekten zarar gelmez. RAM'leri anakartın içinden çıkan kılavuzun gösterdiği slotlara takın. Ardından ayrı olarak RAM OC konusu açın. O konuya tecrübesi olan arkadaşları etiketleyelim. İşlemcinizin SoC'u ve RAM çipinizin kalitesine göre daha düşük gecikme ve yüksek frekanslara çıkmak mümkün olabilir.
4 slot ile denediyseniz olmaması normal. Şu an iki slot kullanmayı hedefliyorsunuz o yüzden tekrar denemekten zarar gelmez. RAM'leri anakartın içinden çıkan kılavuzun gösterdiği slotlara takın. Ardından ayrı olarak RAM OC konusu açın. O konuya tecrübesi olan arkadaşları etiketleyelim. Daha düşük gecikme ve yüksek frekanslara çıkmak mümkün olabilir.