Rehber Clash Of Clans MBR Botu nedir?

[*]

Clash Of Clans MBR Botu Nedir?​

Merhaba. Bu rehberi yazarken bol bol metin yazma konusunda yapay zekadan yardım aldım. Daha kısa ve anlaşılır olması sebebiyle oldukça gelişmiş ve spesifik ayarları detayları olan bir bot, gözümden kaçmadan tüm detaylarıyla anlatmaya çalışacağım.

Clash of Clans dünyasında kaynak toplamak ve köyünüzü geliştirmek bazen bitmek bilmeyen bir çaba gibi gelebilir. İşte tam da bu noktada, "bot" adı verilen üçüncü parti yazılımlar devreye girerek bu süreci otomatikleştirme vaadi sunar. Ancak bu rehbere başlamadan önce bilmeniz gereken en önemli şey: Bot kullanımı, Supercell'in Hizmet Şartları'na aykırıdır ve hesabınızın kalıcı olarak kapatılmasına (banlanmasına) neden olabilir.
Bu durumu bizzat tecrübe etmiş biri olarak, geçmişte depoları dolu olmasına rağmen 7/24 aktif saldırıya bıraktığım iki hesabımın banlandığını belirtmek isterim.Yaklaşık aktif olarak 2016'dan beri bot kullanıyorum. Botun uzun süreler boyunca kesintisiz çalışması, tespit edilme riskini ciddi şekilde artırıyor. Dengeli ve dikkatli bir kullanımda veya şikayet edilmediğiniz sürece ban yemenin o kadar da kolay olmadığını söyleyebilirim; ancak hiçbir şekilde ban yememenin garantisi yoktur ve bu risk her zaman mevcuttur. Şu anda aktif olarak kullandığım, sekizi Köy Binası 16 ve 17 seviyesinde olmak üzere toplamda 12 köyüm bulunmakta, hatta bazıları oyunu bitirmeye yakın seviyede. Bu da botun potansiyelini gösterse de riskin asla göz ardı edilmemesi gerek.

Bu botun geliştiricisi ben değilim. Yıllardır aktif olan bir forum topluluğu ve gönüllü bir geliştirici ekibi tarafından destekleniyor. Kendi adıma, aktif bir Kaspersky Premium kullanıcısı olarak botla ilgili herhangi bir virüs tespit etmediğimi de belirtmek isterim.

[*]

Botun Temel İşlevleri ve Amacı​

Temel olarak, Clash of Clans deneyiminizi kolaylaştırmayı hedeflerler:
  • Otomatik Saldırı ve Ganimet Kasma: Botun en temel ve en çok kullanılan özelliği, belirlediğiniz altın, iksir ve kara iksir miktarına sahip köyleri arayarak otomatik saldırılar düzenlemesidir. Bu sayede sürekli elinizle arama yapma ve saldırma derdinden kurtulur, ganimet kasma sürecini hızlandırırsınız.
  • Klan Yönetimi: Otomatik olarak klanınıza asker bağışı yapabilir ve klan kaleniz için asker isteği atabilirsiniz.
  • Klan Oyunları Görevleri: Bazı önemli ayarlar ve detaylarla birlikte, klan oyunlarındaki görevleri otomatik olarak tamamlamanıza yardımcı olabilir.
  • Otomatik Yükseltmeler: Yeterli kaynağınız olduğunda binalarınızı ve duvarlarınızı otomatik olarak yükseltmeye başlayabilir, böylece gelişiminizi hızlandırırsınız.
  • İnşaatçı Üssü Saldırıları: Ana köydeki gibi İnşaatçı Üssü'nde de otomatik saldırılar düzenleyerek kaynak ve kupa kasmanıza olanak tanır.
  • Başkent Altını Toplama: Klan Başkenti'nde günlük biriken altınları otomatik olarak toplar.
Unutmayın, bu rehber size botun yeteneklerini ve olası risklerini anlamanız için bir yol gösterecektir. Kullanım kararı tamamen size aittir ve olası sonuçlardan siz sorumlu olursunuz.

[*]

Sistem Gereksinimleri​

Mybot.run'ı (MBR) çalıştırmadan önce, botun sorunsuz çalışabilmesi için bilgisayarınızda bazı ek yazılımların yüklü olması gerekmektedir. İşte ihtiyacınız olanlar ve yapmanız gerekenler:
1. İşletim Sistemi:
  • Windows 7, 8, 10 veya bir sunucu sürümü.
  • Önemli Not: Linux veya macOS gibi diğer işletim sistemleri kesinlikle uyumlu değildir ve MBR ile çalışmaz.
2. Gerekli Yazılım Paketleri:
Botu başlatabilmeniz için aşağıdaki paketleri indirip kurmanız şarttır:
  • Microsoft VC++ 2010: Genellikle oyunlar ve bazı uygulamalar için gerekli olan bir Microsoft Visual C++ yeniden dağıtılabilir paketidir.
  • Microsoft .NET Framework 4.5: Microsoft tabanlı uygulamaların çalışması için gerekli olan bir yazılım çerçevesidir.
  • DirectX v9.0+: Özellikle grafik ve oyun performansını etkileyen bir Microsoft teknolojisidir. Sürüm 9.0 ve üzeri gereklidir.
  • AutoIt v3.3.14.2: Botun arayüz etkileşimleri ve otomasyon görevleri için kullandığı bir betik dilidir.
Botu çalıştırırken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz, sorunsuz bir deneyim yaşamanız için kritik öneme sahiptir:
  • Köy Binası Seviyesi: Bu bot, Köy Binası 6 ve üzeri seviyelerdeki köyler için tasarlanmıştır. Köy Binası 6'dan düşük seviyelerde de botu çalıştırabilirsiniz, ancak bazı fonksiyonlarda aksaklıklar yaşanma ihtimali vardır.
  • Fare İmleci: Bot çalışırken farenizi emülatör ekranının üzerinde bırakmamanız önerilir. Bu, botun doğru etkileşimler kurmasını engelleyebilir.
  • Bilgisayar Uyku Ayarları: Bilgisayarınızın uyku moduna geçmesini engellemek için güç ayarlarınızı 'Asla Uyku Moduna Geçme' olarak değiştirmelisiniz.
  • DPI Ölçeklendirme: Ekranınızın DPI ölçeklendirmesi %100 olmalıdır. Aksi takdirde botun arayüzü doğru okuma ve etkileşim kurmada sorunlar yaşayabilir. Bu ayarı nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, yine rehberdeki ilgili bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.

• Botun Desteklediği Arka Plan Sahneleri​

Botun sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için Clash of Clans'taki arka plan sahnesinin bot tarafından desteklenmesi gerekir. Bot şu an aktif olarak aşağıdaki arka plan sahnelerinde çalışmaktadır:
    • Klasik
    • 9. Yıl Dönümü
    • Royale
    • Piksel
    • Destansı Orman
    • Büyülü
    • Balkabağı Mezarlığı
    • Mısır
    • Adalet
    Oyun içi arka plan sahnenizin yukarıdaki listedekilerden birinin aktif olduğundan emin olun, aksi takdirde bot doğru görüntüleri algılayamayabilir ve hatalı çalışabilir.

• Botu İndirme ve Kurulum​

Önceki adımlarda bahsettiğimiz tüm gerekli yazılımların (Microsoft VC++ 2010, .NET Framework 4.5, DirectX v9.0+, AutoIt v3.3.14.2) bilgisayarınızda eksiksiz ve aktif olarak kurulu olduğundan emin olun. Ayrıca, antivirüs yazılımınızdan botun kurulacağı klasörü dışlamayı unutmayın.(Bu resmi forumda öneriliyor Kaspersky'da bir sorun yaşamadım dışlama yapmadım) Bu ön hazırlıklar botun sorunsuz çalışması için hayati önem taşır.

Şimdi gelelim botu nereden indireceğinize ve kurulum adımlarına:

Bot, Clash of Clans'a önemli bir güncelleme geldiğinde geliştiricileri tarafından güncellenir. Bu güncellemeler anında olmamakla birlikte, oyunun güncellemesinin büyüklüğüne ve içerdiği değişikliklere göre günler hatta haftalar sürebilir. Eğer oyuna büyük bir güncelleme gelirse veya bot aniden çalışmayı durdurursa, botu zorlamaya çalışmak yerine güncellemeyi beklemeniz en doğrusudur.

Botun en güncel sürümünü GitHub sayfasından indirebilirsiniz

GitHub sayfasına girdikten sonra, genellikle en yüksek sürüm numarasına sahip olanı indirmelisiniz. Şu an aktif olarak en güncel sürüm MyBotRun v8.2.0'dır. Sayfada Assets (3) kısmına tıklayarak genişleyen listeden MyBot-MBR_v8.2.0.zip dosyasına tıklayarak indirme işlemini başlatın. İndirme tamamlandığında, bu zip dosyasını herhangi bir konumda bir klasöre çıkarmanız gerekiyor.

Önerilen Emülatörler ve Sürümleri​

Botun geliştirici ve test ekipleri, Mybot.run'ın sorunsuz çalışması için belirli Android emülatör sürümlerini önermektedir. Bu sürümlerle botun en uyumlu ve kararlı şekilde çalıştığı doğrulanmıştır:
  • BlueStacks 5.21.580.1017
  • BlueStacks 5.13.220.1001
  • BlueStacks 5.13.555.1001
Ben aktif olarak BlueStacks'in 5.21.660.2003 sürümünü kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Genellikle ana sürüm numarası (bu durumda 5.x) değişmediği sürece küçük güncellemeler botun işleyişini ciddi şekilde etkilemez. Ancak yine de herhangi bir sorun yaşamanız durumunda, yukarıda belirtilen önerilen sürümlerden birine geçmeyi düşünebilirsiniz.

Emülatör Ayarları​

Botu kullanmaya başlamadan önce, emülatör ayarlarını doğru bir şekilde yapmak büyük önem taşıyor. Geliştiricilerin önerdiği BlueStacks sürümlerinden birini (veya benim kullandığım ve sorunsuz çalışan sürümü) kurduktan sonra, BlueStacks Multi-Instance Manager'ı açarak yeni bir örnek oluşturmanız gerekiyor. Bu bölümde, BlueStacks Multi-Instance Manager üzerinden yeni bir örnek oluşturma adımlarını görsellerle destekleyerek anlatacağız. Görsellerle birlikte aynısını yapmaya özen gösterin:
I3HgthUol7.webp

Gelen pencerede Taze Instance seçeneğini seçip Android sürümünüzü Pie64-Bit olarak seçin. Ve ayarları gösterilen şekilde yapın.
1750895074161.webp

BlueStacks Multi-Instance Manager'da yeni bir örnek oluştururken karşınıza çıkan "Örnek sayısı" bölümü, aynı anda kaç adet Android emülatör penceresi açacağınızı belirler. Bir emülatör penceresinde bile botu kullanarak 8 adede kadar Clash of Clans hesabınızı kasmak mümkün. Şimdilik tekil kullanıma odaklanacağız; eğer talep olursa, çoklu ve daha karmaşık olan emülatör kullanımını da daha sonra rehberde detaylandırabiliriz.
Emülatörü oluşturduktan sonra, BlueStacks Multi-Instance Manager ekranında görseldeki gibi oluşturduğunuz adet kadar App Player penceresi göreceksiniz. Biz şu an için sadece bir adet örnek oluşturduğunuzu varsayarak ilerliyoruz. Bu nedenle App Player 1'i açıyoruz.

Oyun İçi Dil Ayarı​

App Player açıldıktan sonra, Clash of Clans'ı Google Play Store'dan veya güvenilir bir kaynaktan APK olarak indirerek yükleyebilirsiniz. Ben birden fazla emülatör örneği kullandığım için, oyun güncellemelerini APK olarak indirip tüm örneklere hızlıca kurmayı tercih ediyorum. Bu, özellikle çoklu hesap kullananlar için zaman kazandıran bir yöntemdir.
Oyunu indirip sorunsuz bir şekilde açtığınızı ve Supercell ID ile köyünüze giriş yaptığınızı varsayarak devam ediyorum. Şimdi çok önemli bir adıma geldik: oyun dilini mutlaka İngilizce'ye çevirmeniz gerekiyor.

Bot, oyun içi metinleri ve görselleri algılamak için belirli bir dil düzenine ihtiyaç duyar. Bu düzen, İngilizce diline göre ayarlanmıştır. Eğer oyun dilini İngilizce yapmazsanız, bot arayüzde doğru okumalar yapamayacak ve mutlaka hata verecektir. Bu nedenle, oyun ayarları menüsünden dil seçeneğini "English" olarak değiştirdiğinizden emin olun.

Bot Kurulumu​

1750895643423.webp

Şimdi zipten çıkardığınız MyBot.run klasörüne gidin. Botu kullanacağımız program, gördüğünüz gibi MyBot.run.exe'dir. Bu dosyayı çalıştırarak botun ana arayüzünü açıyoruz.

Bot Profili Oluşturma ve Adlandırma​

Botu çalıştırdığınız anda yapmanız gereken ilk şey, kendi kullanım profilinizi oluşturmak. Bu, bot ayarlarınızı kaydetmeniz ve farklı köyler veya stratejiler için ayrı profiller oluşturabilmeniz için önemlidir.

Botun ana arayüzünde yer alan sekmelerden Bot > Profiller > Profili Değiştir bölümüne gidin. Görselde de işaretlediğim gibi, Profili Yeniden Adlandır butonuna tıklayarak yeni profilinize bir isim vermeniz gerekiyor.

1750895888971.webp

Verdiğiniz ismin herhangi bir önemi olmamakla birlikte, ben bugüne kadar Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterdim ve size de aynı şeyi tavsiye ederim. Bu, olası uyumluluk sorunlarının önüne geçmek için iyi bir alışkanlıktır.

Botun Genel Arayüzü: Log ve Saldırı Günlüğü​

Botu çalıştırdığınızda karşınıza gelen ana arayüzde iki temel bilgi alanı bulunur. Görselde de gördüğünüz gibi, ekranın üst kısmında botun yaptığı işlemleri ve verdiği hataları takip edebileceğiniz bir log ekranı yer alır. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda veya botun o an ne yaptığını anlamak istediğinizde burayı kontrol edebilirsiniz.

Hemen altında ise saldırı günlüğü bulunur. Bu bölümde, botun çalıştırıldığı andan itibaren gerçekleştirdiği tüm saldırıların detaylarını görebilirsiniz. Kazanılan ganimet miktarları (altın, iksir, kara iksir), kazanılan veya kaybedilen kupa sayıları ve saldırı sonuçları gibi önemli bilgileri buradan takip edebilirsiniz. Bu günlük, botun verimliliğini izlemek ve ayarlarınızın ne kadar işe yaradığını anlamak için oldukça kullanışlıdır.

1750896037320.webp

Botun Genel Ayarları: Köy Sekmesi​

Emülatör ve diğer ön ayarlarınızın tamamlandığını varsayarak, şimdi botun en önemli bölümlerinden biri olan Köy sekmesine geçiş yapabiliriz. Burası, botun genel operasyonlarını ve stratejilerini belirleyeceğiniz ana kısımdır. Başlangıçta biraz karmaşık gibi görünse de, birkaç kez kullandıktan sonra rahatlıkla alışacak ve kolayca öğreneceksiniz. Anlamadığınız veya takıldığınız noktalarda lütfen yorumlarda belirtin, size yardımcı olmaya çalışacağım.

Asıl Köy Bölümü: Saldırıyı Durdur Ayarları​

Köy sekmesindeki ilk alan Asıl Köy bölümü ve bunun ilk alt alanı ise Saldırıyı Durdur ayarlarıdır. Bu alan, botun belirli durumlarda ne yapacağını seçmeniz gereken ve kesinlikle kullanmanızı önerdiğim bir ayardır. Eğer bu ayarı kullanmazsanız ve saldırı ayarınız açıksa, bot köyünüzü sonsuza kadar saldırıya göndermeye devam edebilir.

Saldırıyı Durdur'un yanında bulunan Liste alanında Koşullar ve bir eylem listesi mevcuttur. Bunun genel mantığını birkaç örnekle açıklayalım:

Koşullar bölümünde seçtiğiniz bir duruma göre botun nasıl bir eylem gerçekleştireceğine karar vermeniz gerekir. Örneğin:

• Koşullar listesinden "Altın ve İksir Dolu" seçeneğini seçtikten sonra, solundaki "Saldırıyı Durdur" listesinden "Saldırıyı durdur"u seçerseniz; altın ve iksir depolarınız dolduğunda bot saldırı yapmayı bırakacaktır, ancak oyunu kapatmayacaktır. Ancak, günlük olarak absürt sürelerce oyunda kalmak yasaklanma riskini artırabilir.
  • Bunun yerine, aynı koşul altında "Kapat COC+Bot" seçeneğini belirlerseniz, bot oyundan çıkış yapacak ve kendisini de otomatik olarak kapatacaktır.
Bu şekilde Koşul ve Durdur mantığını anladığınızı düşünüyorum. Kendi kullanım alışkanlıklarınıza ve risk toleransınıza göre bu ayarları optimize edebilirsiniz.

Silahlandır, Topla, Kaldır Bölümü​

Bu bölüm, botu her açtığınızda oyuna girer girmez otomatik olarak kontrol etmesini istediğiniz işlemleri belirlemenizi sağlar. Seçebileceğiniz bazı seçenekler şunlardır:
  • Ganimet Arabasını topla
  • Klan Kalesi hazinesini çek
  • Mezar taşlarını temizle (Şu an çalışmıyor olabilir)
  • Taş kutusunu topla
  • Engelleri kaldır vb.
Bu seçenekleri işaretlemenizde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak, ben şahsen bunların hiçbirini kullanmıyorum. Çünkü bunların her biri botun kendi görevlerine ek birer vakit kaybı demektir. Ne kadar çok vakit kaybı, oyunda geçirdiğiniz boşa harcanan zaman anlamına gelir ve bot bu işlemleri bir insan gibi seri bir şekilde yapamaz. Bu ayarlar, botun ana görevi olan ganimet kasmadan ziyade, küçük bakım işlerine odaklanmasına neden olur.

Binaların Koordinatlarını Tespit Etme​

En altta ise binaların koordinatlarını tespit etme bölümü mevcuttur. Botu ilk başlattığınızda, tespit edebildiği binaların koordinatlarını sizin yerinize otomatik olarak bulacaktır. Ancak, köyün en sınır noktalarına konumlandırılmış binalarda genellikle hata verebilir. Bu nedenle, tamamen dış sınırlara önemli binaları yerleştirmemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca, bu botu yüzlerce kez kurmuş olmama rağmen hiçbir zaman Klan Kalesi'ni otomatik olarak saptadığına şahit olmadım. Botu başlattığınızda koordinatları saptama aşamasında, Klan Kalesini seçmenizi isteyen bir pencere ile karşılaşacaksınız. "OK" tuşuna bastıktan sonra, Klan Kalesi'ne elle bir kez tıklamanız yeterli olacaktır. Bot daha sonra kendisi Klan Kalesi'ne tekrar tıklayıp koordinatlarını kaydedecektir.

Köyünüzün düzenini her değiştirdiğinizde, sağ en altta bulunan Çarpılı Bina simgesine tıklayarak lokasyonları sıfırlamanızda fayda var. Unutmayalım ki bot bir yapay zeka değil, bir otomasyon aracıdır; sadece kendisine verilen görevleri yerine getirir. Klan Kalesi'nin bozulmuş bir lokasyonu, botun Klan Kalesi isteği göndermemesine neden olabilir.

1750896842559.webp

İnşaatçı Üssü Ayarları​

Şimdi sıra botun İnşaatçı Üssü ayarlarında. Bu ayarlara Köy > Çeşitli > İnşaatçı Üssü sekmesinden ulaşabilirsiniz.

En üst kısımda, İnşaatçı Üssünüzün mevcut ganimet ve kupa durumunu göreceğiniz bir alan bulunur.

İnşaatçı Üssü Saldırıları (Builders Base Attacking)​

Builders Base Attacking bölümünde yer alan Attack seçeneğini aktif ettiğinizde, bot İnşaatçı Üssünüzden de otomatik olarak saldırıya gidecektir. Bot, mevcut ordunuzla saldırır ve özel bir stratejisi yoktur; rastgele bir köşeden birliklerinizi bırakarak otomatik saldırı yapar.

Eğer 6. inşaatçıyı henüz almadıysanız, bu bölümde "Random" seçeneğini seçip "Yalnızca Ganimet varsa" tikini kaldırarak botun depolarınız dolana kadar saldırıya gitmesini sağlayabilirsiniz. Tabi ki, hemen altındaki "Altın-İksir Depolar doluysa" tikini işaretlemeyi unutmayın. Ben birçok köyümde 6. inşaatçıyı almak için bu ayarı kullandım. Ancak şimdi genellikle klan oyunlarından klan oyunlarına açıyorum veya saldırıları elle yapıyorum.

Onun altındaki özellikler ise ana köydeki gibi ganimet toplama ve diğer yan işlerdir. Özellikle Attack özelliği aktif değilse, bu özellikleri hiç aktif etmenizi önermiyorum. Çünkü bot, boş yere İnşaatçı Köyüne gidip gelmekle vakit kaybeder.

İnşaatçı Üssü Yükseltme Bölümü​

Bir alt bölümde ise Yükseltme ayarları bulunur. Yeterli ganimetiniz varsa, botun otomatik olarak yükseltmesini istediğiniz binaları ve kahramanları buradan seçebilirsiniz. Bot, belirlediğiniz binaları ve kahramanları sırasıyla yükseltmeye çalışacaktır.

1750897567757.webp

Klan Başkenti Ayarları (Köy > Çeşitli > Clan Capital)​

Klan Oyunları bölümünü şimdilik es geçiyorum; çünkü orası biraz detaylı ve karmaşık, ayrıca botun orada mükemmel verimli çalıştığını söyleyemem. Eğer yeterli talep olursa, o kısmı da ayrıntılı bir şekilde anlatırım.

Şimdi ise Köy > Çeşitli > Clan Capital (Klan Başkenti) bölümüne geçelim. Ben şahsen bu ayarı hiç kullanmıyorum çünkü klanımın başkentindeki her şey son seviyede, bu yüzden buna hiç ihtiyacım olmuyor. Ama yine de ne işe yaradıklarını anlatayım:

• Collect Capital Gold (Başkent Altınını Topla): Bu seçeneği işaretlediğinizde, bot köyünüzün altında yer alan balondan (yanlış hatırlamıyorsam 24 saatte bir doluyor) biriken başkent altınınızı otomatik olarak toplar.
  • Forge/Craft Bölümü (Dövme/Üretim): Bu bölüm, sanırım hiçbir oyuncunun aktif olarak kullanmadığı, inşaatçılarınızı harcayarak başkent altınına çevirme işlemini yapan kısımdır. Use Builder for Forge (Dövme için İnşaatçı Kullan) kısmından, bu işlem için ne kullanacağınızı (altın, iksir vb.) ve kaç inşaatçı ayıracağınızı kendiniz seçebilirsiniz.
  • Enable upgrade clan capital (Klan Başkenti Yükseltmeyi Etkinleştir): Bu ayar aktif olduğunda, bot başkentteki binalardan liderlerin öncelik belirlediği projelere bağış yapar. Eğer belirlenmiş bir öncelik yoksa, rastgele binalara bağışta bulunur.
Ben bu bölümü hiç kullanmıyorum ve açıkçası kullanmanızı da tavsiye etmiyorum. Haftada bir yapılan Başkent Savaşı öncesi bu işlemleri elle 20 saniyede halledebilirsiniz. Botun bu tarz küçük detaylarla uğraşıp boşa vakit harcaması yerine, ana görevlerine odaklanması gerektiğini düşünüyorum.

1750897867669.webp

Klan Kalesi: Birlik Bağışı ve İstekleri​

Şimdi de Köy > İstek ve Bağış > Birlik Bağışı sekmesine gelelim. Burası ilk bakışta karmaşık gibi görünse de aslında mantığı oldukça basittir.

Birlik Bağışı Ayarları​

Bağış kısmından başlayabiliriz. Oyuna gelen son güncellemeyle birlikte birlik üretme işi kalktığı için, artık doğrudan maliyetini ödeyerek oyunculara bağış yapabiliyoruz. Bu bot sayesinde ganimet sıkıntısı çekmeyeceğiniz için, sağ alttaki "All" seçeneğini seçerek botun gelen tüm istekleri otomatik olarak bağışlamasını sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda, her birliğin altında bulunan bir anahtar kelime alanı mevcuttur. Eğer klanınızda birden fazla kişi bot kullanıyorsa ve hepiniz aynı orduyla savaş yapıyorsanız, burada spesifik bir anahtar kelime belirleyip botun bağış yaparken bu kelimeyi açıklamaya yazmasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin, kendi klanım için şöyle bir sistemimiz var: Hepimiz bot kullanıyoruz ve aynı birlik ve savaş stratejisini uyguluyoruz. Klan kalemize her zaman Balon ve Dondurma Büyüsü alıyoruz. Bu yüzden, Balon ve Dondurma için anahtar kelime olarak "mehmet" belirledik. Bot bağış gönderirken açıklamaya "mehmet" yazıyor. Bu sayede, klan kalesi isteğinde belirli bir birlik seçili olmasa bile, bot "mehmet" yazısını gördüğünde otomatik olarak Balon ve Dondurma Büyüsü gönderiyor. Bu, klan içi koordinasyonu ve bot kullanımını oldukça kolaylaştıran pratik bir yöntemdir. Bu en sonda bulunan mavi yıldız ise karaliste buraya yazılan anahtar kelime ile bir bağış gelirse hiç bir bağış yapmayacaktır.

1750898382555.webp

Şimdi Köy > İstek ve Bağış > Bağış Zamanlaması bölümündeyiz. Burası oldukça anlaşılır bir alan.

Burada, 12'lik saat birimiyle botun hangi saatler arasında bağış yapacağını ve istek atacağını kontrol ettiriyoruz. Eğer bu bölümdeki tiki açmazsanız, bot aktif olduğu süre boyunca sürekli olarak bağış ve istek atmaya devam eder.

Bağış filtresi bölümünü ben daha önce hiç kullanma ihtiyacında bulunmadım ve açıkçası kullanacak bir durum da olacağını sanmıyorum, o yüzden bu kısım hakkında bir bilgim yok.

Aşağıdaki "Dengele B/A" (Balance B/A) bölümü ise botun aldığı veya gönderdiği bağışları dengelemeye çalışır. Örneğin, eğer çok fazla bağış yaptıysa ve yeteri kadar bağış gelmezse, bot bağış yapmayı durdurur. "Check donate often" (Sık sık bağış kontrol et) bölümü ise botu daha sık bağış yapmaya teşvik eden bir özelliktir; bu benim aktif olarak kullandığım bir ayardır.

1750898349312.webp

Klan Kalesi: Birlik İsteği​

Şimdi Köy > İstek ve Bağış > Birlik İsteği bölümündeyiz. Burası klan kalenize nasıl birlik isteyeceğinizi ayarlayacağınız kısım.

İstek metni de yukarıda bahsettiğim gibi, isterseniz tamamen rastgele bir metin olabilir, isterseniz de klanınızla birlikte belirlediğiniz bir anahtar kelime kullanabilirsiniz. Eğer en son elle spesifik birlikler seçerek bir istek attıysanız ve isteğiniz dolduysa, bot her seferinde aynı bağışları almanızı sağlayacaktır. Ancak, bir isteğiniz dolduktan sonra bağış gelmez ve bot tekrar istek atarsa, bu sefer boş bir istek atacaktır. Bu durum, klanınızdaki diğer oyunculardan rastgele bağışlar gelmesine neden olabilir.

Bunu çözmenin basit bir yolu var. Aşağıda bulunan When lacking (Eksik olduğunda) bölümü, klan kalenize gelen birliğin burada seçtiğiniz birliklerden farklı olması durumunda, bir sonraki istekte bu yanlış birlikleri silecektir. Bot istek atarken birlik seçimi yapmaz, bu yüzden birlik bağışı metnini ona göre siz belirleyebilirsiniz. Yine, ben hiçbir zaman Türkçe karakter kullanmadım ve kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu, botun doğru algılama yapması için önemlidir.

1750898683277.webp

Saldırı Planı: Birlik ve Büyü Eğitimi​

Şimdi botu en çok kullanma sebebimiz olan ve en çok detayı içeren bölüme, yani Saldırı Planı'na geliyoruz. Burada, botun otomatik saldırılar için kullanacağı orduları ve büyüleri ayarlayacağız.

Saldırı Planı > Birlik ve Büyü Eğitimi sekmesine geldiğinizde, ilk yapmanız gereken maksimum ordu kapasitenizi ve kullanacağınız saldırı stratejisinin birliklerini seçmektir. Ben şu an aktif olarak kullandığım stratejinin birliklerini sizler için örnek olarak gösteriyorum. İleride CSV (ne olduğunu anlatacağım) bölümüne geldiğimizde, siz kendi ordunuza göre bu bölümü oluşturabilirsiniz.
brave_69kuAixfIl.webp

Hemen yanda bulunan Hızlandırma alanı bence gereksiz ve kaldırılması gereken bir yer. Ancak sanırım aşağıda bulunan Süper Birlikleri aktif etme alanı olduğu için aktif tutulmaya devam ediliyor. Yukarıda yer alan "Eğitim sırasında kapatın" ve "Rastgele gecikme ekleyin" tiklerini kaldırmanız gerekiyor. Oyuna gelen son güncellemeden sonra zaten birlik üretmeyi beklemediğimiz için bu ayarlar artık gereksiz.

Aşağıdaki Süper Birlik bölümü ise, kullandığınız orduda bir süper birlik varsa, süresi bittiğinde otomatik olarak yeniden etkinleştirmesini sağlar. Eğer kullandığınız orduda süper birlik varsa ve süresi dolduysa, bot birliklerinizin %100 hazır olmadığını düşüneceği için savaşa gitmeyecektir. Bu noktaya özellikle dikkat etmelisiniz.
  • Skip Boost on Halt: Bu tiki açarsanız, Köy > Çeşitli > Asıl Köy bölümünde belirlediğiniz Saldırıyı Durdur seçeneği aktif olduğunda ve köyünüz saldırıya gitmiyorsa, bot süper birliği otomatik olarak etkinleştirmeyecektir. Bu, süper birlik süresinin boşa harcanmasını engeller.
  • Use Potion First: Bu kutuyu işaretlerseniz, bot süper birliği etkinleştirirken öncelikle köyünüzdeki Büyülü Öğeler bölümünde bulunan Süper Birlik İksirlerini kullanmaya çalışacaktır. İksirler bittiğinde ise kara iksir maliyetli yöntemlere geçecektir.

1750899214949.webp

Arama ve Saldırı Ayarları​

Şimdi botun en kritik ayarlarından biri olan Arama & Saldırı bölümüne geçebiliriz. Bu bölümde Ölü Köy ve Canlı Köy olmak üzere iki ana sekme bulunur. Bu iki sekmenin alt ayarları tamamen aynıdır, ancak aralarındaki farkı bilmeyenler için açıklayalım:

• Ölü Köy: Ganimetlerin ağırlıklı olarak toplayıcılarda (Altın Madeni, İksir Toplayıcı, Kara İksir Sondası) olduğu, genellikle uzun süredir aktif olmayan köylerdir. Bu köylerden ganimet almak daha kolaydır.
  • Canlı Köy: Ganimetlerin depolarda (Altın Deposu, İksir Deposu, Kara İksir Deposu) bulunduğu, genellikle aktif olarak oynanan köylerdir. Bu köylerden ganimet almak daha zor olabilir.

Ganimet Filtreleri​

Öncelikle sağdaki filtreler bölümüne bakalım. Açabildiğimiz listede şu seçenekler mevcut:

• A ve İ (Altın ve İksir): Arama yaparken belirlediğiniz miktarda hem altın hem de iksirin olmasını istediğinizde seçilir.
  • A veya K.İ (Altın veya Kara İksir): Arama yaparken belirlediğiniz miktarda altın veya kara iksirden birinin olmasını istediğinizde seçilir.
  • A + İ (Altın ve İksir'in toplamı): Arama yaparken belirlediğiniz altın ve iksirin toplamının belirli bir miktara ulaşmasını istediğinizde seçilir.
İşi karmaşıklaştırmadan, ben bu filtreleri nasıl kullandığımı size anlatayım. Siz daha spesifik ihtiyaçlarınız olduğunda kurcalayarak zaten çözersiniz:

Ben her zaman "A ve İ" seçeneğini seçip, 800 biner altın ve iksir yazıyorum. Bu, botun gireceği köylerde en az 800 bin altın ve 800 bin iksir olmasını istediğim anlamına geliyor. Sadece kara iksire ihtiyacım olduğu durumlarda ise, altında bulunan kara iksir tikini açıp aradığım kara iksir miktarını yazıyorum. Bu durumda altın ve iksirdeki 800 biner değerini 1 altın, 1 iksir olarak değiştiriyorum ki sadece kara iksir kriterine odaklansın.

Onun altında bulunan Kupalar bölümünü hiç kullanmadım ama mantığını biliyorsunuz: aradığınız köydeki minimum ve maksimum kupa sayıları. Şahsen çok gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Bir altında bulunan Köy Binası seçeneğini geçmişte kullanıyordum ama köy aramada fazla vakit kaybettiriyor. Örneğin, eğer Belediye Binası 10 seviyesindeyseniz, 11. seviye Belediye Binası olan köyleri seçebilirsiniz (Canlı köy kısmında yüksek seviye savunmalar ganimet almanızı engelleyebilir). Kartal Topu olmayacağı için işinize gelebilir, ama artık birlik basarken beklemediğimiz için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. Bot fazladan bir saldırı daha yapar ve açığı kapatır.

Altında bulunan Zayıf Tabanı seçeneğini hiç kullanmadım ama mantık aynı: işaretlediğiniz savunmaların, bulacağınız köydeki maksimum seviyelerini ayarlamanızı sağlar.

Arama Bölümü Detayları (Sol Kısım)​

Ekranın sol kısmında ise Arama bölümünün detayları var. Buradaki Kupalar ve Ordu Kampı bölümüyle ilgili ayarları, özellikle de kahramanları bekle seçeneğini tiklemenize gerek yok. Bunların tamamı oyuna gelen güncelleme öncesinden kalan şeyler. Birlikler ve kahramanlar artık beklenmediği için bu tiklerden hiçbirini işaretlemenize gerek yok. İsterseniz bir opsiyon olarak Klan Kalesi'nin dolmasını bekleyebilirsiniz, ancak bu da saldırıya gitme sürenizden kısacaktır ve bot boş yere bekleyecektir.

Şunu tekrar hatırlatmakta fayda var: bota ne kadar çok işlem yükü bindirirseniz, iş o kadar uzayacaktır. Boş veya gereksiz ince detayları eklemeniz faydadan çok zarar sağlar.

1750900231200.webp

Saldırı Stratejileri: CSV Skriptleri ve Önemi​

Şimdi botun en kritik ayarlarından biri olan Saldırı Stratejileri bölümüne geçiyoruz. Bu ayarları Arama & Saldırı > Ölü/Canlı Köy > Saldırı sekmesinde bulacaksınız.

Bot, Ölü Köyler için üç farklı saldırı stratejisi sunarken, Canlı Köyler için iki stratejiye sahiptir:

• Ölü Köy Stratejileri: Standart, CSV Skript, SmartFarm Attack
  • Canlı Köy Stratejileri: Standart, CSV Skript
Her birini tek tek anlatmayacağım, çünkü her seçeneği işaretlediğinizde altında Türkçe bir açıklama bulacaksınız. Burada asıl odaklanmanız ve kullanmanızı şiddetle tavsiye ettiğim strateji CSV Skript'tir.

Standart ve SmartFarm stratejileri, benim botu 2016-2017 yıllarında ilk kullanmaya başladığım dönemlerden kalma, Supercell tarafından tespit edilmesi daha kolay olan saldırı yöntemleridir. Bu yüzden bunları kesinlikle tavsiye etmiyorum.

CSV Skript Nedir ve Neden Kullanılmalı?​

CSV skriptleri, botu kullanan ve yazılım konusunda yetkin geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından oluşturulan özel saldırı stratejileridir. Bu skriptler sayesinde, farklı birlik kombinasyonları ve gerçekten gelişmiş, çeşitli saldırı stratejileri üretilebiliyor.

Botu zipten çıkardığınız klasörün içindeki MyBot-MBR_v8.2.0\CSV\Attack dizininde, geliştirici ekibin hazırladığı ve işe yaradığını düşündüğü hazır stratejiler bulunur. Bu .csv formatındaki dosyaları uyumlu bir programla açıp inceleyebilirsiniz. Genellikle, her dosyanın en üst kısımlarında hangi birliklere ve büyülere ihtiyaç duyulduğu, ayrıca hangi ek seçenekleri işaretlemeniz gerektiği detaylıca yazar.

Bu CSV skriptlerini kullanmanızı şiddetle öneriyorum. Bunlar, bot kullanımında ban riskini minimuma indiren çok önemli faktörlerden biridir. Standart veya SmartFarm stratejileri yerine bu özelleştirilmiş ve daha "insanvari" saldırı düzenlerini tercih etmek, hesabınızın güvenliği açısından kritik bir adımdır.
Saldırı sekmesinde, ana ayarların yanı sıra, botun saldırı sırasında kullanacağı birliklerin ve kahramanların detaylarını da belirlemeniz gerekiyor. Ekranın sol tarafında yer alan bu bölümde şunları seçmelisiniz:

• Büyük Koruyucu: Büyük Koruyucunuzu saldırıda havada mı yoksa karada mı kullanacağını belirleyin. Stratejinize ve ordunuza göre bu seçimi yapın.
  • Klan Kalesi: Klan Kalenizi saldırıda hangi kuşatma makinesiyle (Savaş Makinesi, Hava Gemisi, Taş Balon vb.) kullanacağınızı veya kuşatma makinesi olmadan mı kullanacağınızı seçin.
  • Büyüler ve Kahramanlar: Saldırıda kullanmak istediğiniz büyüleri (Yıldırım, Şifa, Öfke vb.) ve kahramanları (Barbar Kral, Okçu Kraliçe vb.) işaretleyin.
Tüm bu seçenekleri işaretledikten sonra, özellikle Büyük Koruyucu ve Klan Kalesi ayarlarını doğru yaptığınızdan emin olun.

Önemli Not: Daha önce bahsettiğimiz CSV skriptlerini kullanıyorsanız, bu skriptlerin genellikle kendi gereksinimleri olur. Bu ekranda, CSV'lerin istediği ayarların altı çizilerek belirtildiğini göreceksiniz. Bu altı çizili ayarlara özellikle dikkat edin ve CSV skriptinizin doğru çalışması için bu seçenekleri tam olarak işaretlediğinizden emin olun. Bu, ban riskini azaltan ve botun daha insansı saldırılar yapmasını sağlayan kritik bir adımdır.

1750900951643.webp

Savaşı Bitir Ayarları (Arama & Saldırı > Ölü/Canlı Köy > Savaşı Bitir)​

Bu bölümde, botun saldırıyı hangi koşullar altında sonlandıracağını belirlemeniz gerekiyor. Arayüz zaten Türkçe olduğu için her şey oldukça anlaşılır olacaktır. Ben kendi kullandığım ayarları örnek olarak aşağıdaki görselde paylaşıyorum:
1750901035464.webp

Bu ayarlar sayesinde bot, belirlediğiniz kriterlere ulaştığında saldırıyı sonlandıracak ve bir sonraki adıma geçecektir. Bu, hem zaman yönetimi hem de kaynak verimliliği açısından önemlidir.

Saldırı Planı Ayarları: Arama Detayları​

Şimdi Saldırı Planı > Arama & Saldırı > Ayarlar > Arama bölümüne geldik. Burası, botun ganimet arama davranışını daha esnek hale getirebileceğiniz bir alan. Bu bölümü dikkatlice okumanızda fayda var.

Burada, belirlediğiniz standart arama kriterlerinin dışında, botun uzun süre istediğiniz miktarda ganimeti bulamaması durumunda devreye girecek ayarlar mevcut. Örneğin, eğer bot belirli bir süre boyunca aradığınız miktarda ganimet içeren köy bulamazsa, arama miktarlarını otomatik olarak düşürmesini sağlayabilirsiniz. Bu, botun boş yere zaman kaybetmesini engeller.

Aynı zamanda, eğer botu gözünüzle takip ettiğiniz sırada saldırılmaya uygun, ganimeti bol bir köy fark ederseniz, buradaki ayarlar sayesinde arama filtrelerini geçici olarak devre dışı bırakarak botun doğrudan o köye saldırmasını sağlayabilirsiniz. Bu özellik, anlık fırsatları değerlendirmek için oldukça kullanışlıdır.

Aşağıdaki görselde bu ince detayları ve ayar seçeneklerini daha net görebilirsiniz:

1750901469757.webp

Gelişmiş Ayarlar: Kahraman Yetenekleri ve Saldırı Zamanlaması​

Şimdi hem bilgisayarını 7/24 aktif açık bırakan kişiler hem de botu uzun saatler boyunca kullananlar için (geçmişte sadece bot için kullandığım bilgisayarda bu ayarları sıkça kullanırdım) ve savaşta kahramanların yeteneklerini yönetmeyle ilgili önemli bir kısma geldik.

Kahraman Yetenekleri​

Kahraman Yetenekler bölümü aslında oldukça açık. Burada, savaş başladıktan kaç saniye sonra kahramanlarınızın yeteneklerini kullanacaklarını seçebilirsiniz. Ya da "Oto Aktif" seçeneğini belirleyerek, kahramanlarınızın ölmek üzereyken yeteneklerini otomatik olarak kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

Ben burada özellikle Koruyucu ve yeni gelen kahramanda "Arasında" seçeneğini seçiyorum. Eğer çok fazla savunmadan hasar alıyorlarsa, eş zamanlı olarak otomatik olarak özelliklerini kullanıyorlar. Ancak dediğim gibi, bu oldukça spesifik bir ayar. Örneğin, Şampiyon'da mızrak ekipmanınızı kullanıyorsanız, zamanlamayı açıp Şampiyon kullanıldıktan 2 saniye sonra özelliğini kullanmasını söyleyebilirsiniz. Bu, stratejinize göre esneklik sağlar.

Saldırı Zamanlaması​

Aşağıda ise cihazını 7/24 açık bırakıp botu belirli saatlerde sınırlamak isteyenler için Saldırı Zamanlaması ayarı mevcut. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde, 12 saat birimiyle günün hangi saatlerinde ve hatta haftanın hangi günlerinde botunuzun saldırıya gideceğini belirleyebilirsiniz.

Aynı zamanda altındaki ince ayarları da muhakkak uygulayın. Çünkü bot saldırıya gitmiyorsa köyün açık kalmasının bir faydası yok. "CoC'u kapat" seçeneğini seçmenizi öneririm ki boşa RAM ve enerji tüketmesin. Merak etmeyin, saati geldiğinde otomatik olarak oyunu veya emülatörü kapat derseniz, emülatörü tekrar başlatacaktır.

En altta bulunan CC Damla Programını hiç kullanmadım, o yüzden bununla ilgili bir fikrim yok.

1750901916898.webp

Smart Zap Özelliği​

Şimdi Smart Zap özelliğine değinelim. Bu özellik, genellikle standart saldırı stratejilerini kullanan oyuncuların Yıldırım Büyüsü veya Deprem Büyüsü ile kara iksir kasmasına yardımcı olur. Bot, bu büyüleri özellikle kara iksir sondalarına hedefleyerek kullanır.

Çok detaylı anlatıma girmeyeceğim, ancak bu özelliği inceleyebilmeniz için bir görsel bırakıyorum:

1750902106995.webp

Savaş Sonu Ayarları: Tekrar Paylaşma ve Ekran Görüntüsü Kaydetme​

Savaşı Bitir bölümünün bir uzantısı olarak, botun saldırı tamamlandıktan sonra gerçekleştirebileceği bazı ek eylemler bulunur. Geçmişte bu özellikler, bot kullanımını daha "insancıl" göstermek amacıyla kullanılıyordu, ancak şu an aktif olarak kullanan birini pek görmüyorum.

Burada iki temel işlev mevcut:

1. Tekrarı Paylaşma: Eğer bot, belirlediğiniz absürt derecede yüksek bir ganimet miktarı kazanırsa, bu özelliği aktif ettiğinizde bot otomatik olarak klan sohbetinde bu saldırının tekrarını paylaşacaktır. Bu, klan arkadaşlarınızın dikkatini çekebilir ve bot kullanımı konusunda şüphe uyandırabilir, bu yüzden dikkatli kullanmakta fayda var.
  2. Ekran Görüntüsü Kaydetme: Altta bulunan bölümde ise her savaş bittikten sonra ekran görüntüsü kaydetme özelliği yer alır. Bu tiki işaretlediğinizde, bot her saldırıdan sonra otomatik olarak bir ekran görüntüsü alacak ve botun bulunduğu dizindeki profiliniz içerisinde bir klasöre .png formatında kaydedecektir. Uzun zamandır kullanmadığım için klasör isminden tam emin değilim, "loots" klasörü olabileceği gibi, "screenshots" adında yeni bir klasör de oluşturabilir. Bu özellik, botun performansını veya elde ettiği ganimetleri görsel olarak kaydetmek isteyenler için kullanışlı olabilir.

1750902294964.webp

Kupa Ayarları​

Kupa ayarları, belirli bir kupa aralığında kalmak isteyen oyuncular için tasarlanmış bir bölümdür. Ancak öncelikle şunu belirtmeliyim ki, botun kupa düşürme hızı, bizim elle düşürdüğümüzden yaklaşık 10 kat daha yavaştır diye tahmin ediyorum. Bu nedenle, bir anda çok fazla kupa düşürmem gerektiğinde, bot yerine bir makro aracılığıyla bu işlemi yapmayı tercih ediyorum çünkü botun bu konudaki performansı oldukça yavaş.

Şimdi gelelim bu özelliğe. Burada kupa aralığı belirleyip, köyünüz bu kupaların üstüne çıktığında botun otomatik olarak kupa düşürmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, kupayı nasıl düşüreceğinizi de seçebiliyorsunuz. Aşağıdaki görselde gösterdiğim gibi:

1750902429263.webp

Bu ayarlar, hedeflediğiniz kupa seviyesini korumanıza yardımcı olurken, botun yavaş kupa düşürme hızını göz önünde bulundurarak, acil durumlarda elle müdahale etme gerekliliğini unutmamanız önemlidir.

Gelişmiş Ayarlar ve Rehberin Sonu​

Şimdi botun temel yazılımsal ayarlar bölümüne geçip rehberimizi sonlandırıyoruz.

Özelleştirme Ayarları​

Bot sekmesinde bulunan Özelleştir bölümünde birçok detaylı ayar mevcut. Aşağıya bu bölümün görselini ekliyorum. Eğer bu ince detaylardan herhangi birini merak ediyorsanız, sormaktan çekinmeyin.

1750902786714.webp

Android Sekmesi: Emülatör Seçimi (BOTUN ÇALIŞMASINDAKİ EN ÖNEMLİ HUSUS!)​

Geldik botun çalışmasındaki en önemli hususlardan birine: Bot > Android sekmesi.

Burada en altta bulunan ve neden öyle yazıldığını anlamadığım "Play Store Uygulamalarını Kurun" seçeneği, aslında sizin başta çözünürlüğünü ayarladığımız BlueStacks emülatörünüzü temsil eder. Eğer buradan doğru emülatörü seçmezseniz, bot yanlış emülatörü başlatabilir ve çözünürlük ayarı tutmazsa bot çalışmaz.

Görselde belirttiğim gibi, sizin için doğru olan emülatör oluşumunu seçmeniz gerekiyor. Buradaki diğer ayarları çok fazla kurcalamanızı önermem. Sadece doğru emülatörü seçtiğinizden emin olun ve bunu ayarlamayı unutmayın, yeterli. Aşağıda ilgili görsel mevcut.

brave_5HXbvc8WIw.webp

Rehberimizi burada sonlandırıyorum. Lütfen merak ettiğiniz ya da hata aldığınız bir konu olursa özelden yazmak yerine buradan belirtin. Böylece aynı hataları alan veya merak edilen konuları herkes görebilir ve bilgiden faydalanabilir.

Ek Bilgi: Telegram ile Uzaktan Yönetim​

Küçük bir not olarak belirtmek isterim ki, MyBot.run'ın Telegram aracılığıyla uzaktan yönetilebilme özelliği de bulunmaktadır. Eğer bu konuyla klan oyunları gibi ilgili talep gelirse, rehberin içeriğine Telegram entegrasyonu ve uzaktan yönetim adımlarını da eklemeyi düşüneceğim.

Konuyu rehberler bölümüne açmaya çalışmıştım ve aynı zamanda düzenleme izni verirseniz başlıklar bölümünde bir hata olmuş düzenleyebilirim.

Dosya Ekleri

• 1750902781562.webp
    1750902781562.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 18
  • 1750894997969.webp
    1750894997969.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Arada bir toplu kontrol edip banlıyorlar. 4 tane hesabım banlanmıştı sadece 1'inde yapmama rağmen. 2016'da falan.
9 yıldır kullanıp ban yemediysen aşırı tuhaf yani.
Geçmişte aktif kullandıysan forumu biliyorsundur forum kayıt tarihim hala aktif kullanıyorum 12 hesapta bunların neredeyse 5 tanesi 6 yıl ve üzerinde kullanılıyor.

brave_c0SoGXkL4V.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt