Detaylar
Kim cevapladı?aykanhere
Çalışkan
Claude daha çok üretmek için diye biliyorum. Gündelik kullanım için bana kalırsa GPT-4o oldukça yeterli. Hem claude ücretlendirmesi de biraz pahalı sanırsam. Kredili bir kullanım sistemi olması gerek. X(Twitter) grok hem ücretsiz hem de oldukça iyi onu da değerlendirebilirsiniz
Perplexity arama motoru olarak çok iyi çalışıyor ve AI kısmında da kullanıyorum. Perplexity AI uygulaması tek bir abonelikle farklı modellere erişim sunuyor. Sonar, grok 2, Gemini 2 flash, GPT 40, claude 3.7 sonnet, DS r1. yararlanacaüı kaynaklar da web, academic, sosyal olarak ayrıştırılabiliyor ve güzel çalışıyor kaynaklara baktığımda ve Google ile karşılaştırdığımda hemen hemen aynı olduğunu gordüm.Claude daha çok üretmek için diye biliyorum. Gündelik kullanım için bana kalırsa GPT-4o oldukça yeterli. Hem claude ücretlendirmesi de biraz pahalı sanırsam. Kredili bir kullanım sistemi olması gerek. X(Twitter) grok hem ücretsiz hem de oldukça iyi onu da değerlendirebilirsiniz
@aykanhere, Grok 3 ücretli ve en pahalısı şu an.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa GPT.
Claude bilmediğim konularda bilmiyorum diyor gibisinden yazılar okudum. Perplexity içerisinde GPT-4o ve claude 3.7 var hangisini önerirsiniz günlük kullanım için?
Günlük kullanım için grok kullanmanı tavsiye ederim, X platformuna bağlı olması ve arama özelliği sayesinde sürekli güncel.
Örnek senaryo;
ChatGPT, claude gibi yapay zekalara "bana son 6 ayın en popüler oyunlarını bul" diye bir prompt girdiğin zaman sana 2017 yılında yapılmış bir haber buluyor ve o haberde "son 6 ay oyun listesinde" yazan oyunları sunuyor. Ancak grok bu konuda gerçekten çok başarılı, gerçekten son 6 ayın oyunlarını bulup sana sunabiliyor. Akşam oynanacak bir futbol maçı için bile saatler öncesinden tahmin yapıp oyuncuların sakat olup olmadığına kadar en ince detayına bakabiliyor.
Ben şu an aktif olarak grok ve DeepSeek kullanmaktayım ikisini tavsiye ederim.
Günlük kullanım için grok kullanmanı tavsiye ederim, X platformuna bağlı olması ve arama özelliği sayesinde sürekli güncel.
Örnek senaryo;
ChatGPT, claude gibi yapay zekalara "bana son 6 ayın en popüler oyunlarını bul" diye bir prompt girdiğin zaman sana 2017 yılında yapılmış bir haber buluyor ve o haberde "son 6 ay oyun listesinde" yazan oyunları sunuyor. Ancak grok bu konuda gerçekten çok başarılı, gerçekten son 6 ayın oyunlarını bulup sana sunabiliyor. Akşam oynanacak bir futbol maçı için bile saatler öncesinden tahmin yapıp oyuncuların sakat olup olmadığına kadar en ince detayına bakabiliyor.
Ben şu an aktif olarak grok ve DeepSeek kullanmaktayım ikisini tavsiye ederim.
Perplexity modeller üzerinde oynama yapmış olabilir memnunum. Grok 2 nasıl dediklerimin yanında? R1 de güzel çalışıyor şu an.
Grok 3 güzel hocamPerplexity modeller üzerinde oynama yapmış olabilir memnunum. Grok 2 nasıl dediklerimin yanında? R1 de güzel çalışıyor şu an.
Kullandım güzel de pahalı ve bir şekilde Elon Musk'ın olduğu için kullanasım gelmiyor kurumsal gelmiyor.
Dipnot bilhassa sjw tayfadan değilim.
Bir de perplexity için ödeme yaptım bu ay perplexityden devam.
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-
-
-