barishizm

Yetkin
Yer
Vilnius, Litvanya
Claude Sonnet 4.5, Anthropic'in Sonnet hattındaki en yeni sürüm (yeni frontier kodlama ve ajan özelliklerine sahip versiyon) olarak tanıtıldı.

Söylediklerine göre bu modelin dünyanın en iyi kodlama modeli, karmaşık Agent'lar kurmada en güçlü model ve bilgisayar kullanımı (OS / yazılım araçlarıyla etkileşim) bakımından en yetkin model olduğunu iddia ediyor. Görselde karşılaştırmaları inceleyebilirsiniz.

Ayrıca test ettiğim kadarıyla önceki sürümlere kıyasla özellikle uzun süreli autonomous operation yeteneğinin önemli ölçüde artırılmış olduğunu rahatlıkla gözlemledim.

Daha fazla bilgi için buradan Claude'un kendi sayfasını inceleyebilirsiniz.

1759167942667.webp

Yazılım bilginiz varsa ve doğru prompt verebiliyorsanız Sonnet 4 bile işinizi her türlü görüyor. Spesifik olmayan, kısa prompt ile bir projeyi sıfırdan kompleks hâle getirmeye çalışıldığında sıkıntı olabiliyor. Yine de her yeni sürümün, bir önceki sürümden biraz daha iyi olması sevindirici. API ücretleri hakkında bilgi var mı? Pahalı bir model mi olacak?

Yazılım bilginiz varsa ve doğru prompt verebiliyorsanız Sonnet 4 bile işinizi her türlü görüyor. Spesifik olmayan, kısa prompt ile bir projeyi sıfırdan kompleks hâle getirmeye çalışıldığında sıkıntı olabiliyor. Yine de her yeni sürümün, bir önceki sürümden biraz daha iyi olması sevindirici. API ücretleri hakkında bilgi var mı? Pahalı bir model mi olacak?
Tabii ki bu tür gelişimler sadece yazılımsal değil. Yazılım işi biraz sosyal medya pazarlaması gibi oldu artık.
Esasında asıl amaçları işlemleri otomatikleştirmek ve gerekirse inisiyatif alma konusunda geliştirmeler daha önemli pay içeriyor.
Bu yeni hali ile +30 saat otonom görev yapabilme yeteneği var.

Fiyatlandırma Sonnet 4 ile aynı olacak. Input token 3[imath]/m, output 15[/imath]/m. Şahsen ben biraz düşürmelerini bekliyordum.

Screenshot 2025-09-29 at 21.52.32.webp