ggbye 20

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Palm olarak mouse kontrol ediyorum. 45 dk Kovaaks, Aim Lab ve +5 DM atıyorum, düzenli çalışmama rağmen kendimi yetersiz görüyorum. Tutuşumda bir sorun mu var? Mouse tuttuğum kol ve omuz kısımlarım ağrıyor.

0.45 sens, 400 DPI kullanıyorum, 180 eDPI’ye çok yatkınım. Sens 0.44 olsa bile hissederim. DPI yükseltmeyi çok denedim ama aim aşırı derecede bozuluyor.

Tutuşumu claw yapmak istiyorum. Nasıl bir süreç beni bekliyor, bu tutuşa nasıl alışırım, neler yapabilirim?

Tutuşa alışmaktan ziyade bu biraz el yapınıza ve mouse yapısına göre değişiyor. Eliniz nasıl alıştıysa devam edin. Kısa keskin hareketler yapıyorsanız ve hızlı mouse hareketleriyle oynuyorsanız omuz kol ağrısı olabilir. Özellikle elinizi ısıtırken peş peşe hareketler yapıyorsunuz o ara oluyorsa normal ama oyun içinde oluyorsa kolunuzu dinlendirin biraz sens düşük çünkü.

En az 1 haftada alışırsın tahminimce. Ve KovaaKs + Aim Lab oynamana gerek yok. Birini seç onu kullan. Özellikle tek bir FPS türü için aim çalışıyorsan oyunda zaman geçirmek daha önemli. Benim önerim KovaaKs + dm oynaman olur. KovaaKs senaryo bakımından daha zengin.

Tutuşumu claw yapmak istiyorum. Nasıl bir süreç beni bekliyor, bu tutuşa nasıl alışırım, neler yapabilirim?

Oynayarak alışırsın. Net bir zaman kimse veremez. Bende palm oynuyordum fingertip tutuşa geçtim. 1.5-2 hafta sürmüştü. Fingertipten claw tutuşa geçmem ise 1-1.5 hafta sürmüştü.

Tutuşa alışmaktan ziyade bu biraz el yapınıza ve mouse yapısına göre değişiyor. Eliniz nasıl alıştıysa devam edin. Kısa keskin hareketler yapıyorsanız ve hızlı mouse hareketleriyle oynuyorsanız omuz kol ağrısı olabilir. Özellikle elinizi ısıtırken peş peşe hareketler yapıyorsunuz o ara oluyorsa normal ama oyun içinde oluyorsa kolunuzu dinlendirin biraz sens düşük çünkü.

V4 Pro kullanıyorum ağrılar yüzüden sınırlandırıyorum kendimi sens DPI yükseltmeyi çok denedim her mis atığımda mentalim düşüyor geri düzeltiyorum bu sefer alışkın olduğum sens tuhaf geliyor şu ana kadar en yüksek sens olarak oynadıgım oyun budur normalde çok düşük sens oynarım hata daha da düşürmeyi deniyorum 0.425 gibi flash dönemiyorum ve ağır kalıyor bu tamamen alışkanlık elim yatkın oldugu için 0.45 ona göre hareket ediyorum ki bu sens olayı momenti etkiliyor bilmem hatamı yaptım işaretçi hasasiyetini kapatmakla 400DPI hiç fark etmiyor yıllarca normal kulanmıştım bu oyun için kapalıda 2 senedir halada tuhaf gelir açık ikende hiç iyi hisetmiyorum son olarak 1KHz kullanıyorum 540Hz monitörüm olmasına rağmen 2, 4, 8K Hz daha çok mis atmama sebep oluyor 1440x1080 kullanıyorum önerilerine açığım.

Vuramama sebebin sens değil. Hassasiyete çok anlam yükleme. Hassasiyetin amacı rahat olman. Rahat olduğunu seç onunla devam et. 2 hafta KovaaKs oynarsan o hassasiyete alışırsın.

En az 1 haftada alışırsın tahminimce. Ve kovaaks + Aim Lab oynamana gerek yok. Birini seç onu kullan. Özellikle tek bir FPS türü için aim çalışıyorsan oyunda zaman geçirmek daha önemli. Benim önerim kovaaks + DM oynaman olur. Kovaaks senaryo bakımından daha zengin.

Oynayarak alışırsın. Net bir zaman kimse veremez. Bende palm oynuyordum fingertip tutuşa geçtim. 1.5-2 hafta sürmüştü. Fingertipten claw tutuşa geçmem ise 1-1.5 hafta sürmüştü.

İmo3 pek rank sahibim imo lobide güncel olarak oynuyorum aimlabs 20dk sürüyor orada özel playlist kullanıyorum mouse hakimiyeti için kovaaks 25dk sürüyor bire bir oyun sensini kulanıyor diye sadece cros takibi six shot kullanıyorum oyunda vakit gecirmek biraz sıkıyor 5DM atıyorum aimlabs kovaaks bitince 3DM girip ranked oynuyorum 1-2 Mac sarmayınca son 2DM atıp günü noktalıyorum.

Vuramama sebebin sens değil. Hassasiyete çok anlam yükleme. Hassasiyetin amacı rahat olman. Rahat olduğunu seç onunla devam et. 2 hafta kovaaks oynarsan o hassasiyete alışırsın.

Bir anlam yüklediğim yok daha düşük sens daha az mis ben oturup body tarayan biri değilim %51 gibi HS oranıyla oynuyorum.

Fareyi ne kadar hızlı çevirirseniz o kadar hızlı hareket eder. Kapalı iken bunun bir önemi olmaz. Kapatılması bence daha iyi. Fakat neye alışıksanız öyle kullanın.

Eksiğiniz neyse onları oynamanız yararınıza olur. Valorant için Micro senaryoları iyidir.

Eksiğimin moment takibi olduğunu biliyorum bu sebepten smooth takibe ağırlık veriyorum ve farkını hisediyorum.

Bir anlam yüklediğim yok daha düşük sens daha az mis ben oturup body tarayan biri değilim %51 gibi HS oranıyla oynuyorum.

Valorant zaten crosshair placement ve micro oyunu. Düşük sens ile daha stabil bir aim olduğu için daha kolay oluyor. Hassasiyetin ne ise onunla devam et. Claw grip alışmak için 2 hafta boyunca KovaaKsta micro , dynamic veya target switch senaryoları oynayabilirsin.

Eksiğimin moment takibi olduğunu biliyorum bu sebepten smooth takibe ağırlık veriyorum ve farkını hisediyorum.

Movement takibi dediğin ne olduğuna göre değişir. Belki de rakibi okuma da eksiğin vardır. Strafe atan rakibe tam dodge anında sıkıyorsundur. Bu da smooth takipten çok rakibi okuma ile alakalı.