PTM7950 sürülüyse bu değerlerden daha düşük performans alabileceğinizi sanmıyorum. En en iyi ihtimalle PTM7950 benzeri faz değişimli pad koyulsa 3-5 derece oynayabilir belki. Sıcaklığınızın kötü durumda olup olmadığını anlamak için thermal throttle yapıyor mu diye kontrol edebilirsin. Eğer 85 derece de tam performans çalışıyorsa bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Şu an zaten değerler iyi. PTM7950'yi yeni uyguladım. Elimde başka kalmadı. O yüzden 6 ay sonrası için yeni bir termal macun arayışındaydım. Her 6 ayda bir laptopın fanlarının temizliğini ve CPU-GPU termal macun değişimini yapıyorum. PTM ile Cinebench R23'te işlemci 80-90Win üstüne çıkabildiği için (sınır 115W) doğal olarak throttle oluyor. Bu arada PTM7950 de pump out oluyor garip bir şekilde. Her temizleyişimde PTM'in çoğunun işlemcinin yanlarına aktığını, işlemcinin üzerinde çok az bir katman kaldığını görüyorum. İşlemciyi oyunlarda 45W'da çalıştırıyorum. Ekran kartını besleyebiliyor bu değerde ve throttle olmuyor. Üstte arkadaşların attığı Ice Dragon'un termal pedini laptopın 6 ay sonraki bakımı için sipariş verdim. Claw's JC12'yi de masaüstü bilgisayarımda falan kullanırım diye ve çok uygun fiyatlı olduğu için sipariş verdim. Performansı MX-4 ile benzermiş zaten.