Crestfallen

Uzman
Herkese merhaba.

Yeni satın aldığım Tactical Combat oyun kolunda, kullanım kılavuzundaki yönergeler ile cihazın fiziksel tepkileri arasında ciddi uyumsuzluklar yaşıyorum. Özellikle mod geçişleri ve ölü alan ayarları konusunda desteğe ihtiyacım var.

Yaşadığım Sorunlar:

1. Mod Geçişleri ve Işıklandırma Karmaşası:
Kılavuzda View + Menu kombinasyonunun X-Input ve D-Input arasında geçiş yapacağı belirtilmesine rağmen, cihazda 3 farklı mod döngüsü mevcut:
  • Kırmızı Işık (Xbox Modu): Windows tarafından "Xbox Controller" olarak tanınıyor ve sorunsuz çalışıyor.
  • Mavi + Kırmızı (1) / Pro Gaming: Bilgisayar aygıtı görüyor ancak Steam veya Game Pass oyunları kontrolcüyü algılamıyor.
  • Mavi + Kırmızı (2) / Tactical Mortal: Bu modda da oyun içi algılama sorunu devam ediyor.

2. Zero Dead Zone Modu:
Kılavuzda L3 + View tuşlarına 3 saniye basıldığında cihazın titreyerek "Zero Dead Zone" moduna geçeceği yazıyor. Ancak:
  • Çalışan Xbox modu dahil hiçbir modda cihazdan titreşimli onay alamıyorum.
  • Gamepad Tester üzerinden yaptığım kontrollerde ölü alan değerlerinde herhangi bir değişim gözlemleyemiyorum.
3.Cihazın yön tuşlarında (D-pad) çift tıklama (double click) sorunu yaşıyorum. Bir kez aşağı bastığımda bazen iki satır atlıyor.

Bu durum bir yazılım (firmware) sürümü farklılığı mıdır yoksa cihazda donanımsal bir üretim hatası mı mevcuttur? Benzer bir deneyim yaşayan veya bu kontrolcünün gizli tuş kombinasyonlarını bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Aynı gamepadi aldım yaklaşık 3 gündür kullanıyorum.

1. Mod Geçişleri ve Işıklandırma Karmaşası:
Kılavuzda View + Menu kombinasyonunun X-Input ve D-Input arasında geçiş yapacağı belirtilmesine rağmen, cihazda 3 farklı mod döngüsü mevcut:
  • Kırmızı Işık (Xbox Modu): Windows tarafından "Xbox Controller" olarak tanınıyor ve sorunsuz çalışıyor.
  • Mavi + Kırmızı (1) / Pro Gaming: Bilgisayar aygıtı görüyor ancak Steam veya Game Pass oyunları kontrolcüyü algılamıyor.
  • Mavi + Kırmızı (2) / Tactical Mortal: Bu modda da oyun içi algılama sorunu devam ediyor.
Kırmızı ışık XInput modu, Pro Gaming dediğiniz mod Switch Pro Controller modu, düz Tactical Combat olan da D-Input modu.

2. Zero Dead Zone Modu:
Kılavuzda L3 + View tuşlarına 3 saniye basıldığında cihazın titreyerek "Zero Dead Zone" moduna geçeceği yazıyor. Ancak:
  • Çalışan Xbox modu dahil hiçbir modda cihazdan titreşimli onay alamıyorum.
  • Gamepad Tester üzerinden yaptığım kontrollerde ölü alan değerlerinde herhangi bir değişim gözlemleyemiyorum.
Bende de aynı şekilde, mod değişmiyor.

3.Cihazın yön tuşlarında (D-pad) çift tıklama (double click) sorunu yaşıyorum. Bir kez aşağı bastığımda bazen iki satır atlıyor.
Bende böyle bir durum hiç olmadı, belki size gelen cihaz arızalı olabilir.
Cihazın tuşları mouse switchi gibi, normal gamepadlere göre biraz hassas belki o yüzden alışmakta zorluk yaşamış da olabilirsiniz.

Aynı gamepadi aldım yaklaşık 3 gündür kullanıyorum.

Kırmızı ışık XInput modu, Pro Gaming dediğiniz mod Switch Pro Controller modu, düz Tactical Combat olan da D-Input modu.

Bende de aynı şekilde, mod değişmiyor.

Bende böyle bir durum hiç olmadı, belki size gelen cihaz arızalı olabilir.
Cihazın tuşları mouse switchi gibi, normal gamepadlere göre biraz hassas belki o yüzden alışmakta zorluk yaşamış da olabilirsiniz.
Ben bu sorunları servise anlattıktan sonra özellikle Zero Dead Zone modu için, kılavuzda yazıyorsa çalışması lazım, çalışmıyorsa bize gönderin dediler. Ama internette gördüğüm kadarıyla çoğu kişide çalışmıyor.

Mod ışıklandırmasıda kullanma kılavuzunda bahsedildiği gibi değil. Kılavuzda açıkca sadece kırmızı ya da mavi ışık yanar ve 2 mod var yazıyor. Evet kullanım açısından bir sorun teşkil etmiyor ama ürüne karşı güvenimi etkiliyor.

Ayrıca cevapladığınız için teşekkür ederim. Günlerdir birinden dönüş bekliyordum.

@Valiant dostum tekrar rahatsız ediyorum. Şu anda iade ve değişim ya da ürünü değiştirmeden geri gönderirlerse bu şekilde kullanmaya devam edip etmemek arasında fikir ayrılığına düştüm. Başkalarının yorumlarından anladığım bu Zero Dead Zone modu çoğunlukla yok. Büyük bir eksi mi emin olamadım ama asıl sorun fiyatına değip değmeyeceği. Benzer fiyatta gamepower ürünü de var.
Sence ne yapmalıyım? Kullanım kılavuzu ile bu farklılığı güvenimi zedelendi. Yoksa çok mu düşünüyorum?

Son düzenleme:
@Valiant dostum tekrar rahatsız ediyorum. Şu anda iade ve değişim ya da ürünü değiştirmeden geri gönderirlerse bu şekilde kullanmaya devam edip etmemek arasında fikir ayrılığına düştüm. Başkalarının yorumlarından anladığım bu Zero Dead Zone modu çoğunlukla yok. Büyük bir eksi mi emin olamadım ama asıl sorun fiyatına değip değmeyeceği. Benzer fiyatta gamepower ürünü de var.
Sence ne yapmalıyım? Kullanım kılavuzu ile bu farklılığı güvenimi zedelendi. Yoksa çok mu düşünüyorum?
Bende zero dead zone modunda, başka moda geçmiyor. Varsayılan olarak o modda geldiği yazıyor zaten.

1774617265800.webp

Bence kullanımda çok sıkıntı yaratmıyorsa kullan, mod değişmese de olur. Güzel gamepad.

Benim yaşadığım kayda değer tek sorun, Nintendo Switch modundayken Bluetooth ile bağlayamıyorum, bu yüzden jiroskopu kablosuz modda çalışmıyor. (Jiroskop sadece Nintendo Switch modundayken aktif.)

@Valiant, ürünü değişime gönderdim. Sebebimi Hepsiburada kabul edip yeni ürün gönderdi. Aradığımda çalışıyor olmalı dedikleri özellik yeni cihazda da yok. Zaten siz ve birçok kullanıcı da internette çalışmadığını söylemiş.
Almak isteyen kullanıcılar için yazayım dedim. Sizin de bilginiz olsun.

@Valiant, ürünü değişime gönderdim. Sebebimi Hepsiburada kabul edip yeni ürün gönderdi. Aradığımda çalışıyor olmalı dedikleri özellik yeni cihazda da yok. Zaten siz ve birçok kullanıcı da internette çalışmadığını söylemiş.
Almak isteyen kullanıcılar için yazayım dedim. Sizin de bilginiz olsun.
Hocam calismamasının sebebi direkt oyle bir özelliğin olmaması. Kullanım kılavuzu yanlış.

Başka bir forumda görmüştüm. Ajazz GP100 gamepadiyle ayni kılavuza sahipmis. Onunkine bakabilirsiniz.
İki gamepad de EasySMX D10 modelinin joysticklerinin değiştirilmiş hali. D10'da TMR stick bulunurken bunlarda hall effect stick mevcut.

EasySMX D10'un kullanım kılavuzuna baktım, Tactical Combat'ın kutudan çıkan kılavuzuyla birebir aynı.