wallywestr

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam Teknosa’dan Cloud 3S Wireless aldım ama ufak bir kusuru var. Sağ kulaklıkta leke gibi beyaz bir nokta var ve leke değil çünkü çıkmıyor. Zaten kulaklığı alalı da 24 saat geçmedi. Görseli aşağıya ekledim. ‘Derdini seveyim’ diyebilirsiniz ama ben 5000 TL para verdim ve bu parayı kolay da vermedim. Ufak dahi olsa kusur olmasını istemem çünkü adı üstünde ‘kusur’. Normalde Teknosa açılmış kulaklık ürününü iade almıyor. Bu kozmetik kusurla birlikte süreç nasıl ilerler? Var olduğunu görüp kabul mü ederler yoksa ‘garantiye yollanacak’ deyip 20 gün beni mi bekletirler? HyperX ile iletişime geçtiğimde ürün kusurlu olduğu için iade almak zorundalar dedi ama hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve tahminimce Teknosa “Hımm, geri ver hemen tamam.” demeyecektir. Fikirlerinizi merak ediyorum.

IMG_6649.webp

Olayın "derdini seveyim"lik bir tarafı yok arkadaşım, 5.000 TL veriyorsan o kulaklık kusursuz olmak zorunda, nokta.

Bu konuda maalesef teknosa aaa leke var mış, al yenisini demez. Büyük ihtimalle kutuyu açmışsınız, hijyen kuralı gereği alamayız, servise gönderip rapor tutturmamız lazım falan diyecekler. Seni o 20 günlük bekleme sürecine sokmaya çalışacaklar.

Sakın iade etmek istiyorum deme, "Bu ürün AYIPLI MAL, kutudan kusurlu çıktı" diye bastır. Hijyen kuralı sağlam ürünler için geçerlidir, ayıplı malda hijyen kuralı işlemez.

Biraz dişini göstermen ve sesini yükseltmeden sert durman gerekecek. Servise gitsin diye tuttururlarsa direnebildiğin kadar diren ama büyük ihtimalle rapor olmadan kasadan değişim yapmaya korkacaklardır.

Olayın "derdini seveyim"lik bir tarafı yok arkadaşım, 5.000 TL veriyorsan o kulaklık kusursuz olmak zorunda, nokta.

Bu konuda maalesef teknosa aaa leke var mış, al yenisini demez. Büyük ihtimalle kutuyu açmışsınız, hijyen kuralı gereği alamayız, servise gönderip rapor tutturmamız lazım falan diyecekler. Seni o 20 günlük bekleme sürecine sokmaya çalışacaklar.

Sakın iade etmek istiyorum deme, "Bu ürün AYIPLI MAL, kutudan kusurlu çıktı" diye bastır. Hijyen kuralı sağlam ürünler için geçerlidir, ayıplı malda hijyen kuralı işlemez.

Biraz dişini göstermen ve sesini yükseltmeden sert durman gerekecek. Servise gitsin diye tuttururlarsa direnebildiğin kadar diren ama büyük ihtimalle rapor olmadan kasadan değişim yapmaya korkacaklardır.
Teşekkür ederim hocam peki olumsuz senaryoda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Hyperx’e yazsam acaba kapak kısmını yollarlar mı? (kapaklar manyetik yani çıkarıp takılabiliyor

Teşekkür ederim hocam peki olumsuz senaryoda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Hyperx’e yazsam acaba kapak kısmını yollarlar mı? (kapaklar manyetik yani çıkarıp takılabiliyor
Çok zor. Firmalar Türkiye'ye yedek parça/kapak kargolama işine girmezler gümrük, kargo maliyeti vs. üründen pahalıya gelir.

Tavsiyem, Teknosa'da şansını zorla, baktın olmuyor servise ver gitsin. En temiz ve garantisi o. O lekeyle kullanıp içine sinmemesinden iyidir.

Mağazadan aldıysanız asla iade almazlar. Mutlaka servis rapor diyeceklerdir. Sırf bu yüzden MediaMarkt, Teknosa gibi yerlerden gidip almıyorum. İnternet olsa direk cayma hakkı var. Ama mağazadan alınca uğraş dur.

Çok zor. Firmalar Türkiye'ye yedek parça/kapak kargolama işine girmezler gümrük, kargo maliyeti vs. üründen pahalıya gelir.

Tavsiyem, Teknosa'da şansını zorla, baktın olmuyor servise ver gitsin. En temiz ve garantisi o. O lekeyle kullanıp içine sinmemesinden iyidir.
Mağazadan aldıysanız asla iade almazlar. Mutlaka servis rapor diyeceklerdir. Sırf bu yüzden MediaMarkt, Teknosa gibi yerlerden gidip almıyorum. İnternet olsa direk cayma hakkı var. Ama mağazadan alınca uğraş dur.
Hocam beni çok şaşırtan şekilde direkt iade aldılar. Götürdüm böyle böyle kozmetik kusuru var dedim. İsterseniz direkt birebir değişime onay verebilirim ya da onaya gider onay verilirse iade olur dedi. Ne kadar sürer dediğimde 30 dakika civarı dendi o zaman deneyelim tamam dedim. yaklaşık 2 saat sürdü ardından arandım onay verildiği söylendi. Az önce iadeyi gerçekleştirdim. küçük bir kusur olduğu için baştan savma davranırlar diye düşünmüştüm o yüzden gerçekten sürpriz oldu memnun kaldım

Hocam beni çok şaşırtan şekilde direkt iade aldılar. Götürdüm böyle böyle kozmetik kusuru var dedim. İsterseniz direkt birebir değişime onay verebilirim ya da onaya gider onay verilirse iade olur dedi. Ne kadar sürer dediğimde 30 dakika civarı dendi o zaman deneyelim tamam dedim. Yaklaşık 2 saat sürdü ardından arandım onay verildiği söylendi. Az önce iadeyi gerçekleştirdim. Küçük bir kusur olduğu için baştan savma davranırlar diye düşünmüştüm o yüzden gerçekten sürpriz oldu memnun kaldım

Hayırlı olsun o zaman mağaza mağaza fark edebilir tabii bu da bir etken müdür var müdür var. Zaten normalde böyle olması lazım sonuçta denenip açılıp bakılıp almıyorsun internetten farkı yok ama işte kanunlar böyle.

Neyse sorun çözülmüş olması iyi. İade mi değişim mi istediniz?

Hayırlı olsun o zaman mağaza mağaza fark edebilir tabii bu da bir etken müdür var müdür var. Zaten normalde böyle olması lazım sonuçta denenip açılıp bakılıp almıyorsun internetten farkı yok ama işte kanunlar böyle.

Neyse sorun çözülmüş olması iyi. İade mi değişim mi istediniz?
iade istedim. cloud 3s'in mikrofonu aşırı hoşuma gitmedi. 2klık kablolu blackshark v2x'imden daha kötü mikrofonu vardı. yerine blackshark v3x hyperspeed almayı planlıyorum