Yer
United Kingdom
Bir süredir Akakçe ve Techolay gibi sitelerde sürekli CloudFlare doğrulamasına takılıyorum ve site kullanımım neredeyse imkansız hale geldi. Techolay'da sayfa değiştirince, mesaj atmaya çalışınca veya ana sayfada kısa süre bekleyince CloudFlare doğrulama ekranı geliyor, kutucuğa tıklamam isteniyor ve her seferinde 15–20 saniye oyalıyor. Mesaj yazıp göndermeye çalıştığımda veya ana sayfada kısa süre bekleyince "Bir sorun ile karşılaştık. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. Tarayıcı konsolunda daha fazla hata detayı olabilir." hatasını alıyorum, sebebi ise CloudFlare. Sayfayı yenileyince doğrulama ekranı geliyor ve doğrulamayı tekrar geçtikten sonra ancak mesajı gönderebiliyorum. Akakçe'de de ürün sayfaları arasında geçerken ya da farklı bir linkten giriş yaptığımda aynı şekilde doğrulama tekrar ve tekrar karşıma çıkıyor.

Sorunun tarayıcı taraflı olabileceğini düşünerek tarayıcı değiştirdim ama çözülmedi. Telefonumda da bilgisayarımda da aynı problemi yaşıyorum. IP değiştirmeyi denedim, yine düzelmedi. CloudFlare doğrulamasına bu kadar sık düşmemin sebebi ne olabilir ve kalıcı olarak nasıl çözebilirim?

1766323046378.webp

Konuyu açarken bile 4 kere bu doğrulamayı aldım. Bıktırdı artık.

Son düzenleme:
  • Hocam bu aslında doğru bilinen bir yanlış kısa süreli açma kapama da bazen değişmeyebiliyor IP, bu yüzden en az 5 dakika olacak şekilde açıp kapatın. 15-20 dakika idealdir
  • Privacy Pass eklentisini kurabilirsiniz, tekrar tekrar doğrulama yapmayı engelliyor.

Eğer hala çözülmedi ise:
  • IPv6'yı kapatın çünkü her ne kadar yeni nesil ve daha güvenli gibi gözükse de ISS 'ler özelliklede TR için pek doğru kullanılamıyor. IPv6'yı kapattıktan sonra, şu DNS ayarlarını yapın ben Google için olanını öneriyorum Google'ın DNS adresini kullanabilirsiniz: 8.8.8.8 / 8.8.4.4
  • IPv6 kapatmak için; Ağ ve Paylaşım merkezinden bağlı olduğunuzun ağa çift tıklayıp, gelişmiş özellikler ve IPv6 tikini kaldırın.

Sorunun client tarafıyla alakası yok. Server taraflı. Yapabileceğin bir şey yok. Bende de aynı. Zamanında aynı konuyu açmıştım.

Bazen yapılan DNS ayarı ya da AdBlock gibi eklentiler buna sebep verebiliyor bunun içinde DNS değiştirmek en mantıklısı baktın olmuyor çerezleri sil en azından 10 doğrulama istiyorsa 5'e düşer. Bunun sebebi de CloudFlare'nin çoğunlukla kirli olarak gördüğü IP'yi kurtarma zorluğudur.

Çerezleri silmeyi önermedim çünkü önemli verileri olabilir bu tür konularda son çare diyebiliriz.

Hocam Privacy Pass eklentisini kurup deneyin. Yüksek ihtimalle işe yaramaz çünkü; kara listeye alınmış gibi gözüküyorsunuz. Eğer eklentide işe yaramazsa ISS'nizi arayın ve durumu anlatın, onlar yardımcı olacaktır.

Hem telefon hem PC'de yaşandığından alakasız ama saat ve tarih doğru mu?