Batarlarsa interneti nasıl kullanacağız? Şu an internet aleminin hepsi bu sistemi kullanıyor, farklı bir alternatifte yok yazılım için.

Böyle olaylar olur ki yeni sistemler, yeni firmalar doğar ne demek batarlarsa interneti nasıl kullanacağız? İlla bir yolu bulunur Berners-Lee'mi de bu adamlar alternatifi çıkamayacak?

Gözünü seveyim ikidir görüyorum seni bugün savunma derecesine gelmişsin resmen, "sakin olun." falan yazıyordun. Bugün mesela benim işim zarar gördü, müşterilerim siteme ulaşım sağlayamadı. Ben 55 yaşında adama bugün Cloudfare nedir? Anlatmaya çalıştım dolandırıcı olduğumu düşündüğü için.

Böyle olaylar olur ki yeni sistemler, yeni firmalar doğar ne demek batarlarsa interneti nasıl kullanacağız? İlla bir yolu bulunur Berners-Lee'mi de bu adamlar alternatifi çıkamayacak?

Gözünü seveyim ikidir görüyorum seni bugün savunma derecesine gelmişsin resmen, "sakin olun." falan yazıyordun. Bugün mesela benim işim zarar gördü, müşterilerim siteme ulaşım sağlayamadı. Ben 55 yaşında adama bugün Claudflare nedir anlatmaya çalıştım dolandırıcı olduğumu düşündüğü için.

Savunma yaptığım yok, yorumumu yapıyorum sadece. Hem olabilir, sistem de bakımlar olur, teknik arıza olur. Bunlara alışmanız gerekiyor.

İlla bir yolu bulunur Berners-Lee'mi de bu adamlar alternatifi çıkamayacak?
Çıkmayacak. Cloudflare sürekli çöken bir sistem değil, sadece 2025'te bu olaylar çok artmaya başladı. Bu olaylar da taş çatlasın 2 ayda bir oluyor neredeyse. Şu anda piyasa da değerlendirilebilecek bir boşluk yok çünkü Cloudflare işini çok iyi yapıyor. Kim neden sırf "Biz çökmeyiz" garantisiyle bir alternatif çıkarsın veya şirketler bunu neden kullansın?

Cloudflare sayesinde Türk Telekom'a yine sövdüm. İlk başta Wifi ile baktım Twitter falan girmiyor. Aklıma direkt yine erişim engelimi geldi oldu. Ardından mobil veriye geçtim ve uygulamalar o an açıldı. Ardından tekrar Wifi ile ilk normal denedim çalışmadı daha sonra byedpi ile girdiğim zaman yine açıldı. Bir kaç saniye sonra ByeDPI ile de giremedim ama o sırada haberleri falan görünce Türk Telekom ile alakası olmadığını yaptığım işlemlerin tamamen denk gelmesi olduğunu anlamış oldum.