Doga6

Becerikli
Amacım yasaklı bir siteye erişim değil, sadece geçen bir virüslü siteyle karşılaştım (bir siteden başka siteye yönlendirme virüsü) reklam engelleyici olmasına rağmen ve Defender ile virüsü sildim. Bu yüzden farklı bir DNS ile bu virüsleri daha etkili engelleyebilir miyim acaba diye düşündüm. Normalde DNS değiştirme gereksinimi duymazdım ama şu geçen karşılaştığım virüsten dolayı bir incelemeye başladım.

iOS, macOS, Android, Windows'da kullanmak için Cloudflare veya AdGuard DNS nasıldır? iOS veya Android'de Wi-Fi dışında mobil veride de kullanmak için uygulama olarak indirmek istiyorum. Özel olarak ayarlardan ayarlamak değil de direkt uygulama olarak yüklemek daha pratikmiş sanırım. Resmi mağazalardan bu uygulamaların bizzat Cloudflare veya AdGuard'a ait olanları indirmek istiyorum. Modemden ayarlanmıyor.

Ev biraz kalabalık ve teknolojiden çok fazla anlamayan kişilere de kuracağım. Sizce Cloudflare seçersem 1.1.1.3 gereksiz yere fazla siteyi engeller mi? 1.1.1.2 yeterli olur mu? Yoksa AdGuard seçersem bunda Cloudflare'den farklı olarak reklamları da engelliyormuş galiba. Hem DNS olarak, hem de tarayıcı eklentisi olarak kurulabiliyormuş.

Siz ne önerirsiniz? Bir de mailler, mobil bankacılık gibi işlerin yapıldığı telefonda bu bahsettiğim DNS'lerin uygulamalarını yüklemek bir sorun oluşturmaz değil mi? VPN değil, sadece virüslü sitelere ek önlem olarak DNS'leri inceledim. Sadece DNS kullanmak için ücret ödemeye gerek var mı?

Amacım yasaklı bir siteye erişim değil, sadece geçen bir virüslü siteyle karşılaştım (bir siteden başka siteye yönlendirme virüsü) reklam engelleyici olmasına rağmen ve Defender ile virüsü sildim. Bu yüzden farklı bir DNS ile bu virüsleri daha etkili engelleyebilir miyim acaba diye düşündüm. Normalde DNS değiştirme gereksinimi duymazdım ama şu geçen karşılaştığım virüsten dolayı bir incelemeye başladım.

iOS, macOS, Android, Windows'ta kullanmak için Cloudflare veya AdGuard DNS nasıldır? iOS veya Android'de Wi-Fi dışında mobil veride de kullanmak için uygulama olarak indirmek istiyorum. Özel olarak ayarlardan ayarlamak değil de direkt uygulama olarak yüklemek daha pratikmiş sanırım. Resmi mağazalardan bu uygulamaların bizzat Cloudflare veya AdGuard'a ait olanları indirmek istiyorum. Modemden ayarlanmıyor.

Ev biraz kalabalık ve teknolojiden çok fazla anlamayan kişilere de kuracağım. Sizce Cloudflare seçersem 1.1.1.3 gereksiz yere fazla siteyi engeller mi? 1.1.1.2 yeterli olur mu? Yoksa AdGuard seçersem bunda Cloudflare'den farklı olarak reklamları da engelliyormuş galiba. Hem DNS olarak, hem de tarayıcı eklentisi olarak kurulabiliyormuş.

Siz ne önerirsiniz? Bir de mailler, mobil bankacılık gibi işlerin yapıldığı telefonda bu bahsettiğim DNS'lerin uygulamalarını yüklemek bir sorun oluşturmaz değil mi? VPN değil, sadece virüslü sitelere ek önlem olarak DNS'leri inceledim. Sadece DNS kullanmak için ücret ödemeye gerek var mı?

Hocam ben onun için router AdGuard Home kurdum ve her şey düzgün çalışıyor kafam rahat tarayıcı eklenti olarak AdGuard da kulanabilirsiniz.

Hocam ben de AdGuard DNS kullanıyorum ama bankacılık işleriyle pek uğraşmıyorum. Şu ana kadar bir zararını görmedim. Yine de “kesin hiçbir şey olmaz” diyerek sorumluluk almak istemem sadece. Zaten VPN gibi tüm trafiği başka yere taşımıyor, sadece DNS sorgularını filtreliyor. Bu sayede reklamları ve bazı zararlı siteleri engelliyor. Cloudflare’ın 1.1.1.2 seçeneği de zararlı siteleri engellemek için yeterli olur, çok agresif değil. AdGuard ise reklam engelleme konusunda biraz daha iyi ama bazen bazı sitelerde ufak sorun çıkarabiliyor.

Cevaplarınız için teşekkürler. Bu DNS modem üzerinden de ayarlanabiliyormuş sanırım ama modemden ayarlarsam bilgisayarlar değil de telefonda mobil veride etkili olmaz.
Örnek olarak Cloudflare seçersem eğer bilgisayarlar için modemden yapılsa bile, telefonlarda Wi-Fi dışında mobil veride de etkili olması için indirmem gereken doğru uygulamalar bunlar değil mi? Daha önce bu tarz uygulamalar indirmedim telefona bu uygulamalardan fazla anlamıyorum, verilerde bir sıkıntı olmaz değil mi yanlış bir uygulama yüklemediğim sürece?

Cihazın Android ise direkt ayarların arama yerine "DNS" yaz, orada "Private DNS" (Özel DNS) diye bir ayar olmalı, oraya DNS adresi girerek mobil veride bile kullanabilirsin. Girmen gereken adres DoT (DNS-over-TLS) olmalı, "one.one.one.one" girmeyi dene.

Cihazın Android ise direkt ayarların arama yerine "DNS" yaz, orada "Private DNS" (Özel DNS) diye bir ayar olmalı, oraya DNS adresi girerek mobil veride bile kullanabilirsin.
Tamamdır teşekkürler deneyeceğim. Ama evde iPhone kullanan da var, iPhone'da mobil veride de geçerli olması için o zaman uygulama mı şart?

Tamamdır teşekkürler deneyeceğim. Ama evde iPhone kullanan da var, iPhone'da mobil veride de geçerli olması için o zaman uygulama mı şart?
Uygulamaya gerek yok, "Configuration Profiles" sistemi ile kullanılır, Mullvad DNS kullanabilirsiniz, reklam, takipçi ve zararlı içerik engellemede Cloudflare'dan daha iyi, aslında Mullvad DNS tavsiye ederim. AdGuard DNS'de iyi ama Mullvad DNS'de daha iyi sonuçlar aldım içerik engelleme konusunda.

Şu an aslında hiçbirini kullanmıyorum, Rethink DNS ile kendi olușturduğum DNS'i kullanıyorum, blocklistler ekleyip custom DNS adresimi oluşturdum, en iyisi böyle olur.