Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourdain

Başarılı
Herkese merhaba.

Malumunuz Discord, 7 aydır ülkemizde blocklu ve çeşitli yollarla giriş yapmaya çalışıyoruz. Yasaklar ilk başladığı günde forumdaki bir rehber sayesinde Cloudflare WARP kurmuş, çok uzun bir süre ise problemsiz Discord'a giriş sağlamıştım. Ancak son aylarda aklıma takılan, beni de hayli uğraştıran birkaç husus mevcut, bu hususları sizlerle de paylaşmak ve bir çözüm bulma gayesi içerisindeyim.
  1. Discord'a arkadaşlarımla sohbet etmek, bir şeyler izlemek için kullanıyorum. Business anlamda çok fazla bir işim düşmüyor.
  2. Discord, birkaç günde bir hem DM hem de genel kanalları göremediğim 'Messages to load' hatası alıyorum. Bu hatayı aldığımda klasik cache'leri temizliyorum, tekrar kuruyorum ve bu işlemi birkaç defa yapmam gerekiyor.
  3. Kullandığım DNS ile beraber Discord'da belirli özellikleri kullanamıyorum(Vencord, profillerin tam yüklenmemesi v.b.)
    MacOS cihazımda da aynı yöntemi kullanıyorum ancak orada spesifik problemler pek yaşamıyorum. Yalnızca 1 defa 2. maddedeki problemle karşılaştım.
  4. FPS oyunlarını seviyorum. Ancak Valorant oynamak için DNS'i kapatmam gerekiyor. Oyuna giriyorum, ardından tekrar DNS'i açıyorum Discord için.
  5. Birçok siteye Cloudflare blocking yüzünden erişemiyorum. Dizi izlemeyi seviyorum ve malumunuz her dizi mevcut aylık-ücretli platformlarda yer almadığından, malum platformlardan izlemek istiyorum. Bu malum platformlardan en meşhuruna asla giriş yapamıyorum.
  6. NextDNS, Rethink DNS ve AdGuard DNS ile kurulum yapmaya çalıştım. Belki farklı bir DNS sağlayıcısı denersem çözebilirim diye. Ancak ChatGPT ile yapmaya çalıştığımdan; çoğunda başarısız oldum. Cloudflare DNS kullanmaya devam etmek durumunda kaldım.
Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda; istediğim dizi izlemek, istediğim ve sevdiğim oyunlara girerken ekstra uğraşmamak ve tabii ki ana amacım olan Discord'a her girerken acaba 2. maddedeki hatayı bugün alacak mıyım diye endişelenmek. GoodbyeDPI için şimdiden söylemiş olayım; niye bilmiyorum ancak bende çalışmıyor. TT*ekom kullanıyorum; daha önce ne denediysem beceremedim, olmadı, açılmadı, Updating failed ekranında(tıpkı 6. maddede her kurulumunu yaptığım harici DNS'ler gibi) hata verdi.

Sizlerin önerilerine çok ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık cidden canımı sıkmaya, keyfimi kaçırmaya başladı. Son olarak; asla ve asla Discord'u 'VPN' dışında iPhone cihazımda da kullanamadığımı da ileteyim. İlgili 1.1.1.1 uygulaması ve acc. giriş yapılmış olsa da asla orada da bir başarı, log-in sağlayamadım.

Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi haftalar olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macbook'ta problem yok hocam. Windows kullaniyorum PC'de. Tum gun de genelde DC acik oluyordu mutlaka. Ancak SansurOnline kullanmaya basladigim icin mi boyle bilmiyorum, zira S-online kullanan arkadaslarimda ad problem yok. Birkca gundur 300 ping aliyorum ve cozumunu bulamadim bir turlu.

Şu anda Windows'ta hangi yöntemi kullanıyorsun?
Once YogaDNS kullaniyordum, malumun siz soylemistiniz. Ardindan Wiresock'a gectim buradaki yontemle. Hatta bircok arkadasima da ben kurulumunu yaptim. Recep Hocamin anlatisiyla halletmistim. Ancak S-online'a gectikten sonra 300 ping almaya basladim. Belki olayin ISS ile ilgisi olmayabilir cunku farkli arkadaslarima, ISS olarak S-online kullananlara kurmustum, onlarda bir problem yok. 30ms aliyorlar maksimum. Su an hicbir sey kullanmiyorum. Dun aksam asiri gaza gelip, Chatgpt ile Vultr uzerinden Ubuntu kurup, bi' de Pivpn ile denedim; Wireguard ile tabii. Yine olmadi, kurtulamadim 300ms'ten.

Su an hicbir sey yap(a)miyorum. Caresiz kaldim oyle.

Önceki mesajlarıma baktım, ByeDPI önermişim. Önerimi yineliyorum. Ben olsam ByeDPI kullanırım. WARP sonuçta uzak sunucuya bağlanan bir hizmet, yavaşlıklar olabilir. Yerelde çalışan bir DPI hizmeti daha iyi olur.

Önceki mesajlarıma baktım, ByeDPI önermişim. Önerimi yineliyorum. Ben olsam ByeDPI kullanırım. WARP sonuçta uzak sunucuya bağlanan bir hizmet, yavaşlıklar olabilir. Yerelde çalışan bir DPI hizmeti daha iyi olur.

Tekrar cok tesekkur ederim. Video'daki gibi yaptim ancak ek olarak yalnizca YogaDNS'e rule girdim Discord ozelinde. DNS yalnizca oradan gecsin diye. Su an 75ms aliyorum. Tesekkur ederim tekrar. Ancak 'bence' hala yuksek fakat cok daha ilginc bir sey var.

Siz video'da DNS Leak Test yapiyorsunuz. Ben de bunu yaptim ve ne gordum biliyor musunuz, asagidaki gorseli:
1762198640634.webp

Yani hocam anlamak mumkun degil. Nasil Almanya gosterebiliyor benim internetim? Ve su anda 68-70ms almamin bence temel sebebi bu. Edge'deki DNS'i kapattim, flushdns denedim, modemi kapatip actim. Ancak hala boyle. Discord'u cozdum derken bir de bu cikti basima. :)

YogaDNS'deki rule'u da asagida iletiyorum:

1762198726288.webp

O önemli bir şey değil senin IP veya lokasyonunu göstermiyor o, DNS sunucu merkezini gösteriyor. Google DNS seçsen İtalya gösterir. Orada Türk Bayrağı gözüksün illa dersen NextDNS sanırım TR gösterecektir. İstersen YogaDNS kaldır kur nextdns seçip ID numaranı girip YogaDNS içinden NextDNS kullan, yine rule falan ayarlarsın.

Bir de kuralları ters ayarlamışsın. Discord için DNS geçerli olacak diğerlerinde olmayacak diyorsan Default olanı bypass yapıp discord kuralını Process yapacaksın. Seninki ters olmuş.

O önemli bir şey değil senin IP veya lokasyonunu göstermiyor o, DNS sunucu merkezini gösteriyor. Google DNS seçsen İtalya gösterir. Orada Türk Bayrağı gözüksün illa dersen NextDNS sanırım TR gösterecektir. İstersen YogaDNS kaldır kur nextdns seçip ID numaranı girip YogaDNS içinden NextDNS kullan, yine rule falan ayarlarsın.

Bir de kuralları ters ayarlamışsın. Discord için DNS geçerli olacak diğerlerinde olmayacak diyorsan Default olanı bypass yapıp discord kuralını Process yapacaksın. Seninki ters olmuş.

Oh oh, edit'ledigim yerdeki Discord'u da yanlis yazmisim, duzelttim. Boyle yapinca, yani DNS acikken de 'Tellcom Main Network Statement' yonlendiriyor sadece. Birazdan oyunlarda da bir test edecegim ama zaten Discord ozelinde yaptik. Maksat test olsun.

Yani cok tesekkur ederim, yine zahmet edip cevap yaziyorsunuz bana. Ama hakikaten cok yoruldum bu Discord islerinden. Stabil kalamadim asla.

Oh oh, edit'ledigim yerdeki Discord'u da yanlis yazmisim, duzelttim. Boyle yapinca, yani DNS acikken de 'Tellcom Main Network Statement' yonlendiriyor sadece. Birazdan oyunlarda da bir test edecegim ama zaten Discord ozelinde yaptik. Maksat test olsun.

Yani cok tesekkur ederim, yine zahmet edip cevap yaziyorsunuz bana. Ama hakikaten cok yoruldum bu Discord islerinden. Stabil kalamadim asla.
Rica ederim.
Rule koyduğun için browserleaks.com adresi DNS olarak superonline DNS'ini görüyor. Tellcom superonline oluyor yani. Her şey doğru sıkıntı yok.
İnternet kendi kalitesinden de olabilir yaşadığın sıkıntı, belki yasak olmasa bile bu pingleri görecektin. Bu işlemlerin pek gecikme yaratacağını düşünmüyorum.