Bourdain
Başarılı
Herkese merhaba.
Malumunuz Discord, 7 aydır ülkemizde blocklu ve çeşitli yollarla giriş yapmaya çalışıyoruz. Yasaklar ilk başladığı günde forumdaki bir rehber sayesinde Cloudflare WARP kurmuş, çok uzun bir süre ise problemsiz Discord'a giriş sağlamıştım. Ancak son aylarda aklıma takılan, beni de hayli uğraştıran birkaç husus mevcut, bu hususları sizlerle de paylaşmak ve bir çözüm bulma gayesi içerisindeyim.
Sizlerin önerilerine çok ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık cidden canımı sıkmaya, keyfimi kaçırmaya başladı. Son olarak; asla ve asla Discord'u 'VPN' dışında iPhone cihazımda da kullanamadığımı da ileteyim. İlgili 1.1.1.1 uygulaması ve acc. giriş yapılmış olsa da asla orada da bir başarı, log-in sağlayamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi haftalar olsun.
Malumunuz Discord, 7 aydır ülkemizde blocklu ve çeşitli yollarla giriş yapmaya çalışıyoruz. Yasaklar ilk başladığı günde forumdaki bir rehber sayesinde Cloudflare WARP kurmuş, çok uzun bir süre ise problemsiz Discord'a giriş sağlamıştım. Ancak son aylarda aklıma takılan, beni de hayli uğraştıran birkaç husus mevcut, bu hususları sizlerle de paylaşmak ve bir çözüm bulma gayesi içerisindeyim.
- Discord'a arkadaşlarımla sohbet etmek, bir şeyler izlemek için kullanıyorum. Business anlamda çok fazla bir işim düşmüyor.
- Discord, birkaç günde bir hem DM hem de genel kanalları göremediğim 'Messages to load' hatası alıyorum. Bu hatayı aldığımda klasik cache'leri temizliyorum, tekrar kuruyorum ve bu işlemi birkaç defa yapmam gerekiyor.
- Kullandığım DNS ile beraber Discord'da belirli özellikleri kullanamıyorum(Vencord, profillerin tam yüklenmemesi v.b.)
MacOS cihazımda da aynı yöntemi kullanıyorum ancak orada spesifik problemler pek yaşamıyorum. Yalnızca 1 defa 2. maddedeki problemle karşılaştım. - FPS oyunlarını seviyorum. Ancak Valorant oynamak için DNS'i kapatmam gerekiyor. Oyuna giriyorum, ardından tekrar DNS'i açıyorum Discord için.
- Birçok siteye Cloudflare blocking yüzünden erişemiyorum. Dizi izlemeyi seviyorum ve malumunuz her dizi mevcut aylık-ücretli platformlarda yer almadığından, malum platformlardan izlemek istiyorum. Bu malum platformlardan en meşhuruna asla giriş yapamıyorum.
- NextDNS, Rethink DNS ve AdGuard DNS ile kurulum yapmaya çalıştım. Belki farklı bir DNS sağlayıcısı denersem çözebilirim diye. Ancak ChatGPT ile yapmaya çalıştığımdan; çoğunda başarısız oldum. Cloudflare DNS kullanmaya devam etmek durumunda kaldım.
Sizlerin önerilerine çok ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık cidden canımı sıkmaya, keyfimi kaçırmaya başladı. Son olarak; asla ve asla Discord'u 'VPN' dışında iPhone cihazımda da kullanamadığımı da ileteyim. İlgili 1.1.1.1 uygulaması ve acc. giriş yapılmış olsa da asla orada da bir başarı, log-in sağlayamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi haftalar olsun.
Son düzenleyen: Moderatör: