Craxidor 103

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
1
Yer
Unknown
Esenlikler,

İki kulaklık arasında biraz kararsız kaldım, kullananların fikirlerini almak istiyorum. Elimde hem CMF Buds Pro 2 hem de Samsung Galaxy Buds FE var. Telefon olarak da Samsung Galaxy A36 5G kullanıyorum.

İkisini de biraz kullandım ama hangisini ana kulaklık olarak devam ettirmem gerektiğine tam karar veremedim. Kağıt üzerinde CMF'nin özellikleri daha iyi gibi duruyor ama Samsung telefon kullandığım için Buds FE'nin ekosistem avantajları da kafamı karıştırıyor.

Benim için özellikle müzik dinlerken ses kalitesi önemli. Bassları seviyorum ama sadece bassın fazla olması da çok önemli değil, mümkün olduğunca temiz ve detaylı bir ses istiyorum. Bunun dışında ANC, mikrofon kalitesi ve günlük kullanımda bağlantı konusunda da hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum.

Bir de yakın zamanda düzenli olarak spora başlamayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle yürüyüş, fitness vs. olacak. O yüzden spor yaparken kulağa hangisi daha iyi oturuyor, terleme konusunda hangisi daha sorunsuz, bunu da merak ediyorum. Buds FE'nin kanatçıklı yapısı bu konuda avantajlı gibi geliyor ama CMF'nin IP55 olması da güzel.

Pil konusunda da CMF daha avantajlı görünüyor ama gerçek kullanımda aradaki fark ne kadar hissediliyor, bilmiyorum.

Kısacası ikisini de kullanan varsa özellikle şu konularda kendi deneyimini paylaşırsa çok iyi olur:
  • Ses kalitesi ve bass
  • ANC
  • Mikrofon
  • Telefon görüşmeleri
  • Kulakta duruş/konfor
  • Spor yaparken kullanım
  • Pil
  • Samsung A36 5G ile bağlantı ve uyum
  • Uzun süreli kullanımda hangisini tercih ettiğiniz
Ben şu an iki kulaklığa da sahibim, yani "hangisini satın alayım?"dan ziyade hangisini elimde tutup ana kulaklık olarak kullanmam daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Özellikle ikisini de gerçekten deneyen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Siz olsanız hangisini kullanırdınız, neden?

İyi sosyaller diliyorum. :)

CMF'den Buds 2 ve Buds 2 Plus kullandım. Samsung tarafından da Buds 2 ve Buds FE kullandım. FE'yi kısa bir süre deneyip iade ettim, beğenmediğim için. CMF'lerin fitini hiç beğenmiyorum. Kulakta durmuyorlar Samsung gibi; bu sebeple Buds 2'ye gidiyor elim TWS kullanacağım zaman. Kısaca fit sorunu yaşamıyorsan CMF kullan. Ses dışında kalan şeyler aşağı yukarı aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek tek cevaplayayim bu konuyu. Ben de FE ve CMF Buds 2+ kullandim. Ancak Buds Pro 2'nin performansini da biliyorum. Telefon markasi Apple olmadigi surece pekte onemli degil kulakliklar icin. Samsung'un kulakliklari, telefonlariyla iyi calisiyor. S23 ve Buds FE kullanirken denedim. Ancak sirf uyumlu diye Buds FE'yi tercih etmezdim CMF varken. Samsung Buds FE'yi AKG tuning ile piyasaya surdu. CMF ise kulakliklarini Dirac Opteo ayariyla surdu. Dirac, Bluetooth ses teknolojilerinde tercih edilen bir marka. Normal sartlar altinda Dirac, AKG ile kiyaslanamaz. AKG, yillarin ses sirketi. Ancak burada durum tam tersi. Samsung'un giris seviye Bluetooth kulakliklarinin (FE, Core) ses performanslari Dirac'li CMF kulakliklar kadar basarili degil. Detayli sesi CMF'de daha fazla alirsin. ANC, Buds FE'de pek iyi degil. CMF'de ise yine iyi sayilir. İki kulaklikta su anki fiyatlariyla ANC icin alinmaz. Arama kalitesi olarak Samsung farkla CMF'ten alt kademe de kaliyor. Baglanti konusunda Samsung Buds FE, A36'dan daha stabil olacaktir. Spor icinse Buds FE kulakta daha iyi durur kancali tasarim sayesinde. Tere karsi farkla CMF daha dayaniklidir diye dusunuyorum. CMF'ler pil performansi olarak ilk etapta iyi olsalar da ilerleyen zamanlarda Samsung kulakliklar kadar uzun dayanmiyorlar. CMF'in kullandigi bataryalar (ozellikle Asya ve Hindistan pazarinda) vasat. Kategorilere gore cevaplarim
  • CMF
  • CMF
  • CMF
  • CMF
  • CMF
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Daha kaliteli batarya icin Samsung, ses kalitesi icin ve diger her sey icin CMF

Ben CMF'i korurdum sarji dayanana kadar. Buds FE'yi sporda kullanirdim. Ben olsam ikisini de kullanmazdim acikcasi. İkisini Sahibinden, Dolap, Gardrops gibi platformlarda satip Anker Soundcore P31i/R60 NC veya Moondrop Space Travel 2 alirdim ses kalitesi icin. Boyle bir imkan olmasa muzikte CMF, sporda Samsung'u kullanirdim. Birisini kullanmam gerekirse CMF'i tercih ederdim.