VortexTR

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Steam üzerinden Call of Duty Cold War oynuyorum (oynamaya çalışıyorum) ekteki resimlerde de göreceğiniz üzere ( bir resimde grafikler normal diğer 2 resimde bozuk hali) grafik dalgalanmaları oluyor. Oyun dosyalarını 1 defa doğrulattım fakat aynı sorun devam ediyor. Bir an grafikler ayarlardaki gibiyken bir anda patates hale geliyor. RTX 4070 laptop GPU i7 işlemci 16 GB RAM var, bunlarla alakası yok diye düşünüyorum. Modern Warfare 2019 campaign oynarken böyle şeyler olmadı. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• dbee538a-8d0d-47f5-aff5-fbb073f0f757.webp
    dbee538a-8d0d-47f5-aff5-fbb073f0f757.webp
    229,6 KB · Görüntüleme: 148
  • 0eaf8888-f668-426e-96bf-e655a902f153.webp
    0eaf8888-f668-426e-96bf-e655a902f153.webp
    244,1 KB · Görüntüleme: 116
  • bd9d8d8d-a232-4f69-822d-e140b5d1ba26.webp
    bd9d8d8d-a232-4f69-822d-e140b5d1ba26.webp
    249,9 KB · Görüntüleme: 126
1. Dynamic Resolution kapalı olsun (grafik dalgalanmasının başlıca nedeni bu olabilir).

2. DLSS varsa Quality modunda olsun ya da test için tamamen kapat.

3. VRAM Usage Target ayarını %90-100 yap.

4. NVIDIA Denetim Masası: Güç ayarını "Maximum Performance" yap.

5. Laptop’ta RTX 4070 seçili mi? Intel GPU’ya geçiş olmasın.

6. Shader cache’i temizle (AppData > Activision klasöründen)

7. Sürücün güncel mi? Değilse güncelle, sorun yeni başladıysa bir önceki sürüme dön.

Arkadaşlar merhaba. Steam üzerinden Call of Duty Cold War oynuyorum (oynamaya çalışıyorum) ekteki resimlerde de göreceğiniz üzere ( bir resimde grafikler normal diğer 2 resimde bozuk hali) grafik dalgalanmaları oluyor. Oyun dosyalarını 1 defa doğrulattım fakat aynı sorun devam ediyor. Bir an grafikler ayarlardaki gibiyken bir anda patates hale geliyor. RTX 4070 laptop GPU i7 işlemci 16 GB RAM var, bunlarla alakası yok diye düşünüyorum. Modern Warfare 2019 campaign oynarken böyle şeyler olmadı. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

1. dynamic resolution kapalı olsun (grafik dalgalanmasının başlıca nedeni bu olabilir).

2. DLSS varsa quality modunda olsun ya da test için tamamen kapat.

3. VRAM usage target ayarını %90-100 yap.

4. NVIDIA Denetim Masası: Güç ayarını "maximum performance" yap.

5. laptopta RTX 4070 seçili mi? Intel GPU'ya geçiş olmasın.

6. shader Cache'i temizle (appdata > Activision klasöründen)

7. sürücün güncel mi? Değilse güncelle, sorun yeni başladıysa bir önceki sürüme dön.

Dediklerinizi yaptım fakat bir tanesi hariç.
Appdata->local->Activision klasöründe CoD Cold War klasörü var ve içinde sadece crash reports var. Yanlış yere mi baktım?

Oyunun kendisi bozuk, Karlı harita bende ısrarla yüklenmiyordu hiç.
Evet o harita çok kötüydü

Arkadaşın önerdiği ayarlar dışında CoD oyunlarında Texture filtering(galiba bu oyunda ayarı farklı veya dokunmana izin vermiyor), CoD BO2 beri bozuk bir ayar. Aslında oyun motorunu çok değiştirmiyorlar, geliştirerek devam ediyorlar. Bu yüzden dokular da gereksiz yüksek VRAM tüketiyor diye düşünüyorum. Çünkü yakına bakınca hoş gözüken dokular, genele bakınca aslında halen sırıtıyor. Diğer oyunların aksine modern bir oyun gibi durmuyor çoğu zaman. Yani bu ayarlar iyi çalışmıyor.

Neyse stutter sorunu için şunu önermişler.

RT ayarlarını kurcalayabilirsin. Yine Texture ayarlarını kontrol et. Eğer dizüstü 4070 8 GB VRAM'liyse en azından göz attığım kadarıyla öyle modelleri var. CoD oyunları için bu VRAM yetersiz kalıyor. Yukarıda bahsettiğim texture filtering yüzünden. Yani bu oyunda hangi ayara denk geliyor bilmiyorum, ama bulup düşürmen lazım. Yine VRAM en çok gölge ayarı sorun çıkarıyor onu da orta civarına çek.

Ayarları yaptıktan sonra oyunu yeniden başlatmayı da unutmayın.

Son düzenleme: