Merhaba,
Yaklaşık bir süredir internetimde garip bir sorun yaşıyorum. Bazı sitelere hiçbir şekilde erişemiyorum. AI sağ olsun yaptıklarımı özetlettim. Aşağıda paylaşıyorum.
DNS tarafında:
- Ipconfig /flushdns, Ipconfig /renew gibi klasik adımları yaptım.
- Manuel DNS (Google 8.8.8.8 – Cloudflare 1.1.1.1 vs.) Denedim, sorun çözülmedi.
- Host dosyasında normal gözüküyor.
- Herhangi bir VPN veya Proxy ayarı bulunmuyor.
- Troubleshoot Network veya network reset gibi yolları da denedim.
- WARP uygulamasını kullandığımda tüm sitelere sorunsuz erişebiliyorum.
Not: Problemi çoğunlukla bilgisayarda yaşasam da zaman zaman tablet ve telefonda da bu problemi yaşıyorum.
Modem arayüzü:
- Modemim ZTE marka (TTNET tarafından verilen). “Servis kontrol” testinde sürekli “Yerel Domain 4/0 hatası” çıkıyor.
- WAN ayarlarında IPv6 kısmı gri ve değiştirilemiyor. LAN menüsünde de IPv6 kapatma seçeneği yok.
IPv6 ile ilgili durum: Bana buradan kaynaklanıyor gibi geldi.
- Ipconfig yaptığımda default Gateway'in IPv6 olduğunu gördüm. Modem arayüzüne de klasik 192.168.1.1 vs ile giremedim. Burada geçen IPv6 ile erişebildim.
- ZTE Modem arayüzünde IPv6 aktif gözüküyor fakat müdadele ettirmiyor.
- PC'de IPv6'yı devre dışı bırakınca internet tamamen kesiliyor.
- Soruın bana servis sağlayıcı tarafından yapılan IPv6 dayatması gibi geldi. Aradığımda IPv6 bağlantısı yüzünden bazı sitelere giremediğimi, sadece IPv4 bağlantısı tanımlanmasını istediğimi belirttim ama statik IP mi istiyorsunuz dediler
Bu problem sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Günlerdir bu sorunla uğraşmaktan kafayı yeme noktasına gelmek üzereyim. IPv6 ile ilgisi var mıdır? Eğer bundan kaynaklanıyor gibiyse kendim router alsam doğrudan kullanbilir miyim yoksa onda da bir şeyler kısıtlı mı olur?