Coil whine sesi normal mi?

NomercyliXq

Üyecik
Herkese hayırlı forumlar.
Bugün Intel Arc B580'den RTX 5070'e, NVIDIA ailesine geçtim. Eski Intel sürücüleri vs. DDU ile temizle derken, RTX taktım; buraya kadar sorun yok. CS 2 atayım dedim, çıtı çıtı ses gelmeye başladı; çok dinledim ama ekran kartı mı PSU mu tam emin değilim.

Boşta olduğu zamanda ara sıra o ses geliyor.
FC26 oynadım, hiç ses gelmedi.
Yani şunu yaparken ya da yapmıyorken
Diyemiyorum, kafasına göre belli belirsiz yerde ses geliyor. Sanki PSU'dan geliyor gibi, tam emin olamadım. (PSU güç kablosu, ekran kartı kablosu girişleri vs. kontrol ettim, fana temas eden kablo yok yani). Arc ekran kartı varken hiç böyle ses yoktu.

PSU: Corsair RM850e
Anakart: MSI MAG B760 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: i7-12700KF

Bu gayet normal mi? Gemini'ye göre normal ama ben bir insandan duymak istiyorum.
Normal ise nedenlerini, normal değil ise nedenlerini okumak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler...
İyi Sosyaller...

Son düzenleyen: Moderatör:

Video yüklemeyi unuttunuz mu?

Coil whine ekran kartından da gelebilir, PSU'dan da gelebilir. Bu sadece ufak bir cızırtı sesi; kulaklığı taktığında çok rahatsız etmez bile. Garanti kapsamına da girmiyor. Bir sorun olarak görmeyin. Bende de aynı coil whine sesi var, ekran kartımda. Fakat performansa bir eksisi yok.

Her ekran kartı, her PSU'da yaşanabilecek bir şey. Model, marka ile alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5070 çok büyük bir ihtimalle B580'den daha güçlü bir akım çekiyor veya daha şiddetli bir frekans kullandığından ötürü öyle bir ses duyuyorsun ama zararlı bir şey, donanımların içerisindeki bobinlerle alakalı bir şey olduğundan düzeltmesi de zordur zaten ama ekran kartına ve güç kaynağına zarar vermeyeceğinden en iyi seçenek duymuyormuş gibi yapmak oluyor.

Çıtırtı sesi sistemde topraklama olmadığı zaman çok sık geliyordu. Şimdi epey azaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…