Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CGS

Becerikli
Online oyun oynarken FPS değerlerim monitörümün Hertz değerinden daha yüksek ve oyun smooth hissettirmiyor. Özellikle bu sorunla online oyun oynarken karşılaşıyorum. Online oyunlar gözümü çok yoruyor ve başımı ağrıtıyor. Bazen online oyunlar çok akıcı olabiliyor bazende hiç akıcı olmuyor. Hiç akıcı olmadığı zamanlarda Mtu değerleriyle falan oynadığımda tekrardan çok akıcı oluyor sonra birden kötü oynamaya başlıyorum mermilerimin gitmediğimi elime silahın geç gelmesi farenin sol tıkına tıkladığınızda silahın sıkmaması falan bayağı yoruyor insanı, gözü beyini falanda çok yoruyor başımı da bayağı ağrıtıyor. Bu arada Statik IP hizmeti satın aldım eskiden oyun deneyimim iyiken Statik IP’de oyun deneyimim çok daha kötü oldu gibi hissediyorum. Eskiden en azından arada da olsa mermilerim gidiyorudu şimdi hiç gitmiyor. Tek istediğim smooth bir oyun deneyimi yaşamak. Pingplotter testlerimde her ne kadar %pl gözükse de getaway de ve finalde %pl olmadığı için paket kaybı yok diye düşünüyorum. Anlık oluşan latency ping spike görüyorum. Acaba bu online oyunların smooth olmaması bu anlık oluşan ağ sorunlarımdan (latency, jitter, ping spike) kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa bu ilk başta bahsettiğim smooth, donanım kaynaklı sorun olabilir mi? Şu an izlemem gereken yol nedir? Biri beni yönlendirebilir mi?

Sistemim:
  • İşlemci: Intel i5 10400.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super Ventus OC.
  • RAM: 2x8 Ballistix 3200 MHz.
  • Anakart: MSI B460M Pro.
  • SSD: Crucial CT240BX500SSD1 BX500 240 GB.
  • NVMe M.2 SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD.
  • HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB.

Son düzenleme:
Online oyun oynarken FPS değerlerim monitörümün Hertz değerinden daha yüksek ve oyun smooth hissettirmiyor. Özellikle bu sorunla online oyun oynarken karşılaşıyorum. Online oyunlar gözümü çok yoruyor ve başımı ağrıtıyor. Bazen online oyunlar çok akıcı olabiliyor bazen de hiç akıcı olmuyor. Hiç akıcı olmadığı zamanlarda mtu değerleriyle falan oynadığımda tekrardan çok akıcı oluyor sonra birden kötü oynamaya başlıyorum mermilerimin gitmediğimi elime silahın geç gelmesi farenin sol tıkına tıkladığınızda silahın sıkmaması falan bayağı yoruyor insanı, gözü beyini falanda çok yoruyor başımı da bayağı ağrıtıyor. Bu arada statik IP hizmeti satın aldım eskiden oyun deneyimim iyiken statik IP'de oyun deneyimim çok daha kötü oldu gibi hissediyorum. Eskiden en azından arada da olsa mermilerim gidiyorudu şimdi hiç gitmiyor. Tek istediğim smooth bir oyun deneyimi yaşamak. Pingplotter testlerimde her ne kadar %pl gözükse de getaway de ve finalde %pl olmadığı için paket kaybı yok diye düşünüyorum. Anlık oluşan latency ping spike görüyorum. Acaba bu online oyunların smooth olmaması bu anlık oluşan ağ sorunlarımdan (latency, jitter, ping spike) kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa bu ilk başta bahsettiğim smooth, donanım kaynaklı sorun olabilir mi? Şu an izlemem gereken yol nedir? Biri beni yönlendirebilir mi?

Sistemim:
  • İşlemci: Intel i5 10400.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super Ventus OC.
  • RAM: 2x8 Ballistix 3200 MHz.
  • Anakart: MSI B460M Pro.
  • SSD: Crucial CT240BX500SSD1 BX500 240 GB.
  • NVMe M.2 SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD.
  • HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB.

Merhaba NVIDIA DLSS özelliğini devre dışı yapar mısın? Oyun kendini V-Sync ayarını otomatik olarak açık yapıyor olabilir onu da kapalı yap.

O ekran kartı bu oyunlar için biraz düşük kalmayı başladı diyebilirim nasıl bir drop yiyorsun takılma gibi mi? Ortlama kac FPS alıyorsun bir de acaba driverlarınla alakalı bir proglem olabilir mi .Müsaitsen AnyDesk ile PC ne bağlanıp kontrol edeyim?

O ekran kartı bu oyunlar için biraz düşük kalmayı başladı diyebilirim nasıl bir drop yiyorsun takılma gibi mi? Ortlama kac FPS alıyorsun bir de acaba driverlarınla alakalı bir proglem olabilir mi .Müsaitsen AnyDesk ile PC ne bağlanıp kontrol edeyim?
Ortalama 340 fps sabit alıyorum bazen iyi oynarken bazen kötü oynuyorum bunun sebebi bence internet kaynaklı diye düşünüyorum.

Ortalama 340 FPS sabit alıyorum bazen iyi oynarken bazen kötü oynuyorum bunun sebebi bence internet kaynaklı diye düşünüyorum.

Dostum merhaba bu sorunun kesinlikle mentalle alakalı olduğunu düşünüyorum aynı şeyden muzdaribiz. Oturduğun sandelyeye kadar rahat olması gerek ki oyuna odaklanıp iyi oynaya bilesin.

Artı -1 Eksi
Çözüm