Çok salam yemek değil direkt olarak salam, sosis gibi işlenmiş gıdaları özellikle Türkiye'de yemek çok zararlı. Bu ikili markette bulabileceğiniz en sağlıksız ürün olabilirler. Ha tabi %100 dana etinden yapılan ve buna göre fiyatlandırılan "gurme" versiyonlarını yiyebilirsiniz tabi ki.
Kurt evet çıkar, ne kadar kaliteli salam dahi olursa olsun. Çok asla yemeyin. Çok zararlı ürünler. Haftalık vücudunuza göre asla 70-100g civarını geçmeyin.
Esnaf olduğum için yemek konusunda üşengecim bu konuları çok araştırdım. Uzun süre çiğ gıda tüketmek sosis salam vs. gibi ürünler bağırsaklar da parazitlerin ve bakterilerin artmasına neden olabiliyormuş. Ara sıra tüketimler de ise özellikle salam türlerini tavada biraz özelliğini kaybetmeyecek şekilde kızartıp ısıtırsak bakteri konusunda biraz daha sağlıklı duruma geliyormuş. Ben hiç riske girmeyip bu ürünleri besin zincirimden çıkarttım
Her şeyin fazlası zarardır bir kere, bunu unutmayın.
Ek olarak üç harfli marketlerden alacağınız çoğu et ürünü inanılmaz zararlıdır. Hele ki ucuz versiyonları iğrenç seviyesinde. %100 dana veya hakiki olanlar bile bir tık zararlı olabilir ama ucuz olanları çok çok kötüdür. Tavsiye etmem. Zaten ülkede denetim menetim yok o yüzden herkes maliyeti düşürüp fiyat yükseltmeyi adet edinmiş...