Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, ileride aşçı olma hayalim var. Türk yemekleri konusunda ilerlemek istiyorum, sizce evde hangi yemeklerden başlamalıyım? Daha öncede bu hayal ile ilgili 1-2 konu açmıştım ama hiç başlamadım, artık gerçekten harekete geçmek istiyorum. Yazın mutfak akademisine yazılacağım ama şimdilik yaza kadar evden çalışabilirim anca.

Mesela akşam evde kuru fasulye yaparak başlayacağım, sizce başlangıç için iyi olur mu? Yumurta bile kırmayı bilmiyorum çünkü.

Bu forumda aşçı var mıdır bilmem ama benim tavsiyem internette iyice bir araştırma yapın. Sadece Türk değil İtalyan, fransız, İran mutfağı gibi gibi şeyleri de öğrenin.

Bu forumda aşçı var mıdır bilmem ama benim tavsiyem internette iyice bir araştırma yapın. Sadece Türk değil İtalyan, fransız, İran mutfağı gibi gibi şeyleri de öğrenin.
Sadece Türk mutfağı ile ilgilenmemin sebebi hayalim ileride sadece şef olmak değil, risk alıp kendi restoranımı da kurmak istiyorum. O yüzden tek bir mutfak türü ile ilgilenmeye karar vermiştim yine de fikrimin değişme ihtimaline karşı yabancı mutfaklara da çalışırım teşekkürler öneri için.

Madem hiçbir şey bilmiyorsun sevdiğin yemekleri yaparak başla. Youtubedan o yemek ile ilgili 4 5 video izle en az ama. Sonra biraz güvenin gelince mutlaka iyi kıyma kavurmayı ve güzel Fransız omleti yapmayı öğren. Daha da ileri gideceğim diyorsan orjinan İtalyan tariflerinden makarna yap. Fransız soslarını da unutma. Bunlar sana önemli pratik ve teorik bilgiler verir.

Bu arada az önce biberli + domatesli omlet yaptım az kalsın ev yanıyordu, en iyisi mutfak akademisine gidip orada gelişeyim. :D

15 yıldır yemek yapıyorum. Hiç profesyonel eğitim almadım. Öğrenciyken lokantalarda ve tekstil atölyelerinde yemek yaptım. Şu an farklı meslek yapıyorum. Günümüzde profesyonel aşçı olarak yukarılarda tutunmak imkansıza yakın. Masterchef yarışmacıları bu yüzden fastfood işletmesi açıp, sürümden kazanma yolunu seçiyor. Devam etsem ve bu yoldan ilerlesem, ben de aynısını yapardım. Çünkü bu ülkede riskli yatırımlar, geri dönüşü olmayan noktalara gidebiliyor. Olur da yurtdışında yaşarsanız, o zaman ne isterseniz korkmadan yapabilirsiniz. Yani hayal satanların laflarına pek takılmayın. Her şeye gerçekçi olarak yaklaşın ki sonradan pişman olmayın.

Bu arada az önce biberli + domatesli omlet yaptım az kalsın ev yanıyordu, en iyisi mutfak akade misine gidip orada gelişeyim. :D

Benim annem babam iki gün boyunca şehir dışına gitmişlerdi. Bir yemek yapayım dedim kendimi zehirlemiştim sonra. Birkaç güç hasta hasta gezdim etrafta:D