Şu kitaba bir göz atabilirsin başka aklıma gelirse yazarım.

Sadece bu kitaplar yeterli olmaz Osmanlı tarihi genel olarak okudunuz mu Halil İnalcık? Hammer? Bir yazar daha vardı ismini unuttum.

Üstteki kitap Suriye iç savaşını da inceliyor ben orta doğu isyanı üzerine kitap baktığım için son fasılı alırım teşekkür ederim. Planım Osmanlı'da son fasıl okuduktan sonra dediğim kitapları okumak sonra da kudüs ey kudüs okumak. Az çok bir şeyler öğrenmiş olurum en azından. Suriye iç savaşı Irak falan hakkında muhtemelen erol mütercimlerin bir kitanı vardır şu an satılık ada Kıbrıs okuyorum bitmek üzere kitabın dili çok hoşuma gitti.

Osmanlı tarhini öğrenmek için bakamıyorum Orta Doğu'yu bugüne getiren tarihi öğrenmek istiyorum İlber Ortaylı kitaplarını okudum çoğunlukla. Halil inalcık Fatih sultan mehemmad han aldım ancak okumadım henüz. Topkapı Sarayı hakkında da 2 kitabım var. Osmanlı'yı inceleyerek tek yönlü bakmamak istiyorum roma ve doğu imparatorlukları da var ve siyasi tarih üzerinden de gitmemek istiyorum sonuçta bilim ve sosyoloji üzerine de kitaplar var ve sosyoloji kitapları birikti okumayı planladığım. Aztek ve mayalar hakkındaki kitaplar da var. @4284

Sean McMeekin yazarının birkaç kitabını okumuştum diğerlerini okumadım ama güzel tarihçilerdir.