Color banding sorunu nasıl çözülür?

10 bit panele sahip bir monitör alarak. 8 bitteki(çoğu monitör) monitörlerdeki renk başına 256 farklı değer yetersiz kalıyor. Dithering ile iyileştirilebilir ama doğrudan dithering yapan bir monitör veya GPU bilmiyorum.

Merhaba dostum, Monitörüm sanırım 10 bit görüntü seceneklerinde 10Bit yazıyor. Monitörüm LG ultrawide 29-WQ-500B ayrıca diğer monitörüm Viewsonic 2418C onda ise 8 bit yazıyor.

Ya hiç dikkatimi vernedim sanırım zamanında. Büyük monitöre geçince gördüm ve diğer monitörlerde de aynı 3 ekran var laptop ekranı dahil color banding görüyorum.

GPU ayarlarından da 10 bit özelliğinin açılması gerekiyor. Eğer içerik sıkıştırılmışsa gene banding sorunu yaşayabilirsin.

GPU ayarlarından da 10 bit özelliğinin açılması gerekiyor. Eğer içerik sıkıştırılmışsa gene banding sorunu yaşayabilirsin.
Dostum yanlış olmuş. Viewsonic monitörümde 10 bit yazıyor, LG UltraWide monitörümde 10 bit yazıyor nvidia'dan da ayarladım sanırım artık olmaz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…