Colorful anakartta Secure Boot Violation hatası

Keremefe_1

Uzman
BIOS menüsünden Secure Boot'u aktif ettim ve şu an bu hatayı alıyorum. Çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel mi? Güncel değilse güncelleyin, sonrasında Secure Boot mode kısmını standart yapın, Custom modunda kalmasın, Custom mode key sıfırlama için kullanılır. Bir de ayrıyeten normal boot mode var onu Windows UEFI yapın, sonra tekrar bakalım.

BIOS güncel, Secure Boot mode standart, Boot mode olayını anlamadım ama format atmak için yapmıyorum onu belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmak için yapmıyorum onu belirteyim.

Orası anlaşılıyor, Valorant Vanguard bu ayarları ister, BIOS'tan F9 Search tuşu ile boot mode diyerek arama yapın, çıkan menüden ayarı Windows UEFI yapın, OS type seçeneceği var mı kontrol edin, OS type seçeneğini other OS ve Windows seçeneği ile deneyin. Bütün bu ayarlar ile çalışmazsa, Windows'u yeniden kurmanız gerekli, 24 Haziran'dan sonra Secure Boot ayarı için güncellemeler yaptı, o tarihten önce indirilip kurulan Windows sürümleri hata verebiliyor.

Faceit için yapıyorum ama bu işlemlerden sonra format atma zorunluluğu olacak mı. Eğer olacaksa hiç denemek istemiyorum.

FACEIT için yapıyorum ama bu işlemlerden sonra format atma zorunluluğu olacak mı? Eğer olacaksa hiç denemek istemiyorum.

Format atmadan çözmeye çalışacağız, iş o noktaya gelirse sana kalmış. Yazdığım ayarları yapın, olmazsa Secure Boot mode kısmını customa alıp key sıfırlama yapalım, genelde sonuç verir.

BIOS da F9 tuşuna basınca optimized default ayarı çıkıyor Search ayarı bulunmuyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 9
BIOS da F9 tuşuna basınca optimized default ayarı çıkıyor Search ayarı bulunmuyor.

HDD var sistemde, MBR mi GPT mi bakalım, BIOS Legacy yazarsa Secure Boot çalışmayabilir. Sistemi açın. Başlat çalıştıra girin, msinfo32 yazın tamam yapın, çıkan listeden BIOS mode kısmını iletin, bir de Secure Boot kısmının görüntüsünü yükleyin.

Windows tuşu + X tuşuna basın ya da disk yönetimine girin disk 0 üzerine sağ tıklayın, birimler, bölüm sitiline bakın, GUID yazıyorsa GPT yazıyorsa Secure Boot çalışır, MBR ise çalışmaz hata verir.

Bu şekilde

Dosya Ekleri

• image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 5
  • image.webp
    4 MB · Görüntüleme: 5
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…