Merhaba, Colorful B650M-Plus V14 anakartına sahibim. Dün işlemci macununu değiştirmiştim ve RAM’leri söküp tekrar takmıştık. Sonradan fark ettim ki Valorant adlı oyundan atıyor.
Kontrol ettiğimde TPM hatası veriyor. CMOS sıfırlama dahil her şeyi denedim ancak sorun hâlâ devam ediyor. İşlemciyi çıkarıp tekrar takmak fayda eder mi sizce? TPM ile ilgili böyle bir şey okumuştum.
Eki Görüntüle 152680
Sorununuz için aşağıdaki adımları izleyerek çözüm sağlamayı deneyebilirsiniz:
1.
İşlemciyi Kontrol Etme:
- İşlemcinin doğru şekilde yerine oturduğundan emin olun. İşlemciyi çıkarıp tekrar takmak, bağlantı sorunlarını giderebilir.
- İşlemci soketinde herhangi bir pislik veya toz var mı kontrol edin.
2.
TPM Ayarlarını Kontrol Etme:
- BIOS’a girerek TPM ayarlarını tekrar kontrol edin. TPM’nin etkin olup olmadığını doğrulayın.
- Eğer TPM devre dışıysa, BIOS’tan etkinleştirin ve kaydedip çıkın.
3.
RAM Kontrolleri:
- RAM’leri kontrol edin; slotlarındaki teması iyi olduğundan emin olun.
- Eğer birden fazla RAM varsa, her birini ayrı ayrı test ederek sorunun kaynağını tespit edin.
4.
Güç Bağlantılarını Kontrol Etme:
- Tüm güç bağlantılarını (anakart, işlemci, GPU) kontrol edin. Gevşek bağlantılar sorun çıkarabilir.
5.
Yazılım Güncellemeleri:
- Anakartınız için en son BIOS güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.
- Oyun ve diğer yazılımların güncel olup olmadığını kontrol edin.
6.
Donanım Testleri:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, donanım arızası olabileceğinden tesisatları kontrol ettirin veya bir teknik servise danışın.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda daha fazla bilgi vermekten çekinmeyin.