yağızZ

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, ilk defa masaüstü hazır sistem aldım ve BIOS güncellemesini kendim yapmak istiyorum. Anakartım COLORFUL BATTLE-AX A520M-K M.2 V14, internetten biraz araştırdım ve flash belleğimi hazırladım, Pc birkaç güne gelir. Pc gelmeden adım adım açıklayıp yardım ederseniz sevinirim, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son yayinlanan BIOS 2022'ye ait. Yapmana gerek yok gibi.

Dosya Ekleri

• A520.webp
    A520.webp
    149,7 KB · Görüntüleme: 84
Artı -1 Eksi
Yani herhangi bir BIOS güncellemesiyle uğraşmama gerek yok RAM'lerin değerini değiştirsem BIOS'la işim bitiyor doğru mudur?

Şu an dikkat ettim de siz Pro olan anakarta bakmissiniz benimki Pro değil
Evet, haklisin. Pro olmayanda 2024 yilina ait BIOS'ta var. Zaten iki BIOS varmis. Yeni olanda sistem fonksiyon zenginligi ve ethernet karti PXE boot icin UEFI uyumu demisler ki bu ikincisi hicbir isine yaramaz. Ama sen bilirsin.

evet bu

Evet, haklisin. Pro olmayanda 2024 yilina ait BIOS'ta var. Zaten iki BIOS varmis. Yeni olanda sistem fonksiyon zenginligi ve Ethernet karti PXE boot icin UEFI uyumu demisler ki bu ikincisi hiçbir isine yaramaz. Ama sen bilirsin.

Sonuç olarak siz olsanız yapar miydiniz mantıklı mi yani yapmak anakarti kullanilamaz hale gelmesi ihtimali de korkutuyor açıkçası beni

Oradaki ZIP'i indirmen yetiyor. USB'yi FAT32 formatla ve ZIP'in icindeki EFI klasorunu USB'ye kopyala. Sonra USB'den boot et. Kendisi otomatik guncelleyecek. Bitince komut satirina gelecek, islem tamam demisler. Nasil yapilacagi ZIP icindeki PDF'te de var.

USB hazır EFI klasörü içinde F11 le boot açıp USB seçip güncellemeyi yapmasıni bekleyeceğim başarılı deyince kasadan kapatıp tekrar açacağım değil mi sistemi ayrıca çok yazdiysam kusura bakmayin yeni aldığım için hem heyecanliyim hem de kendim yapacağım için biraz da tırsıyorum :)