Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Merhaba,
Bir Colorful kullanıcısı ve beyaz setup dizmeye çalışan biri olarak bu zamana kadar AM2, AM3 ve AM4 deneyimleme şansım oldu (babamın pcleri dışında şahsi olarak Intel sisteme yönelmedim) haliyle AM5 platformunada ileride göz gezdirmek istiyorum, o sistemde beyaz olacak :D.
Akakçe'de gezinirken yeni Colorful ürünleri Türkiye'ye giriş yapmış ve onlardan biri de bu anakart dikkatimi çekti inceledim ama Colorful tekrardan özelliklerini fazla belirtmemiş (kendi X570M anakartımdan aşinayım maalesef) en azından buna sıvı soğutma girişi koymuşlar bende yok :d.
Anakart yeni işlemci geldikçe güncelleme alacak ona eminim. AM6 platformuna geçiş yapılırsa veya AMD tekrardan soket değiştirirse Colorful yazılım desteğini kesecek bunu bekliyorum şahsen.
Bunu deme sebebim kendi anakartım olan gaming frozen X570M V14 aynı olaya kurban gitti gibi bir şey ben de beyaz diyerekten aldım. Üstelik bu gaming frozen serisi Colorful Battle AX serisine göre biraz daha önemsiyor yani (1-2 BIOS sürümü fazla yayımlıyor AM4'te biraz inceleme sonucu bu kanıya vardım).
Beyaz olduğu için bu anakarta 4.200 verilir mi beyaz olduğu için ben düşündüm 7500F'e de geçmek mantıklı geliyor bir yandan. Faz sayısı vs belirtilmediği için emin olamadım ilerisi için düşünüyorum sizce nasıldır?
İleride 7500F yerine güncelleme de yapmak isterim overclock yapmasamda olur. Beyaz anakart ülkede sayılı resmen gaming frozen B650 V14 almayı düşünüyorum 204 dolar gibi bir rakama geliyor eBay üzerinden ama kargo olayı konusunda emin olamıyorum ve gümrük işi bu da cabası. Halihazırda ülkede bulunan giriş seviyesi bir AM5 olarak değerlendirilebilir mi?