Colorful CVN B850I Gaming Frozen V14 sistemde Bluetooth bağlantısı gözükmüyor

22945

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,
Dün tüm sistem parçalarım tamamlanınca yeni sistemimi topladım ve AMD bir sistem kurdum. Anakartın sitesinde ve bütün arattığım yerlerde Bluetooth 5.3 destekli olduğu yazıyordu. Anakart Colorful CVN B850I Gaming Frozen v14.

RTL8125BG 2.5 Gbit LAN, AX210 Wi-Fi 6E Wireless network Card, Bluetooth 5.3.

Direkt bu şekilde bir ibareler yer alıyor üreticinin sitesinde. Ayrıca driver kısmında Wi-Fi ve Bluetooth driver dosyaları ayrı ayrı paylaşılmış. Kutudan çıkan anten bağlantısını yaptım, temiz Windows 11 Pro kurulumu yapıp, bütün sürücülerimi sitesinden indirip kurdum. Wi-Fi 6E kısmında sıkıntı olmadan aktif oldu. Fakat bir türlü Bluetooth bağlantısını açamıyorum. Hızı menüde veya ayarlarda aç / kapa simgesi gözükmüyor bile. Cihaz ekle dediğimde Bluetooth ve cihazlar sekmesinde bağlanılamadı yazıyor o kadar.

BIOS son sürüm 01.09.2025 tarihli sürümü indirip güncelledim. BIOS üzerinde Wi-Fi - LAN ve Bluetooth enabled gözüküyor. Sadece integrated Graphics kısmını ben kendim disabled yaptım.

Belki sorun üretici driverı kaynaklıdır dedim, Intel driver assistant indirip oradan kontrol ettim, sadece Wi-Fi güncelledi. Fakat yine de bağlantı yok. Bu durumda ne yapmam lazım? Normalde konuyu buraya açıp kirlilik yaratmak istemedim, ChatGPT vb. bir sürü AI modeline sordum ama hiçbirisi yardımcı olamadı.
Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? Sistem özelliklerini aşağıda paylaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Driver'ların tamamını kurdunuz mu?
İndirirken anakart modelinin tam doğru olduğuna emin olun.

Kurmadığın sürücü olmalı Windows Update üzerinden kontrol et ne kurulmamış sürücü var mı isteğe bağlı güncellemelerin içinde olabilir kurulmamıştır. Aygıt yöneticisinde kurulmamış sürücü var mı ünlemli kontrol ettin mi oralarda terlik olmalı kurulmamış sürücüleri kontrol et.

Aygıt Yöneticisi altından ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Buradan baktığımda herhangi bir sarı ünlem vs. gözükmüyor. Tek tek satırları açtım ve baktım hiçbir şey yok. Siteden indirilen bütün Driver'lar kuruldu. Windows Update yapıldı.

Evet isteğe bağlı güncelleme dahil hepsinin tiki seçildi ve kuruldu. Sonuç yine de aynı ne yazık ki.

Dosya Ekleri

• Aygıt Yöneticisi.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 40
Bluetooth, USB kullanır. BIOS’ta herhangi bir USB kapatmadınız değil mi?

Bir de WiFi çalışıyor mu?
Evet WiFi sorunsuz çalışyor. BIOS üzerinde sadece EXPO açıp, integrated graphics devre dışı bıraktım. Başka hiç bir işlem yapmadım. Zaten onboard LAN , WiFi ve Bluetooth seçenekleri Enabled seçili. Eve geçtiğimde BIOS üzerinden SS alıp buraya ekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…