Bütçe
10.000 TL
Solid Core OC versiyonu Vatan Bilgisayar'da normal versiyona göre daha ucuz, bir saçmalık vardı orada.

Başka yerden aldıysan da UV+Performans için konular açtım, lüzum olur ben denerim diyorsan oraya yönlendirelim.
Nebi Akgün'den yaptım bir şeyler ona.

IMG_20260904_144615.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin 6400 MHz, büyük ihtimalle otomatik EXPO'yu açtığın zaman, BIOS ayarların karışıyordur; sistem 1:1 açmak isteyip 1:2'ye atar. Genel olarak zaten Colorful ve BIOSTAR B650 chipsetlerde bir frekans uyumsuzluğu var.

Bank refresh mode ayarını normale alıp denemen gerekli. UCLK = MEMCLK 1:1 yapıp 6000 MHz'ye de 6200 MHz denemen gerekli; timing biraz sıkılaşacak, tabii işlemci faktörü de var. Herhangi bir yerden aldığın ayarı direkt çalıştıramazsın; stabil mi değil mi test etmen gerekli. Gigabyte B850M-Force ve ASUS B850M-K gibi anakart modelleri senin için iyi olur; sonuçta 1DPC manuel tweak için başarılı kartlar.

AM5 sistem zaten tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı; şu an BIOS'u en stabil anakartların başını ASUS ve Gigabyte çekiyor.

RAM'lerin 6400 MHz, büyük ihtimalle otomatik EXPO açtığın zaman, BIOS ayarların karışıyordur; sistem 1:1 açmak isteyip 1:2'ye atar. Genel olarak zaten Colorful ve BIOSTAR B650 chipsetlerde bir frekans uyumsuzluğu var. Bank refresh mode ayarını normale alıp denemen gerekli. UCLK = MEMCLK 1:1 yapıp 6000 MHz'ye de 6200 MHz denemen gerekli; timing biraz sıkılaşacak, tabii işlemci faktörü de var. Herhangi bir yerden aldığın ayarı direkt çalıştıramazsın, stabil mi değil mi test etmen gerekli. Gigabyte B850M-Force ve ASUS B850M-K gibi anakart modelleri senin için iyi olur; sonuçta 1DPC manuel tweak için başarılı kartlar. AM5 sistem zaten tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı; şu an BIOS'u en stabil anakartların başını ASUS ve Gigabyte çekiyor.

Arkadaşın önerdiği kart nasıl Aorus olan, hocam Ayhan Dönmez ile bayağı uğraştık bu konuda. En son 6000 MHz aldım ama sistem hiç stabil olmadı; anakart sanırım uygun voltajı ayarlayamıyordu.

Arkadaşın önerdiği kart nasıl Aorus olan.

Aorus güzel kart ama M-Force'nin yaptığı işi yapamaz. M-Force 2 RAM slotu olduğu için 1DPC olarak geçer, RAM ile işlemci arasındaki veri yolu daha kısa ve temiz olur. Aorus'un 4 slotlu olması iyi olduğu anlamına gelmiyor yani; B850M-K ile M-Force modeli başka seviye.

Aorus güzel kart ama M-Force'nin yaptığı işi yapamaz. M-Force 2 RAM slotu olduğu için 1DPC olarak geçer, RAM ile işlemci arasındaki veri yolu daha kısa ve temiz olur. Aorus'un 4 slotlu olması iyi olduğu anlamına gelmiyor yani; B850M-K ile M-Force modeli başka seviye.
Tamamdır hocam, ben çekiyorum o zaman M-Force'u, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

NV-UV'ye alalım seni ki ekran kartın hem daha serin hem de daha yüksek MHz'de çalışsın.

Konunun ana mesajına bakma sadece, konunun sayfalarını oku, ben çok eminim kendin için en iyi düzeyi bulacaksın.

NV-UV'ye alalım seni ki ekran kartın hem daha serin hem de daha yüksek MHz'de çalışsın.

Konunun ana mesajına bakma sadece, konunun sayfalarını oku, ben çok eminim kendin için en iyi düzeyi bulacaksın.
Eline koluna sağlık hocam yeni anakartım geldin sonra yapalım bunuda teşekkür ederim

Yeni konular