Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
1714664039720.webp

Sorunum bu şekilde arkadaşlar. Bu işlemi sonlandırdığımda hiçbir şey olmuyor. Bunu başlangıçta engellemenin, ya da yüksek CPU kullanmasını önlemenin bir yolu var mıdır? Aynı sorunu yaşayanlar var mı?

Çözüm
LoL oynuyor musun hocam? LoL'den video falan kaydettin mi hiç? Kaydedilmiş LoL videolarının bu hizmetin kullanımını yükselttiğine dair bir şeyler görmüştüm.

İzlediğiniz videonun aynısını izledim. Hayır, bulunmuyor hocam. Ayrıca Proccess Explorer'da bende gözükmüyor hangi dosyaları kullandığı.

AppData/Roaming/DLL konumunda dllhost.exe (COM Surrogate) adında bir dosya bulunuyordu, sildim. Autoruns ile de başlangıçta açılmasını engelledim. Sorunu çözdüm.
Com surrogate genelde kabuk uzantılarının çalışan işlemi.

Dosya gezgininde gördüğün dosya önizlemeleri yani. Resim vs.

Son zamanlarda bunu yapan uygulama yüklediniz mi?

Bir de virüslerden de olur.

LoL oynuyor musun hocam? LoL'den video falan kaydettin mi hiç? Kaydedilmiş LoL videolarının bu hizmetin kullanımını yükselttiğine dair bir şeyler görmüştüm.

İzlediğiniz videonun aynısını izledim. Hayır, bulunmuyor hocam. Ayrıca Proccess Explorer'da bende gözükmüyor hangi dosyaları kullandığı.

AppData/Roaming/DLL konumunda dllhost.exe (COM Surrogate) adında bir dosya bulunuyordu, sildim. Autoruns ile de başlangıçta açılmasını engelledim. Sorunu çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İzlediğiniz videonun aynısını izledim. Hayır, bulunmuyor hocam. Ayrıca proccess Explorer'da bende gözükmüyor hangi dosyaları kullandığı.

AppData/Roaming/DLL konumunda dllhost.exe (com surrogate) adında bir dosya bulunuyordu, sildim. Autoruns ile de başlangıçta açılmasını engelledim. Sorunu çözdüm.

Hocam dosyanın orijinali önemli bir sistem dosyası. Ayrıca o konumdaysa da virüs olabilir. Normalde System32'de bulunuyor. Sisteinizi ne olur ne olmaz Kaspersky ve BitDefender ile tarayın.

Ayrıca sonra da SFC ve DISM komutlarını çalıştırın.

Hatta başlangıçta açılan bir bileşen değil. Kesin virüs.