Abi teknolojiye kanallarına nitekim zaten böyle bel bağlanmaması gerekiyor. Her Youtube kanalı olan, takipçisi fazla olanlara "sektörden" demeyi bırakmaları da gerekiyor. Mesut bey daha BGP anonsları, IP anonsları, Transit'ler, Peer-link, devreler gibi durumların işleyişini tam olarak bilmiyor. BTK ile konuşunca adamı ilah falan zannediyorlar. Hayır, birde buraya gelip bu konular hakkında bilgisi olmayanlar "şu, şu açıklama yaptı bah" gibi komik durumlara düşüyorlar.Şimdi ben önce Mesut Çevik'in videosunu değerlendireyim. Benim görebildiğim, Mesut Çevik Cogent lisans iptalinin bu Comnet faciasında ana etken olduğunu ispatlamaya çalışarak bir bakıma Comnet'i hafiften aklamaya çalışmakta. Comnet'in Türk Telekom'a olan borcundan önce bant daraltmasına gidildiğinden ya haberi yok ya da varsa bunu açıklamak işine gelmiyor. Comnet'i de zaten bilmezmiş etmezmiş izahatına da pek inanamadım. Bu sektörün içindesin, Comnet'i nasıl olur da bilmezsin? Comnet dün kurulmadı ki, bu adamların hiç de kötü olmayan bir Daya Center (DC) geçmişleri var. Ve bu DC gayet modern bir statüde, şu anda da hizmet verebilmekte.
Ama ISS olarak Comnet işin hizmet tarafını bir kenara bırakın hiç de iyi bir şöhrete sahip değil. "Ben senden paranı alırım, üstelik bir yıllığına da alırım ve de buna 14 ün içinde itiraz ettin ettin, 15. günden sonrasında paranı iade etmem!" ne demektir? Ya da "benim şirketi orada burada alenen eleştirirsen bunu şirketime hakaret sayar ve seni abonelikten sorgusuz sualsiz, kayıtsız şartsız atarım (paranı da yakarım...)!!!" da nesi oluyor? Bunlar pek de kullanıcı dostu yöntemler değil, resmen otokrasi!
Ama bir olasılık: Mesut Çevik Comnet'in bu bağlamda nasıl bela bir şirket olduğunu bildiğinden (istediği kadar "tanımam etmem" desin) işin gerçeğine bilerek, başına Comnet tarafından bir iş gelmesin diye de özellikle temas etmemiş olabilir.
Ha şimdi ne oldu/olacak: Comnetzedelerin büyük bölümü herhalde TurkNet'e geçecek. Abone VDSL'de ise yapacak bir şey yok, teoride en fazla 100 Mbps civarı (biraz altı) DL alabilir ama ayda 500 TL ödeyecek (ilk 2 ay sonrasında...). Abone FTTH ise ve de TurkNet'in Gigafiber bölgesinde de yerleşik değilse sadece 500 TL ödeyerek (ama bunun içinde zannederim 50 TL'lk modem kirası da var...) 100 Mbps'lik bir pakete ister istemez mahkum olacak. Yakın geçmişte Comnet'e bir yıllık peşin ödediği 1000 Mps'lik paketi artık hayalinde görebilecek!
Comnet'in "kullanılmayan sürelerin parasını ödeyeceğiz" sözüne ne kadar itibar edilir, orası bana göre soru işareti??? Bizde "minareyi çalan kılıfını da hazırlar!" diye bir söz de vardır!![]()
Network kavramı çok geniştir. Bir değil, bin bilgi bilmen gerekir. Bir değil, bin kişiye sorman gerekir.
Son düzenleyen: Moderatör: