Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

swrfrkn

Uzman
Geçenlerde GTA 5 oynarken bilgisayarım kendini yeniden başlattı. Bilgisayarcıya gittim, PSU'nun ölü olduğunu söyledi. Yeni bir PSU aldım ve 1 ay sonra (bugün) yine aynı ekranı verdi. PSU daha yeni, ne sorunu olabilir?

Sistem:
  • i7 3770
  • GTX 1060 6 GB
  • Concord C-880 400W PSU
IMG_20230707_222622.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar konuyu hortlatırıyorum ama PSU çok ısındığı için kendini kapatıyormuş arkasına 8cm tahliye fanı yerleştirdim sorun çözüldü.
''Yeni'' aldiginiz PSU da pek iyi degil ve anakart size akimda dalgalanmalar yasandigini, bu yuzden de sistemi korumak icin onlem aldigini soylemek istiyor.

Anti-Surge kapatilabilen bir ozellik degil diye biliyorum. Bu yuzden eldeki tek care, daha iyi bir guc kaynagi ile sistemi tekrar test etmek gibi duruyor. Elinizdeki PSU'nun en azindan saf akim olarak yetersiz geldigini dusunmuyorum, islemcinizin 77W TDP'si, GPU'nuzun da 120W TDP'si var zira. O kadar da rezalet bir PSU degildir diye umuyorum.

1718394981240.webp

Bir de sistemin dediginiz gibi i7 3770 iceren bir PC olduguna emin miyiz? Bu bilgi bize pek oyleymis gibi gostermiyor zira.

"Yeni" aldiginiz PSU da pek iyi degil ve anakart size akimda dalgalanmalar yasandigini, bu yuzden de sistemi korumak icin onlem aldigini soylemek istiyor.

Anti-surge kapatilabilen bir ozellik degil diye biliyorum. Bu yuzden eldeki tek care, daha iyi bir guc kaynagi ile sistemi tekrar test etmek gibi duruyor. Elinizdeki PSU'nun en azindan saf akim olarak yetersiz geldigini dusunmuyorum, islemcinizin 77W TDP'si, GPU'nuzun da 120W TDP'si var zira. O kadar da rezalet bir PSU degildir diye umuyorum.

Eki Görüntüle 56411
Bir de sistemin dediginiz gibi i7 3770 iceren bir PC olduguna emin miyiz? Bu bilgi bize pek oyleymis gibi gostermiyor zira.

Sistem i7 3770 ama telefonum fotoğraf çekemediği için internetten örnek fotoğraf bulmak zorunda kaldım.

"Yeni" aldiginiz PSU da pek iyi degil ve anakart size akimda dalgalanmalar yasandigini, bu yuzden de sistemi korumak icin onlem aldigini soylemek istiyor.

Anti-surge kapatilabilen bir ozellik degil diye biliyorum. Bu yuzden eldeki tek care, daha iyi bir guc kaynagi ile sistemi tekrar test etmek gibi duruyor. Elinizdeki PSU'nun en azindan saf akim olarak yetersiz geldigini dusunmuyorum, islemcinizin 77W TDP'si, GPU'nuzun da 120W TDP'si var zira. O kadar da rezalet bir PSU degildir diye umuyorum.

Eki Görüntüle 56411

Peki evin elektrik tesisatı ile ilgili bir şey olabilir mi?

Üretici model adında bir hata yapmış gibi. Concord C-4 olması lazım aslında.

Şaka bir yana ilk defa duydum markayı. Kim sattı bunu sana?

Babama söylemiştim PSU bozulmuş diye o almış gelmiş.

Son düzenleme:
2133Mhz RAM'lerin değerine sahip olan masaüstü işlemcileri genelde 6. veya 7. Nesil Intel işlemciler oluyor diye biliyorum. Bilgisayarcı kartondan PSU vermiş olabilir.(!) i3 6100 2133 Mhz RAM destekliyordu.

2133MHz RAM'lerin değerine sahip olan masaüstü işlemcileri genelde 6. veya 7. nesil Intel işlemciler oluyor diye biliyorum. Bilgisayarcı kartondan PSU vermiş olabilir.(!) i3 6100 2133 MHz RAM destekliyordu.

Fotoğraf başka bir yerden alıntı telefonumun kamerası çalışmıyor sadece örnek olsun amacıyla paylaştım.
Ve evet PSU çok kötü ama şu an ona ayıracak bütçem yok ne yapmam lazım bilgisayarı böyle kullanırsam zarar verir miyim?

Peki evin elektrik tesisatı ile ilgili bir şey olabilir mi?
Akim korumali priziniz de varsa cok dusuk ihtimal ancak olabilir. Tabii PSU'dan dolayi olma ihtimali cok daha yuksek.
Ve evet PSU çok kötü ama şu an ona ayıracak bütçem yok ne yapmam lazım bilgisayarı böyle kullanırsam zarar verir miyim?
Her ne kadar anakartinizda ve PSU'nuzda (yuksek ihtimal yetersiz de olsa) korumalar var ancak yine de zarar gelme ihtimali var. Hem elektriksel olarak bir zarar gelmese bile aniden kapanip duran bir bilgisayarda verilerinizin saglam durmasi zor. Dedigim gibi, tez vakitte bilgisayarinizi saglam bir guc kaynagi ile test edin.