Bütçe
-belirsiz-

barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Selam, 3D modelleme işleri ve basit tek kare renderlar için bir arkadaşıma Mini ITX sistem topluyoruz. Kasa olarak arkadaşım Cooler Master Ncore 100 Max olmasını istiyor ve ekran kartı olarak minimum RTX 5080 işimizi görecektir. Bu kasa ve bu seviye bir ekran kartı ile uyumlu bileşenler konusunda sistem tavsiyesi olan var mı?
  • İşlemci: AMD olursa daha iyi olur.
  • RAM: Minimum 32 GB
  • SSD: 1 TB yeterli olacaktır
  • Bütçe: Belirli bir üst sınır belirlenmemiş olmakla birlikte, temel öncelik fiyat/performans oranı yüksek bileşenleri kullanarak makul bir maliyetle en iyi sistemi oluşturmak.

Son düzenleme:
ITX sistem hastası biri olarak, donanımlara daha fazla para vereceksiniz, soğutma konusunda sorunlar yaşayacaksınız, çok takıntılı değilseniz üst bileşenlerle ferah bir kasaya sistem toplayın.

@barcaxsto,

ITX sistem hastası biri olarak, donanımlara daha fazla para vereceksiniz, soğutma konusunda sorunlar yaşayacaksınız, çok takıntılı değilseniz üst bileşenlerle ferah bir kasaya sistem toplayın.

@barcaxsto,
Anlatamıyorum ki... Taze tartıştık şimdi arkadaşımla illa Mini ITX diyor öncesinde Fractal Design Mood alacaktı zar zor Cooler Master Ncore 100 Max'a ikna ettim. Cooler Master'da ısınma sorunu çok yokmuş öyle duydum ve dahili PSU ile dahili sıvı soğutması var. Varsa sistem hakkında tavsiyeleriniz duymak isterim.

Önce toplam bir bütçe lazım, sonu yok malum, ITX anakartlarda seçim şansı da fazla değil, ne varsa onu alıyoruz 2 katı paraya.

@barcaxsto,

Mevcut PC sistemi bence güzel ancak arkadaşım için biraz pahalı geldi. Maliyeti düşürmek için işlemciyi AMD Ryzen 9 9900X'e düşürmeyi, RAM'i 32GB'a çekmeyi ve depolama olarak 1TB SSD kullanmayı düşünüyoruz.
Bunu yaptığımız zaman bütçe kurtardı;
Toplam = 121.540TL

Sadece daha ucuz bir anakart istiyoruz daha ucuz bir anakart bulursak 10/10 olur. (Bulamazsak yapacak bir şey yok kesenin ağzını açacak arkadaş, Mini ITX istiyor illa.)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum, RAM'leri 64 yapma kararı maalesef bana ait değil, ben arkadaşıma söylerim 64'ü kabul ederse 64GB'a yükseltiriz.

Beraber 5080 için uygun fiyatlı Mini ITX sistem tavsiyesi oluşturduk, umarım başkalarıda faydalanır, teşekkürler :)