Selam, 3D modelleme işleri ve basit tek kare renderlar için bir arkadaşıma Mini ITX sistem topluyoruz. Kasa olarak arkadaşım Cooler Master Ncore 100 Max olmasını istiyor ve ekran kartı olarak minimum RTX 5080 işimizi görecektir. Bu kasa ve bu seviye bir ekran kartı ile uyumlu bileşenler konusunda sistem tavsiyesi olan var mı?
İşlemci: AMD olursa daha iyi olur.
RAM: Minimum 32 GB
SSD: 1 TB yeterli olacaktır
Bütçe: Belirli bir üst sınır belirlenmemiş olmakla birlikte, temel öncelik fiyat/performans oranı yüksek bileşenleri kullanarak makul bir maliyetle en iyi sistemi oluşturmak.
Mevcut PC sistemi bence güzel ancak arkadaşım için biraz pahalı geldi. Maliyeti düşürmek için işlemciyi AMD Ryzen 9 9900X'e düşürmeyi, RAM'i 32GB'a çekmeyi ve depolama olarak 1TB SSD kullanmayı düşünüyoruz.
Bu revizyonlara uygun, daha uygun fiyatlı bir anakart öneriniz var mı? Yoksa bu işlemci ve bileşenler için bu anakart seviyesinin altına inmek uygun olmaz mı?
ITX sistem hastası biri olarak, donanımlara daha fazla para vereceksiniz, soğutma konusunda sorunlar yaşayacaksınız, çok takıntılı değilseniz üst bileşenlerle ferah bir kasaya sistem toplayın.
ITX sistem hastası biri olarak, donanımlara daha fazla para vereceksiniz, soğutma konusunda sorunlar yaşayacaksınız, çok takıntılı değilseniz üst bileşenlerle ferah bir kasaya sistem toplayın.
Anlatamıyorum ki... Taze tartıştık şimdi arkadaşımla illa Mini ITX diyor öncesinde Fractal Design Mood alacaktı zar zor Cooler Master Ncore 100 Max'a ikna ettim. Cooler Master'da ısınma sorunu çok yokmuş öyle duydum ve dahili PSU ile dahili sıvı soğutması var. Varsa sistem hakkında tavsiyeleriniz duymak isterim.
Mevcut PC sistemi bence güzel ancak arkadaşım için biraz pahalı geldi. Maliyeti düşürmek için işlemciyi AMD Ryzen 9 9900X'e düşürmeyi, RAM'i 32GB'a çekmeyi ve depolama olarak 1TB SSD kullanmayı düşünüyoruz.
Sadece daha ucuz bir anakart istiyoruz daha ucuz bir anakart bulursak 10/10 olur. (Bulamazsak yapacak bir şey yok kesenin ağzını açacak arkadaş, Mini ITX istiyor illa.)